(Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
- misiencjusz
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 116 times
- Bart Henry
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 885 times
Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
Z tego co widziałem to Devir lub Maldito zapowiadali hiszpańską wersję na ten rok, więc na pewno leci większy printrun. Wiadomo, że im więcej partnerów, tym taniej, ale może sam fakt, że nie było do tej pory wydawcy na tak duży rynek jak Hiszpania, pozwolił nieco przemyśleć kwestie finansowe oryginalnemu wydawcy? Nie skreślałbym szans na pojawienie się tej gry w portfolio LDG.PytonZCatanu pisze: ↑01 lut 2025, 12:26 Search for Lost Species ciągle mi się marzy. Szanse są pewnie małe, ale marzyć można![]()
Moim zdaniem nie ma co liczyć na "The Search for Lost Species", już poprzedniczka lądowała na promkach a była znacznie większym hitem na świecie.
Przeczuwam, że wydadzą Castle Combo bo Michał ma nosa do tych małych karcianek.
Może złapią Leviathan Wilds (chociaż Ogry też coś wspominały o kooperacji głośnej która była na wspieraczce).
Przeczuwam, że wydadzą Castle Combo bo Michał ma nosa do tych małych karcianek.
Może złapią Leviathan Wilds (chociaż Ogry też coś wspominały o kooperacji głośnej która była na wspieraczce).
-
- Has thanked: 380 times
- Been thanked: 432 times
- yrq
- Has thanked: 369 times
- Been thanked: 427 times
Moje typy:
- tytuł rodzinny 1 o budowie miasta/cywilizacji
- tytuł rodzinny 2 o zwierzętach
- mała sprytna karcianka
- coś mniejszego, co ma parę lat, ale u nas jeszcze nie było i nawet nie wiedzieliśmy, że na to czekamy
- bardziej rozbudowane euro, tak między 3,5 a 4 ciężaru wg bgg
- jakaś duża gra, lokalizowana wspieraczka, hit zagraniczny z figurkami i deluxe'ami za 1000 pln
- ciekawostka 1 o niespotykanej tematyce
- ciekawostka 2 - coś zupełnie innego
Przewiduję zakup co najmniej 3 z 8 tytułów od razu i 2 kolejnych po pół roku, jak zostanę skutecznie do nich przekonany. Aj Kaczki, że też tak musicie takie dobre gry wydawać
- tytuł rodzinny 1 o budowie miasta/cywilizacji
- tytuł rodzinny 2 o zwierzętach
- mała sprytna karcianka
- coś mniejszego, co ma parę lat, ale u nas jeszcze nie było i nawet nie wiedzieliśmy, że na to czekamy
- bardziej rozbudowane euro, tak między 3,5 a 4 ciężaru wg bgg
- jakaś duża gra, lokalizowana wspieraczka, hit zagraniczny z figurkami i deluxe'ami za 1000 pln
- ciekawostka 1 o niespotykanej tematyce
- ciekawostka 2 - coś zupełnie innego
Przewiduję zakup co najmniej 3 z 8 tytułów od razu i 2 kolejnych po pół roku, jak zostanę skutecznie do nich przekonany. Aj Kaczki, że też tak musicie takie dobre gry wydawać

