Kill Team - minikampania

Dyskusje o konkretnych grach bitewnych
Cyel
Has thanked: 1386 times
Been thanked: 1670 times

Kill Team - minikampania

Post autor: Cyel »

Napisałem taką minikampanię w połowie roku, gdy obowiązywał jeszcze KT21 ale rozgrywamy ją dopiero teraz. Zasady okazują się bardzo solidnie kompatybilne z nowymi a tam gdzie jest jakaś wątpliwość to po prostu się dogadujemy. Zasady do gry narracyjnej Spec Ops nadal są dostępne na Wahapedii, jeśli ktoś nie ma starszych podręczników: https://wahapedia.ru/kill-team2/the-rul ... tive-play/ Nierozwiązywalnych problemów z kompatybilnością nie ma.

Na razie rozegraliśmy dwie bitwy z trzech, ale już zdecydowaliśmy się dołożyć czwartą - scenariusz Disable Air Defences z Dossier: Hivestorm. Niektórzy operatorzy dorobili się już drugiego poziomu doświadczenia - Ace - ale też paru utrudniających życie obrażeń :) Fajne urozmaicenie jednostrzałowych rozgrywek.

Opis kampanii poniżej, jeśli ktoś chciałby skorzystać, do czego zachęcam :)
Spoiler:
Lubię grę. (a nie "tą grę")
Kupiłem grę. (a nie "tą grę")
Wygrałem w grę. (a nie "tą grę")
Cyel

Re: Kill Team - minikampania

I jeszcze kilka fotek z naszych bitew:

Eldarscy Korsarze i Ork Wrecka Boyz przeszukują ruiny w poszukiwaniu wskazówek gdzie ukryto cenne zasoby:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Korsarze skupiają się na jak najszybszym wyeliminowaniu tajemniczego strażnika skarbu, i przechwycenia jego serca, które pozwoli im kontrolować niebezpieczne duchy w trzecim scenariuszu. Orkowie wykorzystują to, żeby jak najbardziej skrócić dystans:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Cyel

Match-up Wreckas - Corsairs niestety okazuje się dość jednostronny, ale kontynuujemy naszą kampanię z trzecią bitwą. Wrecka Krew udało się na początku kontrolować Krąg, ponieważ Eldarzy wykorzystywali swoje większe zasięgi, aby trzymać się z daleka od ataków orków, ale potem orki tylko kręciły się w kółko, nie będąc w stanie zbliżyć się do Eldarów, bezkarnie eliminowani jeden za drugim.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Cyel

Tak jak sobie ustaliliśmy, dodaliśmy do kampanii jeszcze czwartą rozgrywkę opartą na scenariuszu Disable Air Defences z zestawu Hivestorm.
Spoiler:
W finałowej rozgrywce kampanii orkowie obronili swoje stanowiska przeciwlotnicze i uniemożliwili eldarskim korsarzom ucieczkę z planety ze zdobytym wcześniej łupem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
W niezwykle filmowy sposób podłożona pod stanowiskiem p-lot eldarska bomba została rozbrojona w ostatnim możliwym momencie (bomba odliczała aktywacje i gdy na liczniku było 1 została rozbrojona)
Obrazek

Końcowa punktacja wskazała na...wywalczony przez orków rzutem na taśmę w ostatniej bitwie REMIS 17-17 :D

Najbardziej doświadczonym operatorem na koniec kampanii został Krusha Boy z 11XP. Choć ostatnią bitwę zaczynała z przewagą nad nim 10 do 9XP eldarska Soul Weaverka, Krusha Boy dopadł ją i w pojedynku bohaterów pokonał, nim zdążyła zdobyć choć punkt więcej.
kolosm
Has thanked: 724 times
Been thanked: 103 times

Post autor: kolosm »

Świetny pomysł i realizacja - gratsy :)
Planujecie jeszcze coś nowego?
Cyel

kolosm pisze: 12 lut 2025, 07:51 Świetny pomysł i realizacja - gratsy :)
Planujecie jeszcze coś nowego?
Wielkie dzięki :)

To raczej nie kwestia planowania tylko przypływu kreatywnej inspiracji. Jak znowu nastąpi i coś stworzę to też się podzielę :)
ODPOWIEDZ