Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam.
Mam pewne problemy z interpretacją karty "The 3 fountains". Tekst jest, pozornie. jak najbardziej klarowny. I chyba znam prawidłową odpowiedź, ale coś sobie wkręcam i wolę się Was poradzić.
Nagroda za wykonanie tego wyzwania to 3. Maksymalnie na stole mogą leżeć jeszcze kolejne dwie takie same karty. Ile wtedy wynosić będzie łączna nagroda?
Nie będę podawał swojej odpowiedzi żeby nie sugerować niczego.
Też bym się zastanowił w sytuacji gdy na stole leżałyby jeszcze 2 fontanny...
Spoiler:
0 - 3
1 - 9
2 - 27
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
khuba pisze: ↑25 sty 2025, 10:55
Też bym się zastanowił w sytuacji gdy na stole leżałyby jeszcze 2 fontanny...
Spoiler:
0 - 3
1 - 9
2 - 27
Ja mam w głowie jeszcze inną liczbę jeśli chodzi o maksymalną ilość punktów. I nie jest to aż tyle ile podałeś.
Też się nad tym zastanawiałem, ale w takim wypadku mogli to sformułować inaczej (nie używać "tripple" ale "add cośtam" lub sformułowania jak przy karze gdzie sytuacja jest jasna)
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
Ja mam wrażenie, że kluczowe w tekście tej karty jest słowo "its":
Spoiler:
Znaczy to, że potrajamy nagrodę tej właśnie karty za każdą kolejną. Czyli przy następnych dwóch kartach na stole jest tu proste 9+9. Nie mam jednak pewności czy należą się jeszcze te bazowe 3 pkt. za pokonanie pierwszej karty?
to its dalej utwierdza mnie w mojej interpretacji : pierwsza fontanna zmienia reward na 9, następna zmienia na 27 (skoro its reward to teraz 9). Skoro miało by być inaczej zastosowaliby raczej taką samą składnię jak w przypadku kar (czyli dali działanie addytywne).
Chyba najlepiej byłoby założyć temat na BGG, może autor zajrzy i da znać co miał na myśli
Lastly, there’s an intriguing jackpot in the form of The 3 Fountains. If you complete one of them when all 3 copies are in play (remembering that they’ll all be a difficulty 13 then), then you get to delve down a whopping 27 cards (3 tripled, then tripled again)! Of course, the odds of all 3 copies coming out at once are ridiculously low, but it’s nice to dream.
Sprzedam:
khuba pisze: ↑27 sty 2025, 12:52
to its dalej utwierdza mnie w mojej interpretacji : pierwsza fontanna zmienia reward na 9, następna zmienia na 27 (skoro its reward to teraz 9). Skoro miało by być inaczej zastosowaliby raczej taką samą składnię jak w przypadku kar (czyli dali działanie addytywne).
Chyba najlepiej byłoby założyć temat na BGG, może autor zajrzy i da znać co miał na myśli
Lastly, there’s an intriguing jackpot in the form of The 3 Fountains. If you complete one of them when all 3 copies are in play (remembering that they’ll all be a difficulty 13 then), then you get to delve down a whopping 27 cards (3 tripled, then tripled again)! Of course, the odds of all 3 copies coming out at once are ridiculously low, but it’s nice to dream.
Dzięki za to info! Przejrzałem wątki na bgg i nie znalazłem, a potem zapomniałem hasła do konta i napisać nie mogłem
Oczywiście, że prawdopodobieństwo żeby wszystkie trzy wyszły na stół jest małe, ale odrzucenie 27 kart z talii 57, to tak ogromna nagroda, że nie chciało mi się w nią wierzyć.