(Bitewniaki/Figurki) Ostatnio kupiliśmy (...) bo...

Forum przeznaczone do dyskutowania o grach bitewnych
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1578 times
Been thanked: 1783 times

(Bitewniaki/Figurki) Ostatnio kupiliśmy (...) bo...

Post autor: Mr_Fisq »

Odpowiednik tematu: viewtopic.php?t=68566 dla figurek i bitewniaków.
Sprzedam: Figurki (Oathmark,Wargames Atlantic, GW), Firefly Adventures, Stalingrad '42, Nemesis: Nieznane Historie, Kawerna, Imperium, Blackstone Fortress
Przygarnę: Nic
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator

Re: (Bitewniaki/Figurki) Ostatnio kupiliśmy (...) bo...

Figurki SF od Wargames Atlantic:

Cannon Fodder - bo potrzebowałem kolonialnego pospolitego ruszenia do Five Parsecs From Home: Bug Hunt; figurek jest całkiem sporo, więc będę mógł też poeksperymentować z malowaniem.

Eisenkern Stormtroopers - bo do Bug Hunt potrzebuję też poważnych żołnierzy w pancerzach. Cena za głowę wychodzi o połowę drożej niż w Cannon Fodder, ale wiadomo - elitarność kosztuje ;)
Sprzedam: Figurki (Oathmark,Wargames Atlantic, GW), Firefly Adventures, Stalingrad '42, Nemesis: Nieznane Historie, Kawerna, Imperium, Blackstone Fortress
Awatar użytkownika
DaaV
Has thanked: 40 times
Been thanked: 40 times

Post autor: DaaV »

Zestaw Clone Force 99 do Shatterpoint'a - po obejrzeniu Clone Wars i 3 sezonów BB, imo must have nawet jakby byli słabi - A NIE SĄ. Figurki wyglądają top a do tego super się nimi gra pod Republikę, same plusy. 8)
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator

Dead Man’s Hand Redux: Two-Player Starter Set - w ramach budowania kolekcji terenów. Trzy budynki, sporo wszelakiej drobnicy - beczek, skrzynek, etc.. Budynki w przeciwieństwie do produktów od Renedry (np.North American Cabin or Farmhouse 1750-1900), mają otwierane dachy i wnętrza z fakturą na ścianach i podłodze, a nawet ruchome drzwi i ściankę działową do dołożenia. Jedno na co można narzekać, to brak różnorodności w samych budynkach.
Awatar użytkownika
karawanken
Has thanked: 76 times
Been thanked: 106 times

Post autor: karawanken »

Dawno nie kupiłem żadnych figurek ale w związku z premierą zasad 2.0 do gry Dropfleet Commander zamówiłem podręcznik i dwa zestawy lekkich okrętów, które obecnie będą plastikowe. Nie grałem w grę już kilka lat dawno też nie malowałem więc pewnie będzie trzeba kilka farb kupić na nowo. Ale myślę że syn już na tyle podrósł że spróbuję (w SW Armadę dawał radę).
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator

Re: Ostatnio kupiliśmy...bo...

Zamówione:

- The Silver Bayonet: Italy The Shades of Calabria => bo to dodatek stricte pod solo/co-op, z nowym autorem za sterami (Josepha zastąpił T. C. Stephen) + Włochy do których mam pewien sentyment (choć z okresu bardziej post-napoleońskiego 1836+). Dodatkowo część figurek dedykowanych temu dodatkowi wpadła mi w oko.

- The Silver Bayonet: Canada => bo wprowadza stany jako frakcję, a mam na oku trochę amerykańskich figurek (raczej z okresu wojny o niepodległość, ale nikomu przy stole to nie będzie przeszkadzać ;) ). Tu też Joseph oddał stery, tym razem Ashowi Barkerowi.
oli_37
Been thanked: 27 times

Post autor: oli_37 »

Ostatnio przeglądając oferty naszych sklepów wpadły mi w oko zestawy Tenfold Dungeon od GF9 - https://aleplanszowki.pl/search?control ... ld+Dungeon . Wydaje się, że będą świetną propozycją terenów do gier typu skirmish takich jak Frostgrave, Stargrave, 5 Parseks from Home, Space/Sword Weirdos czy Space Station Zero. Sam zakupiłem zestaw Dedalus Station, oraz The Temple (był dostępny w sklepie Mepel.pl). Dostępne są 4 zestawy sci-fi i 4 w klimacie fantasy.
1. recenzja - https://www.boardgamequest.com/tenfold-dungeons-review/
2. https://tenfolddungeon.com/fantasy/
3.
4.
Golfang
Has thanked: 251 times
Been thanked: 321 times

Post autor: Golfang »

Mr_Fisq pisze: 14 paź 2024, 08:09 Dead Man’s Hand Redux: Two-Player Starter Set - w ramach budowania kolekcji terenów. Trzy budynki, sporo wszelakiej drobnicy - beczek, skrzynek, etc.. Budynki w przeciwieństwie do produktów od Renedry (np.North American Cabin or Farmhouse 1750-1900), mają otwierane dachy i wnętrza z fakturą na ścianach i podłodze, a nawet ruchome drzwi i ściankę działową do dołożenia. Jedno na co można narzekać, to brak różnorodności w samych budynkach.
daj linka
----------------
10% flamberg.com.pl
ODPOWIEDZ