Railroad Tiles (H. Hach, L. Silva)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Lailonn
Has thanked: 8 times
Been thanked: 103 times

Railroad Tiles (H. Hach, L. Silva)

Post autor: Lailonn »

Nowy tytuł z rodziny Railroad Ink. Tym razem układanka kafelkowa wyglądająca na wariację Wysp Sky

Póki co druga część zbieraczki:

https://gamefound.com/en/projects/horri ... es/rewards

https://boardgamegeek.com/boardgame/418 ... road-tiles

Wygląda ciekawie ale cena zaskakująco wysoka jak na tytuł rodzinny/imprezowy + masa dodatków na start.

Dodatki działają tak, że do każdej kolumny kafelków dokładamy 1-2 zamiast bazowych, więc realnie za dużo ich nie wejdzie do gry.

Ma trafić do normalnej sprzedaży bez tak dopieszczonych meepli
Lailonn

Re: Railroad Tiles (H. Hach, L. Silva)

Awatar użytkownika
oduck
Has thanked: 710 times
Been thanked: 137 times

Post autor: oduck »

Lailonn

? Tematu o grze nie było. Gra już dawno ufundowana, są gameplaye pierwszych sztuk testowych. Może ktoś zechce reprint z KS zamówić - taniej - niż czekać do sklepu, to wrzuciłem link. Nie widzę problemu
Awatar użytkownika
garg
Has thanked: 1753 times
Been thanked: 1259 times

Post autor: garg »

Lailonn pisze: 09 mar 2025, 11:41 [...] Ma trafić do normalnej sprzedaży bez tak dopieszczonych meepli [...]
Czy wiesz więcej na ten temat? Bo na KS gra jest masakrycznie droga, ale sklepową pewnie bym przygarnął :) .
Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)

Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
Lailonn

Co do ceny, to chyba standardowy pakiet wystarczy. Tuzin dodatków, których nie dodaje się na raz raczej bez sensu. Dodając po 1-2 kafelki z dodatku z kolei nigdy nic fajnego nie wybudujemy.

W pakiecie standard jest już gratis dodatek dający nowe kafelki, cele do punktowania i specjalne meeple (ponownie wybieramy 1 z 3 na raz do rozgrywki, więc 3 razy musimy grać, by zobaczyć całość).

W retailu ten dodatek nie ma być darmowy, więc cena KS to niby już zysk 44% + meeple będą zwykłe bez nadruków.

Gry z serii nigdy tanie nie były a dodatki w postaci 2-4 kostek "specjalnych" pokazują ich filozofię produkcji i tu jest to samo.

Gdyby ktoś organizował zbiórkę, pewnie wziąłbym basic i tyle a tak się zastanawiam, bo jednak to fillerek a cena solidna.

Tu jest oryginalna kampania z większą ilością info

Polski film z gameplayem:
Awatar użytkownika
PytonZCatanu
Has thanked: 2020 times
Been thanked: 2623 times

Post autor: PytonZCatanu »

Jestem dużym fanem Kolejowego Szlaku (najlepszy R&W dla mnie). Na tą wersję patrzę z zainteresowaniem, ale raczej poczekam na wersję sklepową.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
ODPOWIEDZ