W zeszłym roku mimo, że nie mieszczę się w docelowym odbiorcy gier tego wydawnictwa naprawdę dużo gier się przewinęło u mnie przez stół i kilka naprawdę mocno zostało. W tym roku życzyłbym sobie podobnego boom.
Z typów mam tylko Thunder Road Vendetta. Dość głośne, Lucky Duck wydał to w innych krajach, może w Polsce też się uda
Z typów mam tylko Thunder Road Vendetta. Dość głośne, Lucky Duck wydał to w innych krajach, może w Polsce też się uda
Ooo ależ to by było dobre info!Xyhoo pisze: ↑02 lut 2025, 21:44 W zeszłym roku mimo, że nie mieszczę się w docelowym odbiorcy gier tego wydawnictwa naprawdę dużo gier się przewinęło u mnie przez stół i kilka naprawdę mocno zostało. W tym roku życzyłbym sobie podobnego boom.
- BOLLO
- Has thanked: 1239 times
- Been thanked: 1920 times
- Kontakt:
Na pewno jak co roku LDG czymś mnie pozytywnie zaskoczą. Wydawnictwo w moim rankingu zaczyna się mocno piąć do góry, jeżeli chodzi o "trafianie" w mój gust planszowy. Zawsze jakaś "perełka" się trafi.
- kokosowy14
- Has thanked: 162 times
- Been thanked: 70 times
Moich kilka typów jakie zapowiedzą kaczki na 2025:
Castle Combo
Ancient Knowledge
Thunder Road: Vendetta
Castle Combo
Ancient Knowledge
Thunder Road: Vendetta
- rand
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 111 times
Castle Combo to prawie pewniak, trochę się zdziwie jak tego nie wydadzą.
Może Explorers of Navoria.
Liczę na Fall of Lumen, nadzieja w kaczkach lub Galakcie.
Shackelton base, raczej marna szansa ale jakoś pasuje mi do nich, moze dlatego że wydali Skymines, choć na tym raczej trochę wtopili.
Thunder Road: Vendetta brzmi sensownie, ale pasuje mi jeszcze Hard Rock 1977?
Może Explorers of Navoria.
Liczę na Fall of Lumen, nadzieja w kaczkach lub Galakcie.
Shackelton base, raczej marna szansa ale jakoś pasuje mi do nich, moze dlatego że wydali Skymines, choć na tym raczej trochę wtopili.
Thunder Road: Vendetta brzmi sensownie, ale pasuje mi jeszcze Hard Rock 1977?
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3620 times
- Been thanked: 3720 times
Na to bym nie liczyl, ten temat zaoral Gambit swoja recenzja w Polsce

Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- rand
Recenzja wyszła niedawno, umowy często podpisywane są dużo szybciej. Po za tym o ile cenie Gambita to często się z nim nie zgadzam. Gracze chyba też nie, pamiętam jak Herosi przynajmniej w wersji prototypowej dostali mocno negatywną recenzje a mimo wszystko gra chyba odniosła sukces, patrząc na inne recenzje i opinie.
W każdym razie tu wrózymy z fusów, jeśli gra nie wyjdzie to wątpię, że przez Gambita

- Gizmoo
- Has thanked: 2998 times
- Been thanked: 2932 times
Tematu nie zaorał Gambit, bo pomimo dużych zasięgów, raczej nie ma wpływu na decyzje wydawnicze szefów wydawnictw.

Akurat w tym wypadku decyzja może leżeć po stronie oryginalnego wydawcy. TVOID Games gdy wydawało Legends of Void ogłosiło, że chce wydawać swoje gry wyłącznie na Kickstarterze i nie planują sprzedawania licencji. Oczywiście, od tego czasu ich stanowisko mogło ulec zmianie, ale nie liczyłbym na radykalne ruchy. Wydają mega złożone, niszowe tytuły dla graczy, więc mass market to ostatnia rzecz, która by ich cieszyła. Zresztą gdyby ich celem było dotarcie do masowego odbiorcy to obydwie swoje gry musieliby ogolić z zasad o połowę.

Dla mnie zarówno LoV, jak I FoL to genialne, ocierające się o wybitność gry, ale żadnej z nich nie wróżyłbym sukcesu wydawniczego. Niech pozostaną tam, gdzie ich miejsce. Kickstarter jest bardzo dobrą platformą wydawniczą dla takich niszowych projektów dla pasjonatów.

