Inserty
Re: Inserty
Jakby ktoś znalazł (lub zaprojektował samemu) insert do mini dodatku „Poszukiwania Królowej” do Hrabstwa Harrow, to byłbym wdzięczny za zamieszczenie tutaj informacji (lub pm). Najlepiej druk 3d. Całe pudełko pięknie upakowane, a sam dodatek to chaos elementów w woreczkach strunowych. Ciężko to zmieścić z powrotem.
- sortirus
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 98 times
- Visar
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 30 times
-
- Has thanked: 328 times
- Been thanked: 328 times
Anno 1800 + dodatek
Generalnie masa żetonów i setup zabijał tą grę, teraz mogę rozłożyć w mniej niż minutę
Generalnie masa żetonów i setup zabijał tą grę, teraz mogę rozłożyć w mniej niż minutę
Spoiler:
Sprzedam:
Isofarian Guard 669PLN,1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
Isofarian Guard 669PLN,1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
-
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 54 times
Biały zamek z dodatkiem Matcha
Zadaniem było upchać to wszystko w jednym pudełku.
Zrezygnowałem z mostków, które i tak odrzuciliśmy, bo zasłaniały ogrody. Gramy tylko na mostach nadrukowanych na planszy.
Dodatkowo chciałem ludziki umieścić w magazynkach gotowych do postawienia na planszetkach. Dzięki temu stoją w szeregu podczas rozgrywki.
Całość nie domyka się ok. 7mm. Żetony akcji od wojowników, te z łukiem, nie mają nawet części podłogi. Walka była o kawałki milimetrów.
Popełniłem mały błąd projektowy, źle określiłem miejsce na rybę - znacznik rundy. W ruch poszła piłka modelarska, palnik i pilniczki.
Grunt, że daje radę
Zadaniem było upchać to wszystko w jednym pudełku.
Zrezygnowałem z mostków, które i tak odrzuciliśmy, bo zasłaniały ogrody. Gramy tylko na mostach nadrukowanych na planszy.
Dodatkowo chciałem ludziki umieścić w magazynkach gotowych do postawienia na planszetkach. Dzięki temu stoją w szeregu podczas rozgrywki.
Całość nie domyka się ok. 7mm. Żetony akcji od wojowników, te z łukiem, nie mają nawet części podłogi. Walka była o kawałki milimetrów.
Popełniłem mały błąd projektowy, źle określiłem miejsce na rybę - znacznik rundy. W ruch poszła piłka modelarska, palnik i pilniczki.
Grunt, że daje radę
Spoiler:
pozdrawiam Radek
Trochę odświeżę - gdzie można kupić insert do Mage Knight Ultimate Edition?
Każdy człowiek jest inteligentny od urodzenia... to jak wykorzystuje swój mózg świadczy o tym...
To co mam (prawie wszystko)
To co mam (prawie wszystko)
-
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 153 times
W tym roku ma być dodatek, może lepiej poczekać trochę?;)
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
-
Le Havre
Miałem projekt z internetu ale był słaby (wszystko w środku latało i marnowałem sporo czasu na segregacje przy każdym otworzeniu pudełka)
Zrobiłem własny :
- wszystkie pudełka z zasobami mają wieczka na magnesach
- pudełka z zasobami rozmiarowo pasują do planszy (wystarczy otworzyć i położyć na planszy)
- jest trochę wolnej przestrzeni na górze pudełka, na razie pewnie wydrukuje jakiś zapełniacz, ale mocno zastanawiam się nad spłyceniem samego pudełka+pokrywki
Zdjęcia:
Miałem projekt z internetu ale był słaby (wszystko w środku latało i marnowałem sporo czasu na segregacje przy każdym otworzeniu pudełka)
Zrobiłem własny :
- wszystkie pudełka z zasobami mają wieczka na magnesach
- pudełka z zasobami rozmiarowo pasują do planszy (wystarczy otworzyć i położyć na planszy)
- jest trochę wolnej przestrzeni na górze pudełka, na razie pewnie wydrukuje jakiś zapełniacz, ale mocno zastanawiam się nad spłyceniem samego pudełka+pokrywki
Zdjęcia:
Spoiler:
Sprzedam:
-
Odezwij sie do mnie mozemy wspolnie wykonac taki insertazazelmo pisze: ↑29 sty 2025, 22:13 Jakby ktoś znalazł (lub zaprojektował samemu) insert do mini dodatku „Poszukiwania Królowej” do Hrabstwa Harrow, to byłbym wdzięczny za zamieszczenie tutaj informacji (lub pm). Najlepiej druk 3d. Całe pudełko pięknie upakowane, a sam dodatek to chaos elementów w woreczkach strunowych. Ciężko to zmieścić z powrotem.

