Jestem zachwycony Patrycją Lackiego! Muszę ją mieć.
Ach ta Patrycja Duszyńska - idealna na niezobowiązujący wieczór - łatwa, szybka ale baardzo kapryśna.Hańcza pisze: Jestem zachwycony Patrycją Lackiego! Muszę ją mieć.
Francja zmobilizowała jednego
Markus ma know-how, raz to zrobił więc niech zademonstruje. Popatrzymy a potem ja też chcę grać. Ustawiam się w kolejce do Patrycji
Spoko, gra na tyle szybka, że można zrobić turniej każdy z każdym na jednym spotkaniu
Tak czytam instrukcję i widzę że jest trochę opcji aby gra była nieco mniej losowa i wariacka.
Setup historyczny równomiernie rozkłada siły, ale CP mają już w pierwszej turze prawo ataku, więc jak dobrze dolosują, to mogą się też przebić.hancza123 pisze: ↑05 lut 2025, 20:58Tak czytam instrukcję i widzę że jest trochę opcji aby gra była nieco mniej losowa i wariacka.
Jest "Setup Historyczny" w którym ustawienie początkowe jest racjonalne i zapewnia że Paryż nie upadnie aż tak łatwo.
Jest też opcja Muligan dla dociąganych z woreczka jednostek. Wylosujesz tyko 1 francuskiego piechura to powtórzysz swój dociąg.
Z ciekawych opcji to można też stosować Fog of War. Żetony wchodzą zakryte i do tego można użyć żetonów pustych "Decoy". Są też opcjonalne zasady dla lotnictwa i aerodromów.
Pamìetam jak przez mgłę ale faktycznie podgryzałem skutecznie rosję od drugiej strony (od. Wschodu) co zmusiło Lackiego do kapitulacji rosji abym nie miał dodatkowych zssobów z jej fabryk.
Może trzeba Turcję już na początku dołączyć do wojny, zmuszając Rosję i UK do dywersyfikacji siły. Tak grał Markus i wtedy też przegrałem jako Ententa![]()
O której planujesz przybyć? Bo nie wiem czy mam się spieszyć, czy jest zapas czasowy.Markus pisze: ↑11 lut 2025, 09:00 Planuję przyjść (tak na 90%).
W placaku mam RUNE AGE.
Deckbuilder z 6 scenariuszami w tym jeden z nich to "wszyscy przeciw wszystkim" z możliwością eliminacji gracza z gry (brzmi jak scenariusz dla naszej grupy).
Maciej ma teraz "ciąg na deckbuildery" więc może się skusi na rozgrywkę?
Mam dodatek do tego Rune Age. Oczywiście jak to w przypadku FFG dodatek to wycieta bazowa część gry. Ta gra nie powinna ukazywać się w takien formie. Ten "dodatek" powinien być już w bazowym pudełku.
Widac to najlepiej po synergiach jednostek dodanych w "dodatku".