Narrenturm/Hussite Trilogy the Adventure Game (Jan Raszynski, Oskar Kida)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3736 times
Been thanked: 3944 times

Re: Narrenturm/Hussite Trilogy the Adventure Game (Jan Raszynski, Oskar Kida)

Post autor: japanczyk »

Zrobiłem małe sprzątanie. Prosze o dyskusje nt. fundowania się i kłótnie dalej tutaj :)
Torquemada666
Has thanked: 306 times
Been thanked: 164 times

Post autor: Torquemada666 »

Aktualizacja dosyć spora. Jeden ze wspierających wziął się za ogarnianie projektu, żeby spróbować doprowadzić go do końca.

gogovsky
Has thanked: 524 times
Been thanked: 596 times

Post autor: gogovsky »

nieźle 3 lata, a Ci nawet drukarni nie wybrali :D Ich to nawet polskim Mythic nie można nawet, bo nawet on umie szybciej drukarnie wybrać xd
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Awatar użytkownika
Gizmoo
Has thanked: 3172 times
Been thanked: 3097 times

Post autor: Gizmoo »

Nie wiem co napisać, po za tym, że chyba powinienem podejrzewać u siebie początki choroby otępiennej.

Bowiem, jak zobaczyłem tytuł "Narrenturm", to podniosło mi się ciśnienie, że wychodzi planszowa adaptacja mojej ulubionej powieści Sapkowskiego! A później wszedłem w temat i okazało się, że sam go zakładałem. :lol:

Kompletnie zapomniałem o tym projekcie i po ponownej lekturze całości w sumie przestałem się dziwić dlaczego. Z jednej strony ulga, że to jednak nie Alzheimer, z drugiej strony - jestem niezmiernie ciekawy, co ostatecznie z tego wyszło. To znaczy - co wyjdzie, jeżeli wyjdzie. :wink:
Awatar użytkownika
JollyRoger90
Has thanked: 1374 times
Been thanked: 335 times

Post autor: JollyRoger90 »

Ja w okolicach zbiórki wahałem się, z wsparciem, miedzy Trylogią Husycką, a Wiedźminem.

Czas pokazał, że dokonałem słusznego wyboru ;)

Swoją drogą ciekawe co szybciej wyjdzie - Trylogia husycka czy Robinson xD
Torquemada666

Robinson wygrał 🙂 Ale dla Narrenturm też jest nadzieja
https://m.facebook.com/hussitetrilogy/
Awatar użytkownika
esubotowicz
Has thanked: 486 times
Been thanked: 144 times

Post autor: esubotowicz »

Jest jakaś tam aktywność w tej kampanii w ostatnich miesiącach. W sumie u mnie zakupy impulsywne i myślałam, że już stracona kasa. A tutaj się nadzieja jeszcze tli 🙂
Ewa
Torquemada666

Dzisiejsze info:

https://www.facebook.com/plugins/post.p ... &width=500

Drogie Wspierające i Drodzy Wspierający !
Dziś tematem jest trwający już chwilę problem z Gamefoundem.
Jak już wcześniej pisaliśmy, w okresie rozciągniętego w czasie przygotowywania gry zmieniony został silnik tego wspieraczkowego serwisu. Zmiany okazały się na tyle znaczne, że nie ma możliwości prostego przeniesienia danych wspierających ze starego do nowego systemu. Operacja taka wymagałaby zakładania od podstaw całego pledge managera. Jest to na tyle czasochłonne, iż uznaliśmy, że szkoda czasu i pracy na taką operację. Postawiliśmy na prostsze rozwiązanie.
W zasadzie zgłaszacie nam 3 tematy wymagające dostępu do GF:
1. Zgłoszenie chęci zmiany adresu dostawy - w tym celu prosimy o wysłanie maila na adres: contact@hussitetrilogy.com
W tytule zawrzyjcie: Korekta adresu wysyłki, imię nazwisko, a w treści maila podajcie, nowy adres wysyłki. My zaś dokonamy ręcznej korekty.
2. Zgłoszenie chęci dokupienia wcześniej niezamówionych elementów - Jeśli chodzi o możliwość dokupienia elementów, nie możemy tego zagwarantować. Będzie to zależało od stanów produkcyjnych po skompletowaniu wszystkich zestawów.
Ale zapotrzebowanie można zgłaszać - prosimy Was o wysłanie maila na adres: contact@hussitetrilogy.com
W tytule zawrzyjcie: Dokupienie elementów, imię i nazwisko. W treści maila zawrzyjcie listę elementów, które by Was interesowały.
3. Zgłoszenie chęci zakupu gry, bez wcześniejszego wsparcia - być może będzie taka możliwość, zachęcamy do obserwacji profilu i wysłania maila na adres: contact@hussitetrilogy.com
W tytule zawrzyjcie: Zakup gry, imię i nazwisko. Brane będą pod uwagę tylko osoby, które napiszą stosownego maila. Gdy wszystko będzie wydrukowane i posegregowane, a zestawy skompletowane, będziemy wiedzieli ile egzemplarzy będziemy mogli dodatkowo rozdysponować. Wtedy wydawnictwo podejmie decyzję, a my ogłosimy informację o ewentualnej możliwości dokupienia przez osoby zapisane.
Z osobami, które nie uregulowały jeszcze płatności za wysyłkę będziemy się kontaktować osobiście.
Wszelkie inne zapytania - również kierujcie na wskazanego wcześniej maila. Dzięki temu żadna korespondencja nie zaginie.
Mamy nadzieję, że tą ręczną metodą uda nam się rozwiązać temat.
Dodatkowo: Śledzimy bieżące problemy i kontrowersje z platformą wspieram.to,
zapewniamy jednak, że bazy Waszych zamówień i kontaktów, tak jak i środku są zabezpieczone i
pobrane przez nas. Problem więc nas nie dotyka, nie musicie się tym niepokoić.
Adsumus!
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 564 times
Been thanked: 1310 times

