Warto sprawdzic do czego w ogole apka jest wykrozystywana - czy to jak w posiadlosci de facto pelna gra i planszy nie msuisz wyciagac poza kartami czy cos innegoAxlPl pisze: ↑01 lis 2024, 13:27
Łoooo cóż za magia, działa na moim telefonie! bardziej miałam na myśli że aplikacje dają dodatkowy klimat właśnie przez lektora bądź muzyke w tle (dokładnie nie wiem. Piszę to co przeczytałam w necie). U mnie na wyciszonym i tak nie skorzystam z takich atrakcji. Być może apka to super pomysł i ułatwienie (lubię ułatwienia ) ale boje się że będzie bardziej rozpraszać, dzielić moją uwagę miedzy plansze i telefon.
Galakta – Plany wydawnicze 2024
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3592 times
- Been thanked: 3685 times
Re: Galakta – Plany wydawnicze 2024
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1530 times
- Been thanked: 1738 times
Aktualizacja planów wydawniczych:
Źródło: FB GalaktyNowości:
Ślimaki z mini-dodatkiem Zrzut Zaopatrzenia - listopad
Mały Epicki Cthulhu z rozszerzeniem Kult Chaosu - listopad
Chu Han — grudzień
Fateforge: Kroniki Kaan z rozszerzeniem Starcie Nieśmiertelnych - grudzień
Mutant Rok Zerowy: Martwy Błękit - grudzień
Dodruki:
Pax Pamir: Druga edycja - grudzień
Moje Miasto: Gra kościana - grudzień
Niestety, ze względu na niezależne od nas opóźnienia w produkcji, kilka tytułów, na które liczyliśmy, że pojawią się jeszcze w tym roku, będą miały swoje premiery na początku 2025r. - Cyklady: Edycja Legendarna, Pax Hispanica, Czarna Orkiestra, Zaginiony kod i rozszerzenie do Wojny o Pierścień: Gry karcianej - Wykute w ogniu.
- salaba
- Has thanked: 273 times
- Been thanked: 443 times
Dzięki, no to już wiem czego na święta sobie nie zamawiać u MikołajaMr_Fisq pisze: ↑06 lis 2024, 10:02 Aktualizacja planów wydawniczych:Źródło: FB GalaktyNowości:
Ślimaki z mini-dodatkiem Zrzut Zaopatrzenia - listopad
Mały Epicki Cthulhu z rozszerzeniem Kult Chaosu - listopad
Chu Han — grudzień
Fateforge: Kroniki Kaan z rozszerzeniem Starcie Nieśmiertelnych - grudzień
Mutant Rok Zerowy: Martwy Błękit - grudzień
Dodruki:
Pax Pamir: Druga edycja - grudzień
Moje Miasto: Gra kościana - grudzień
Niestety, ze względu na niezależne od nas opóźnienia w produkcji, kilka tytułów, na które liczyliśmy, że pojawią się jeszcze w tym roku, będą miały swoje premiery na początku 2025r. - Cyklady: Edycja Legendarna, Pax Hispanica, Czarna Orkiestra, Zaginiony kod i rozszerzenie do Wojny o Pierścień: Gry karcianej - Wykute w ogniu.
---
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
-
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 409 times
- Mr_Fisq
- Administrator
Galakta odpaliła przedsprzedaż trzech tytułów:
Źródło: FB GalaktyOdpalamy przedsprzedaż bardzo oczekiwanych przez Was nowości! A są nimi:
Pax Hispanica
Pax Hispanica to asymetryczna gra o bitwach morskich dla 1-5 graczy autorstwa Phila Eklunda. Mechanika – podobnie jak w innych grach z serii Pax – skupia się przede wszystkim na budowaniu swojego zestawu kart, manipulowaniu rynkiem, licytacji w ciemno i wyborze jednej z 4 różnych ścieżek kariery i dróg do zwycięstwa. Wygraj, stając się profesjonalistą w swoim zawodzie i przekształcając hiszpańskie
społeczeństwo.
W sprzedaży dostępna jest wersja sklepowa, a także deluxe, która będzie tylko w naszym sklepie.
Oprócz tego możecie zamówić 3 mini dodatki: Kapitanowie, Omeny i Skarby, a także Konkwistadorzy.
