Kinfire Delve: Vainglory's Grotto - pytania i wątpliwości

Masz wątpliwości w sprawie zasad jakiejś gry? Zamiast pisać na forum ogólnym, wyszukaj dedykowany wątek na tym podforum i w nim zadaj pytanie.
ElHarnas
Has thanked: 16 times
Been thanked: 28 times

Kinfire Delve: Vainglory's Grotto - pytania i wątpliwości

Post autor: ElHarnas »

Witam.
Mam pewne problemy z interpretacją karty "The 3 fountains". Tekst jest, pozornie. jak najbardziej klarowny. I chyba znam prawidłową odpowiedź, ale coś sobie wkręcam i wolę się Was poradzić.
Obrazek
Nagroda za wykonanie tego wyzwania to 3. Maksymalnie na stole mogą leżeć jeszcze kolejne dwie takie same karty. Ile wtedy wynosić będzie łączna nagroda?
Nie będę podawał swojej odpowiedzi żeby nie sugerować niczego.
khuba
Has thanked: 331 times
Been thanked: 330 times

Re: Kinfire Delve: Vainglory's Grotto - pytania i wątpliwości

Post autor: khuba »

Też bym się zastanowił w sytuacji gdy na stole leżałyby jeszcze 2 fontanny...
Spoiler:
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
ElHarnas

khuba pisze: 25 sty 2025, 10:55 Też bym się zastanowił w sytuacji gdy na stole leżałyby jeszcze 2 fontanny...
Spoiler:
Ja mam w głowie jeszcze inną liczbę jeśli chodzi o maksymalną ilość punktów. I nie jest to aż tyle ile podałeś.
khuba

ElHarnas pisze: 25 sty 2025, 11:19
khuba pisze: 25 sty 2025, 10:55 Też bym się zastanowił w sytuacji gdy na stole leżałyby jeszcze 2 fontanny...
Spoiler:
Ja mam w głowie jeszcze inną liczbę jeśli chodzi o maksymalną ilość punktów. I nie jest to aż tyle ile podałeś.
Też się nad tym zastanawiałem, ale w takim wypadku mogli to sformułować inaczej (nie używać "tripple" ale "add cośtam" lub sformułowania jak przy karze gdzie sytuacja jest jasna)
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
ElHarnas

Ja mam wrażenie, że kluczowe w tekście tej karty jest słowo "its":
Spoiler:
khuba

to its dalej utwierdza mnie w mojej interpretacji : pierwsza fontanna zmienia reward na 9, następna zmienia na 27 (skoro its reward to teraz 9). Skoro miało by być inaczej zastosowaliby raczej taką samą składnię jak w przypadku kar (czyli dali działanie addytywne).

Chyba najlepiej byłoby założyć temat na BGG, może autor zajrzy i da znać co miał na myśli :D

edit, nvm - tutaj karta opisana na oficjalnej stornie:
https://kinfirechronicles.com/blogs/post/delving-well
Lastly, there’s an intriguing jackpot in the form of The 3 Fountains. If you complete one of them when all 3 copies are in play (remembering that they’ll all be a difficulty 13 then), then you get to delve down a whopping 27 cards (3 tripled, then tripled again)! Of course, the odds of all 3 copies coming out at once are ridiculously low, but it’s nice to dream.
Sprzedam:
ElHarnas

khuba pisze: 27 sty 2025, 12:52 to its dalej utwierdza mnie w mojej interpretacji : pierwsza fontanna zmienia reward na 9, następna zmienia na 27 (skoro its reward to teraz 9). Skoro miało by być inaczej zastosowaliby raczej taką samą składnię jak w przypadku kar (czyli dali działanie addytywne).

Chyba najlepiej byłoby założyć temat na BGG, może autor zajrzy i da znać co miał na myśli :D

edit, nvm - tutaj karta opisana na oficjalnej stornie:
https://kinfirechronicles.com/blogs/post/delving-well
Lastly, there’s an intriguing jackpot in the form of The 3 Fountains. If you complete one of them when all 3 copies are in play (remembering that they’ll all be a difficulty 13 then), then you get to delve down a whopping 27 cards (3 tripled, then tripled again)! Of course, the odds of all 3 copies coming out at once are ridiculously low, but it’s nice to dream.
Dzięki za to info! Przejrzałem wątki na bgg i nie znalazłem, a potem zapomniałem hasła do konta i napisać nie mogłem :)
Oczywiście, że prawdopodobieństwo żeby wszystkie trzy wyszły na stół jest małe, ale odrzucenie 27 kart z talii 57, to tak ogromna nagroda, że nie chciało mi się w nią wierzyć.
ODPOWIEDZ