W co dziś grałaś / grałeś ???

Relacje z pojedynczych gier, raporty z sesji oraz rozgrywki rpg na forum.
Awatar użytkownika
Seraphic_Seal
Has thanked: 400 times
Been thanked: 333 times

Re: W co dziś grałaś / grałeś ???

Post autor: Seraphic_Seal »

Destylaty i Middle Ages. Oba siadły więc był przyjemny wieczór. I dwie wygrane :twisted:
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Awatar użytkownika
Tarongot
Has thanked: 6 times
Been thanked: 12 times

Post autor: Tarongot »

Descent 2ed (Cień Nerekhall) Sesja czwarta.

W poprzedniej sesji scenariusz Lokalna polityka pełen zwrotów akcji.

Jaina w ostatniej chwili ratuje od porażki w pierwszym spotkaniu. Wybiega z sekretnej zbrojowni, którą badała. Z małpią zręcznością pokonuje drabinę by otworzyć towarzyszkom bramę.
Potwory padają, ale chwilę później, pod potężnymi ciosami ettina, pada i Jaina.
Umożliwia to odmieńcowi przemknięcie się przez broniony mostek.

Bohaterki mogły ruszyć wcześniej, ale chciały jeszcze dokładnie przeszukać willę i dokończyć badanie sekretnej zbrojowni. Nic z tego nie wyszło.

Przegrana pierwszego utrudniła działanie w drugim spotkaniu. Presja czasu byłą jeszcze większa. Towarzyszący bohaterkom Rylan nie wywiązał się z zadania unieruchomienia splugawionego namiestnika, podejrzenie jest, że celowo. Pierwszy atak był za słaby by unieruchomienie mogło mieć efekt. Drugi był za słabo wzmocniony na unieruchomienie.
Jednak w ostatniej chwili, dzięki heroicznym wyczynom, Syndrael uwalnia jednego z pojmanych namiestników, a Jaina ubija splugawionego. Co daje zwycięstwo.

A dzisiaj interludium Prawdziwy wróg.

Jaina na targowisku odnajduje kolejny przedmiot, łuk ręczny, o takiej samej cenie jak przedmiot znaleziony wcześniej :!: . Ma dziewczyna oko :!: Co więcej robi to na oczach strażników miejskich, którzy w tej przygodzie towarzyszą bohaterkom :!: :!: :lol:

Zasadzka w tawernie jest mordercza. Pomniejszy odmieniec otwiera drzwi by splugawiony czarodziej zaatakował obszarowo. Odmieniec ginie, ale poważnie ranni i krwawiący zostają 4 strażnicy, Jaina i Syndrael.
Po oczyszczeniu tawerny znalezione zostaje tajne przejście do Skarbca powiernika wiedzy.
Niesamowite jak z pomocą wyobraźni losowe karty mogą ułożyć się w klimatyczną opowieść.

Oto w kampanii o mrocznych mocach trawiących miasto. W scenariuszu, w którym potężny czarodziej na placu otwiera połączenie z demonicznym wymiarem. W tawernie, gdzie słudzy czarodzieja urządzili zasadzkę, odnaleziona zostaje sekretna komnata o nazwie Skarbiec powiernika wiedzy :!: Nie można zignorować takiej wskazówki.

Sekretna komnata nie ma związku z rytuałem, za to zawiera run spopielenie, jakże tematycznie.

Przebijając się przez kolejne demoniczne stwory drużyna dociera na rynek, i dokładnie w tym momencie rytuał dobiega końca :!:
Obok Rylana pojawia się potężny demon, Cieniowiąz. Podejrzenia były słuszne, to Rylan stoi za zdarzeniami w mieście :!:

Demon atakuje obszarowo, na dodatek jego moc sprawia, że sama ziemia drży i odrzuca bohaterki.
Nie robi to jednak na nich wrażenia. Dwa potężne ciosy Syndrael zadają ogromne obrażenia. Jaina bez trudu dobija.
Demon zostaje pokonany, choć nie ostatecznie. Jeszcze powróci :twisted:

Ostrze Zguba Valyndry kolejny raz dowiodło swej skuteczności. Bez niego walka trwałaby o wiele dłużej.
Awatar użytkownika
Elo
Has thanked: 251 times
Been thanked: 92 times

Post autor: Elo »

Dzisiaj na stół po latach wjechał Tzolk'in bez dodatku. Bardzo lubię tę grę i mam z nią tylko jeden problem. Mianowicie jestem w to niesamowicie słaby :) Najgorsze jest to, że wiem co robię źle, ale i tak gram zawsze tak samo. Próbuję robić wszystko, trochę tego, trochę tamtego. Poza tym nie chce mi się liczyć w głowie ruchów do przodu, więc wystawiam pionki na żywioł :lol: Wiadomo z jakim efektem, ale to i tak nie zmieni mojej sympatii do tego tytułu. Następnym razem postaram się skupić na jednej ścieżce. Chyba :lol:
AxlPl
Has thanked: 14 times
Been thanked: 26 times

Post autor: AxlPl »

Aeon's end podstawowy. Dzisiaj 3 razy pod rząd i wczoraj 2. Ta gra jest idealna dla growych oferm. Serio. Przy najmniejszym poziomie trudności, nawet ja jestem w stanie w nią wygrać :lol:
ODPOWIEDZ