-
-
-
Insert do Rocketmena - po dodaniu dodatku wieko było trochę podniesione i nie dawało mi to spokoju.
Projekt robiłem dość szybko i można by tam sporo poprawić (szczególnie ilość zużytego plastiku na dolna warstwę + zwiększyć ilość pojemników na karty coby wstępnie rozdzielić karty typami )
Projekt robiłem dość szybko i można by tam sporo poprawić (szczególnie ilość zużytego plastiku na dolna warstwę + zwiększyć ilość pojemników na karty coby wstępnie rozdzielić karty typami )
Spoiler:
Sprzedam:
-
Insert do Moon Colony Bloodbath. Oryginalny insert nie mieścił kart w koszulkach co poprawiłem (+każdy typ kart ma osobną przegródkę). Dodatkowo wydrukowałem pudełkach na zasoby które przy setupie wystarczy otworzyć i położyć na stole.
Spoiler:
Sprzedam:
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1981 times
- Kontakt:
fajny patent z magnesami. te inserty so sami projektujecie czy są gotowe pliki z netu do ściągnięcia probono?
-
Własny projekt (ale nazbierałem już sporo gotowców które wystarczy przeskalować, w powyższym przypadku tylko rusztowanie które trzyma pojemniczki + wypełnia luki robiłem od zera).
Gotowce z netu drukuje tylko od święta (ale wtedy nie wrzucam w ten temat).
Sprzedam:
-
Street Masters Rise of the Kingdom z ostatniej kampanii, figurki i większość kart zostawiłem w oryginalnych opakowaniach. Część kart po zakoszulkowaniu nie mieściła się w dedykowanych rynienkach - dodrukowałem jeszcze jedną (w której trzymam też mniejsze karty przedmiotów). Do tego pojemniki na wszystkie żetony+kości (standardowo na magnesach):
Spoiler:
Sprzedam:
Siema , pytanko
gdzie najlepiej opublikować swoje inserty itp. aby mieć z tego jakieś korzysci ?
myślałem, o etsy ale tam trzeba zarobić ponad 300 czy 400€ aby móc wyciągnąc kasę co raczej mi się nie uda nigdy, myślałem bardziej o jakichś punktach które się zbiera za pobrania , które ludzie wymieniając na darmowe filamenty/ drukarki.
gdzie najlepiej opublikować swoje inserty itp. aby mieć z tego jakieś korzysci ?
myślałem, o etsy ale tam trzeba zarobić ponad 300 czy 400€ aby móc wyciągnąc kasę co raczej mi się nie uda nigdy, myślałem bardziej o jakichś punktach które się zbiera za pobrania , które ludzie wymieniając na darmowe filamenty/ drukarki.
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Wrzuć na https://makerworld.com/rogal pisze: ↑13 kwie 2025, 18:05 Siema , pytanko
Tam dostajesz punkty za ściągnięte/wydrukowane projekty. Potem możesz wymienić te punkty na różne rzeczy.
Galeria z wydrukami: https://photos.app.goo.gl/aXEdAZ8xyDBfDBYs8
Jakbyś dalej szukał to u nas pojawił się taki insertazazelmo pisze: ↑29 sty 2025, 22:13 Jakby ktoś znalazł (lub zaprojektował samemu) insert do mini dodatku „Poszukiwania Królowej” do Hrabstwa Harrow, to byłbym wdzięczny za zamieszczenie tutaj informacji (lub pm). Najlepiej druk 3d. Całe pudełko pięknie upakowane, a sam dodatek to chaos elementów w woreczkach strunowych. Ciężko to zmieścić z powrotem.

-
Odezwij sie na priv. Mozemy wspolnie go zaprojektowacazazelmo pisze: ↑29 sty 2025, 22:13 Jakby ktoś znalazł (lub zaprojektował samemu) insert do mini dodatku „Poszukiwania Królowej” do Hrabstwa Harrow, to byłbym wdzięczny za zamieszczenie tutaj informacji (lub pm). Najlepiej druk 3d. Całe pudełko pięknie upakowane, a sam dodatek to chaos elementów w woreczkach strunowych. Ciężko to zmieścić z powrotem.