(Oficjalny) Lucky Duck Games 2024

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
karmazynowy
Has thanked: 219 times
Been thanked: 502 times

Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2024

Post autor: karmazynowy »

Jak Laukat to pasuje Creature Caravan.
Opinie zbiera dobre.
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
ququk
Has thanked: 7 times
Been thanked: 15 times

Post autor: ququk »

A jak coś przygodowego nadającego się na wspieraczkę, to może Arydia (o ile w ogóle są na ten moment planowane jakiekolwiek wersje poza angielską).
Awatar użytkownika
kokosowy14
Has thanked: 163 times
Been thanked: 75 times

Post autor: kokosowy14 »

ququk pisze: 04 lut 2025, 22:58 A jak coś przygodowego nadającego się na wspieraczkę, to może Arydia (o ile w ogóle są na ten moment planowane jakiekolwiek wersje poza angielską).
Nie wydaje mi się by lokalizowanie takiego tytułu się opłacało.
maricn1998
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post autor: maricn1998 »

LDG Polska nie wyda nic dużego wspieraczkowego. Ich polski zespół jest niewielki i trzeba dość mocno brać to pod uwagę.

Dodatkowo ich gry jeśli chodzi o ceny bardzo rzadko przekraczają cenę 300-400 złotych. Raczej oscylują w bezpiecznej granicy 200 złotych i trochę powyżej.

Dodatkowo jeśli już coś się zdecydują wydać dużego, to najprawdopodobniej główny LDG będzie dystrybutorem. Jak to miało miejsce przy Andromeda's Edge i Unconscious Mind.
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 257 times
Been thanked: 650 times

Post autor: walkingdead »

Jestem ciekawa czy będą kontynuować wydawanie Final Girl. Bardzo jestem też ciekawa jak gra przyjęła się na rynku.
Sama nie czekam, ponieważ 2 i 3 sezon zakupiłam w wersji angielskiej (na 3 jeszcze czekam).
Pewnie gdyby LDG w jakikolwiek sposób dało znać w kwestii swoich planów co do FG to może wiele osób nie zdecydowałoby się zakupić 2 po angielsku. Rozumiem, że przed deklaracjami chcieli zbadać rynek, ale brak informacji mógł potencjalnie wpłynąć na odpływ "graczy".

No i czas. Nawet jeśli zapowiedzą FG2 teraz to pewnie trochę potrwa nim trafi w ręce polskich graczy. Tymczasem, wielu graczy ma już 2 ograną wzdłuż i wszerz.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2025, 19:37 przez walkingdead, łącznie zmieniany 1 raz.
Jdn
Has thanked: 76 times
Been thanked: 63 times

Post autor: Jdn »

Odnośnie FG PL to wg mnie przeszacował ktoś wielkość rynku. Po wspieram.to była odp że jest sukces bo liczyli ze będzie max 50k zl chętnych, a tam zebrali cos chyba około 2,5raza tyle. Ale potem ktoś wrzucił chyba bardzo duży druk skoro takie zainteresowanie i się okazało że wszyscy którzy chcieli to kupili w zbieraczce albo ang mają od dawna. Gra jest spoko, ale tylko solo a wartość dość wysoka jak na ilość rzeczy w środku. Na bank ma klimat i jest warta wiele, dość szybko się rozkłada i można traktować jak drogi pasjans ;) . Dodatkowo zasoby ludzkie kaczek są małe więc jak góra powie ze muszą jakieś duże tytuły ogarnąć bo idzie równocześnie cały świat to nie ma szans. Ja bym kupił, fajnie jakby była opcja magnetowidu, tych big boxow bo one wyglądają klimatycznie na półce. Nawet jakby boxy były dostępne tylko podczas zbieraczki.
ququk
Has thanked: 7 times
Been thanked: 15 times

Post autor: ququk »

Co do Final Girl wydaje mi się, że ten najbardziej podstawowy film (czy dwa filmy) mógł/mogły zniknąć ze sklepu wcześniej i że może lepiej było zrobić jego nakład większy jako wstęp do całego systemu (co można by naprawić przy druku drugiego sezonu, jeśli jednak nie została podjęta decyzja o zakończeniu linii).

Co do sugestii odnośnie Arydii - Uśpionych bogów w komplecie za 550 zł na wspieram.to zamieścili. Fakt, bliżej początku działalności, do tego może nie rozpromowali dobrze sequelu, w którym też było mnóstwo tekstu do zrobienia. Ale czy z tego wyciągnięto tak daleko idący wniosek, żeby całkowicie odpuścić większe projekty, a nie np. robić jeden w roku czy nawet jeden na dwa lata, a reszta mniejsze? Grzmienie, że jest to niemożliwe, bez wiedzy insiderskiej jest zdecydowanie na wyrost. Tym bardziej gdyby spekulacja miała dotyczyć nie tylko tego roku, ale również i kolejnych. A forma wspieraczki sprzyja właśnie większym projektom. Pełną analizę i wnioski ma wydawnictwo.
bartekb8
Has thanked: 78 times
Been thanked: 65 times

Post autor: bartekb8 »

Czy są już jakieś konkretne plany odnośnie Dune Imperium: Bloodlines? Będzie po polsku w tym roku?
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1555 times
Been thanked: 1129 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

bartekb8 pisze: 05 lut 2025, 13:18 Czy są już jakieś konkretne plany odnośnie Dune Imperium: Bloodlines? Będzie po polsku w tym roku?
No pewnie się dowiesz pojutrze XD Trochę cierpliwości
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Wildcard
Has thanked: 398 times
Been thanked: 227 times

Post autor: Wildcard »

Dako pisze: 05 lut 2025, 14:06 Warto jednak mieć zawsze z tyłu głowy to aby się kilka razy zastanowić czy warto brać udział we wspieraczkach.
Poprawiłem :wink:
Awatar użytkownika
Lucky Duck Games
Has thanked: 50 times
Been thanked: 1092 times

Post autor: Lucky Duck Games »

Ale się tu rozszaleliście z typowaniami :)
Nie będzie to oczywiście niespodzianką, że kilka rzeczy trafiliście w punkt, ale o tym przekonacie się już w piątek o godzinie 18.

Dzięki za cały 2024 - dla nas bardzo udany rok. Dzięki za wsparcie dobrym słowem jak i portfelem. Wpadki też były za co oczywiście przepraszamy - wierzcie, że robimy wszystko, żeby było idealnie, ale jesteśmy tylko ludźmi (do tego ich niewielkim gronem ;) ).
Admina proszę o zgaszenie światła i zapraszam do wątku na 2025.
Zablokowany