Post autor: psia.kostka »

Z osobami, które nie uregulowały jeszcze płatności za wysyłkę będziemy się kontaktować osobiście.
Where's the Money, Lebowski?
https://www.youtube.com/watch?v=NlJGfFqYEms

chyba mieli na mysli indywidualnie, nie osobiscie ;)
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
gogovsky
Has thanked: 524 times
Been thanked: 596 times

Post autor: gogovsky »

jakie są problemy i kontrowersje z wspieram.to?:p
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Lipa
Has thanked: 8 times
Been thanked: 11 times

Post autor: Lipa »

Chyba nie rozliczyli się z części kampanii z twórcami.
Jak jest jedno wejście, to nie ma wyjścia
Awatar użytkownika
sopel82
Has thanked: 242 times
Been thanked: 230 times

Post autor: sopel82 »

Lipa pisze: 27 sty 2025, 07:16 Chyba nie rozliczyli się z części kampanii z twórcami.
Wygląda na to, że kampaniom zakończonym w grudniu nie wypłacili w ogóle zebranych środków. Nie mogą się też z nimi skontaktować.
Torquemada666

Aktualizacja z FB gry:

Drodzy Wspierający, drogie wspierające!
Postanowiliśmy przedstawić Wam odpowiedzi na kilka najczęściej trafiających do nas pytań:
1. Czy grę będzie można kupić w sklepie?
Na pewno nie po premierze dla wspierających. Gra w etapie zostanie wydrukowana w ilości egzemplarzy dopasowanej do wspierających, plus oczywiście pewien zapas. Tak jak pisaliśmy jakiś czas temu, pojawi się opcja dokupienia egzemplarza lub dodatkowych elementów, ale będzie zależna od dostępności ich po spakowaniu kompletów dla wspierających. Szczegóły znajdziecie w poście z 26 stycznia.
2. Wysłałem Wam maila, a na moim gamefoundzie nie pojawiła się zmiana.
I się nie pojawi, gdyż - tak jak już pisaliśmy - wprowadzamy Wasze dane ręcznie w excela. Próby wrzucania ich do bazy online gamefounda są przeciwskuteczne, i tego właśnie unikamy.
3. Wysłałem zapytanie o dokupienie gry/elementów, a nie dostałem jeszcze odpowiedzi.
Ponieważ, tak jak komunikowaliśmy, nie wiemy jeszcze, ile będzie dostępnych nadprogramowych elementów gry, a ile dodatkowych egzemplarzy. Zbieramy Wasze wiadomości, i gdy przyjdzie czas, damy Wam znać.
4. Czy można tworzyć własne warianty rozgrywki niezależne od propozycji zawartych w instrukcji?
Absolutnie! To od graczy zależy kreatywne wykorzystanie elementów systemu, oczywiście przy zachowaniu podstawowych reguł. Wspólnie możecie ustalać limity punktowe drużyn, modyfikować konfigurację planszy lub wprowadzać autorskie utrudnienia. Mechanika gry specjalnie uwzględnia przestrzeń dla Waszej inwencji - nic nie stoi na przeszkodzie, by wymyślać nietuzinkowe warunki zwycięstwa czy specjalne umiejętności dla oddziałów.
Marzy Wam się potyczka z obowiązkowym przedostaniem się na tyły przeciwnika? Świetny pomysł! A może eksperyment z zasadą, gdzie wyeliminowani już knechci w kolejnej rundzie wracają na pole bitwy? Do dzieła! Oficjalne scenariusze pełnią rolę wzorca turniejowego, gwarantując sprawiedliwe warunki rywalizacji - w domowym zaciszu możecie jednak sięgać po znacznie śmielsze rozwiązania.
Plus oczywiście wraz z pojawieniem się wspartych przez Was dodatków Wasze opcje jeszcze bardziej wzrosną.
5. Co słychać?
Na tyle nic nowego, że Was nie informujemy. Jesteśmy na tym etapie, że zostaje nam głównie czekać. To ta najgorsza część, ale kolejny etap prac rozpocznie się w pełni, gdy druki elementów tekturowych wrócą z produkcji. Jak wiecie, nasza gra ma sporo elementów, a nam zależy na dobrej jakości, dlatego to zwyczajnie musi potrwać. W czasie liczonym w tygodniach - nie dniach. Taka specyfika rynku. Darowany nam tak czas poświęcamy na dalsze prace nad instrukcją, tę bowiem offsetowo wydrukujemy w kilka dni.
Torquemada666

Obrazek
ODPOWIEDZ