- emoprzemoc
- Has thanked: 1059 times
- Been thanked: 311 times
Nocturne i Castle Combo to chyba pewniaki, może do tego jeszcze polska edycja Spectacular i... może Wondrous Creatures? Do tego coś nowego od Laukata, bo pamiętam, że na serii o Uśpionych bogach miała współpraca z RRG się nie kończyć. Wydaje mi się, że ktoś gdzieś, kiedyś coś przebąkiwał o szansie na polskie wydanie Foundations of Metropolis i w sumie jeśli istotnie takowe by miało się pojawić, to Kaczki mogą być za to odpowiedzialne.
Jeśli trafiłem z typami, to choć 1/3 z tego mam już w angielskiej wersji na półce, to pozostałymi nie pogardzę.
Pewnie można też liczyć w tym albo przyszłym roku na jeszcze inne pozycje od Flatout, np. te wszystkie odcinania kuponów od Kaskadii i Calico. Propolis pewnie dopiero w katalogu LDG na 2026, a w Point Galaxy chyba nie pójdą, bo Point City zdaje się, że radziło sobie tak se (mnie też nie porwało).
Jeśli trafiłem z typami, to choć 1/3 z tego mam już w angielskiej wersji na półce, to pozostałymi nie pogardzę.
Pewnie można też liczyć w tym albo przyszłym roku na jeszcze inne pozycje od Flatout, np. te wszystkie odcinania kuponów od Kaskadii i Calico. Propolis pewnie dopiero w katalogu LDG na 2026, a w Point Galaxy chyba nie pójdą, bo Point City zdaje się, że radziło sobie tak se (mnie też nie porwało).
- rand
Badzo ciekawe propozycje. Foundations of Metropolis czy Spectacular idealnie pasują do kaczek. Co do gier Laukata to coś też kojarze, że mieli kontynuować współpracę, więc możliwe że coś wydadzą. Wondrous Creatures bym chciał ale mi to bardziej do Galakty pasuje bo już współpracowali w wydawcą. Z drugiej strony wolałbym, żeby LDG to wydało, bo mają lepsze ceny niż Galaktaemoprzemoc pisze: ↑04 lut 2025, 15:01 Nocturne i Castle Combo to chyba pewniaki, może do tego jeszcze polska edycja Spectacular i... może Wondrous Creatures? Do tego coś nowego od Laukata, bo pamiętam, że na serii o Uśpionych bogach miała współpraca z RRG się nie kończyć. Wydaje mi się, że ktoś gdzieś, kiedyś coś przebąkiwał o szansie na polskie wydanie Foundations of Metropolis i w sumie jeśli istotnie takowe by miało się pojawić, to Kaczki mogą być za to odpowiedzialne.

O Nocturne zupełnie zapomniałem, wydaje mi się, że hype i samo przyjęcie gry było raczej umiarkowane, a na pewno słabsze niż Calico czy Kaskadia, ale zobaczymy, może będą chciali kontynuować linię. Trzymam kciuki za Twoje typy

- JollyRoger90
- Has thanked: 1205 times
- Been thanked: 284 times
też byłbym za Wondrous Creatures oraz może Draft and Write Records?
- rand
Wydaje mi się, że na jakimś livie pytałem o Draft & write i nie mieli w planach, może coś się zmieniło przez rok, ale ja już angielską wersję zakupiłemJollyRoger90 pisze: ↑04 lut 2025, 16:45 też byłbym za Wondrous Creatures oraz może Draft and Write Records?
- PytonZCatanu
- Has thanked: 1964 times
- Been thanked: 2530 times
Grałem w ENG Wondrous Creatures i to jest dobra gra. To mógłby być hit w PL
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 11.11.2024
- Hardkor
- Has thanked: 1518 times
- Been thanked: 1085 times
- Kontakt:
@Lucky Duck Games może nowy temat, bo ludzie już spekulują co zapowiecie za 3 dni
?

Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- vnzk
- Has thanked: 316 times
- Been thanked: 516 times
Mi również WC bardzo podeszła, chętnie bym nabył polski egzemplarz. Co do Spectacular, nie wiem, czy nie gryzło by się z Kaskadią, biorąc pod uwagę, że w obu mamy heksy terenów i na nich zwierzęta.PytonZCatanu pisze: ↑04 lut 2025, 17:18 Grałem w ENG Wondrous Creatures i to jest dobra gra. To mógłby być hit w PL