Nowy tytuł z rodziny Railroad Ink. Tym razem układanka kafelkowa wyglądająca na wariację Wysp Sky
Póki co druga część zbieraczki:
https://gamefound.com/en/projects/horri ... es/rewards
https://boardgamegeek.com/boardgame/418 ... road-tiles
Wygląda ciekawie ale cena zaskakująco wysoka jak na tytuł rodzinny/imprezowy + masa dodatków na start.
Dodatki działają tak, że do każdej kolumny kafelków dokładamy 1-2 zamiast bazowych, więc realnie za dużo ich nie wejdzie do gry.
Ma trafić do normalnej sprzedaży bez tak dopieszczonych meepli
Railroad Tiles (H. Hach, L. Silva)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Railroad Tiles (H. Hach, L. Silva)
? Tematu o grze nie było. Gra już dawno ufundowana, są gameplaye pierwszych sztuk testowych. Może ktoś zechce reprint z KS zamówić - taniej - niż czekać do sklepu, to wrzuciłem link. Nie widzę problemu
- garg
- Has thanked: 1753 times
- Been thanked: 1259 times
Czy wiesz więcej na ten temat? Bo na KS gra jest masakrycznie droga, ale sklepową pewnie bym przygarnął

Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
Co do ceny, to chyba standardowy pakiet wystarczy. Tuzin dodatków, których nie dodaje się na raz raczej bez sensu. Dodając po 1-2 kafelki z dodatku z kolei nigdy nic fajnego nie wybudujemy.
W pakiecie standard jest już gratis dodatek dający nowe kafelki, cele do punktowania i specjalne meeple (ponownie wybieramy 1 z 3 na raz do rozgrywki, więc 3 razy musimy grać, by zobaczyć całość).
W retailu ten dodatek nie ma być darmowy, więc cena KS to niby już zysk 44% + meeple będą zwykłe bez nadruków.
Gry z serii nigdy tanie nie były a dodatki w postaci 2-4 kostek "specjalnych" pokazują ich filozofię produkcji i tu jest to samo.
Gdyby ktoś organizował zbiórkę, pewnie wziąłbym basic i tyle a tak się zastanawiam, bo jednak to fillerek a cena solidna.
Tu jest oryginalna kampania z większą ilością info
Polski film z gameplayem:
W pakiecie standard jest już gratis dodatek dający nowe kafelki, cele do punktowania i specjalne meeple (ponownie wybieramy 1 z 3 na raz do rozgrywki, więc 3 razy musimy grać, by zobaczyć całość).
W retailu ten dodatek nie ma być darmowy, więc cena KS to niby już zysk 44% + meeple będą zwykłe bez nadruków.
Gry z serii nigdy tanie nie były a dodatki w postaci 2-4 kostek "specjalnych" pokazują ich filozofię produkcji i tu jest to samo.
Gdyby ktoś organizował zbiórkę, pewnie wziąłbym basic i tyle a tak się zastanawiam, bo jednak to fillerek a cena solidna.
Tu jest oryginalna kampania z większą ilością info
Polski film z gameplayem:
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2020 times
- Been thanked: 2623 times
Jestem dużym fanem Kolejowego Szlaku (najlepszy R&W dla mnie). Na tą wersję patrzę z zainteresowaniem, ale raczej poczekam na wersję sklepową.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025