Cyklady: Edycja Legendarna
Witajcie pośród wysp archipelagu Cyklady, kolebki mitów, gdzie antyczni bogowie bacznie obserwują śmiertelników i ich wieczne zmagania. Pokieruj jedną z wojujących frakcji i rozbuduj swe metropolie, stanowiące symbol potęgi. Niechaj twa siła i mądrość poprowadzą twój lud ku zwycięstwu!
Cyklady: Edycja Legendarna to intuicyjna, epicka gra, która łączy w sobie elementy licytacji, rozbudowy i podboju. Umożliwia rozgrywkę dla 2-6 graczy w trybach standardowym, drużynowym i pojedynkowym.
Poza grą do kupienia są także zestawy figurek: Stworzenia i herosi, a także Oddziały i floty w naszym sklepie.
Heroes of Land, Air and Sea: Edycja Polska
Heroes of Land, Air & Sea to gra planszowa z gatunku 4X, opowiadająca wspaniałą historię konfliktów w Aughmoore: bitew orków z ludźmi, krasnoludów z elfami, starć pomiędzy królestwami, a także wyczynów wspaniałych bohaterów, którzy mogą odmienić losy wojny. Każdy gracz kieruje 1 z 4 frakcji i będzie rywalizował z pozostałymi o nowe tereny, mając na początku do dyspozycji jedynie pojedynczego wojownika i 2 chłopów. Będzie musiał eksplorować okoliczne regiony, zwiększać siłę roboczą i umacniać armię, a także rozbudowywać swoją stolicę. Optymalizacja wyboru akcji, działań wojennych i zarządzania zasobami będzie przy tym kluczowa!
Premiera Pax Hispanica najprawdopodobniej będzie miała miejsce jeszcze w styczniu, a Cyklad: Edycji Legendarnej i Heroes of Land, Air and Sea w lutym... czyli już bardzo niedługo!
ktoś zna cyklady i może polecić czy warto te figsy kupować? Z tymi dwoma dodatkami to jest wsyzsdtko co bylo na KS?
No i te figsy są tylko w oficjalnym sklepiej czy normalnei w sklepach bedzie mozna tez je kupic?
No i te figsy są tylko w oficjalnym sklepiej czy normalnei w sklepach bedzie mozna tez je kupic?
Czy warto? Jak wolisz figurki od meepli to warto, ale to jest indywidualna preferencja. Tylko ty sobie odpowiesz na to pytanie. mechanicznie w grze nic nie zmieniaja.
W kampani byla dostepna wersja Ultimate ktora miala plastikowe budynki ale to byl ex KSowy i nie bedzie dostepny w sklepie.
Gameplayowo masz wszystko, kompletna gra. Jedyne exy to deluksyfikacje w postaci lepszego woreczka, kolorowych kostek itp.
W sklepach poki co widze sama podstawke wiec nie wiem jaki galakta ma plan z tymi figurkami ale mozliwe ze nie beda pozniej dostepne.
W kampani byla dostepna wersja Ultimate ktora miala plastikowe budynki ale to byl ex KSowy i nie bedzie dostepny w sklepie.
Gameplayowo masz wszystko, kompletna gra. Jedyne exy to deluksyfikacje w postaci lepszego woreczka, kolorowych kostek itp.
W sklepach poki co widze sama podstawke wiec nie wiem jaki galakta ma plan z tymi figurkami ale mozliwe ze nie beda pozniej dostepne.
- Mr_Fisq
- Administrator
Wpadła też informacja o dodrukach:
Źródło: FB GalaktyGalakta pisze: Nie zatrzymujemy się i po uruchomieniu przedsprzedaży trzech gorących nowości, pora na dodruki znanych i lubianych:
Gra o Tron: Gra Planszowa
Gra o Tron: Gra Planszowa - Matka Smoków
Star Wars: Rebelia
Star Wars: Rebelia - Imperium u Władzy
Posiadłość Szaleństwa: Ścieżka Węża
Posiadłość Szaleństwa: Świątynia Świtu
Posiadłość Szaleństwa: Za Progiem
Eldritch Horror: Krainy Snów
-
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 409 times
Dodruki swoją drogą zapowiedzieli duże dodatki, ale na temat małego The Midwinter Gala cisza? Czy może mnie coś ominęło?