Nasze pomalowane figurki
-
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 316 times
Re: Nasze pomalowane figurki
no i Bestia z Lowcow 1492
EDIT: zmiana hosta, dziekuje Irr3versible
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2025, 16:43 przez MowMiStefan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Irr3versible
- Has thanked: 706 times
- Been thanked: 672 times
Up (MowMiStefan, mam problem z tym hostingiem, który wybrałeś. Ani na windowsie ani na androidzie nie otwiera mi obrazka w drugim oknie :/
(ja wrzucam imgbb zawsze)
A teraz podatek.
Zakończyłem malowanie Wielkiej Draki w Małym Mieście.
Sporo zabawy, ten styl choć ładny to jednak upierdliwy. W paru momentach robiłem rozjaśnienia (aero czy pędzlem), ale co do zasady starałem się trzymać stylu - czyli czarne linie i płaskie kolory.

Szczegółowe już w spoilerze, niestety w kilku rozjechała się ostrość :/
(ja wrzucam imgbb zawsze)
A teraz podatek.
Sporo zabawy, ten styl choć ładny to jednak upierdliwy. W paru momentach robiłem rozjaśnienia (aero czy pędzlem), ale co do zasady starałem się trzymać stylu - czyli czarne linie i płaskie kolory.

Szczegółowe już w spoilerze, niestety w kilku rozjechała się ostrość :/
Spoiler:
- Dako
- Has thanked: 370 times
- Been thanked: 350 times
Świetnie Ci to wyszło.Irr3versible pisze: ↑10 lut 2025, 14:19
Gratulacje.
Jakimi farbami malowałeś i jaką techniką robiłeś te upierdliwe czarne linie?
- Irr3versible
Tuszem czarnym. Mam już z 3 lata Daley Rowleya, pewnie z 3 jeszcze posłuży - ale generalnie każdy ink da radę.
Zależało mi głownie bo mocnym kryciu i do tego nie musiałem się bawić konsystencją - wolniej też wysycha na pędzlu (gdybym nie miał, to pewnie dodałbym flow retardera do zwykłej czarnej).
Całość potraktowałem AK ultra matt, aby zniwelować błyski między kolorami - ink jest przykładowo dość błyszczący.
- Dako
- Has thanked: 370 times
- Been thanked: 350 times
Dziękuję.Irr3versible pisze: ↑10 lut 2025, 14:37Tuszem czarnym. Mam już z 3 lata Daley Rowleya, pewnie z 3 jeszcze posłuży - ale generalnie każdy ink da radę.
Zależało mi głownie bo mocnym kryciu i do tego nie musiałem się bawić konsystencją - wolniej też wysycha na pędzlu (gdybym nie miał, to pewnie dodałbym flow retardera do zwykłej czarnej).
Całość potraktowałem AK ultra matt, aby zniwelować błyski między kolorami - ink jest przykładowo dość błyszczący.
Mam kilka tuszy od liquitex-a oraz taki jeszcze z "pancerki" specyfik Tamiya 87131 (panel line accent color)
A jak już się za malowanie wezmę to sprawdzę co będzie lepsze

- yrq
- Has thanked: 373 times
- Been thanked: 432 times
Jakbyś miał malować jeszcze raz, to czy wciąż byś robił płaski kolor? Imo efekt jest świetny ale tam, gdzie masz cienie i rozjaśnienia to wygląda jeszcze lepiej 
Właśnie przed zabraniem się do Wielkiej Draki chciałem przećwiczyć styl z płaskimi kolorami na Marvel United.

Tylko złamałem się i dałem cieniowany podkład (tyle, że pędzlem a nie aero) i zapaćkałem speedpaintami. No i jestem zadowolony z decyzji

Właśnie przed zabraniem się do Wielkiej Draki chciałem przećwiczyć styl z płaskimi kolorami na Marvel United.

Tylko złamałem się i dałem cieniowany podkład (tyle, że pędzlem a nie aero) i zapaćkałem speedpaintami. No i jestem zadowolony z decyzji

Jak dla mnie to wygląda dobrze 
Mniej więcej tak dobrze jak to - https://ubieramy-meble.pl/pl/c/Pokrowie ... l-FINKE/94

Mniej więcej tak dobrze jak to - https://ubieramy-meble.pl/pl/c/Pokrowie ... l-FINKE/94

Ostatnio zmieniony 07 mar 2025, 12:47 przez papted, łącznie zmieniany 1 raz.
- BOLLO
- Has thanked: 1256 times
- Been thanked: 1931 times
- Kontakt:
Po długiej przerwie powoli wracam. Co mnie cieszy to fakt że nadal mi to sprawia frajdę i chcę uczyć się nowych rzeczy i po prostu malować.

- BOLLO
- Has thanked: 1256 times
- Been thanked: 1931 times
- Kontakt:
Moja pierwsza pomalowana gra
Nemesis Lockdown[/color]
Było to pierwsze malowanie ever, więc figurki są różnej jakości, ale tak już zostanie
(i tak 4 figurki zmywałem po pomalowaniu
)
(podstawki są czarne i na żywo nie widać tych prześwitów aż tak a nie chcę ich zalać całkiem farbą...
Jeszcze lakier wejdzie jakiś. Kupiłem Vallejo Satin Varnish, ale chyba lepiej by było matowy.
Nemesis Lockdown[/color]
Było to pierwsze malowanie ever, więc figurki są różnej jakości, ale tak już zostanie

(podstawki są czarne i na żywo nie widać tych prześwitów aż tak a nie chcę ich zalać całkiem farbą...
Jeszcze lakier wejdzie jakiś. Kupiłem Vallejo Satin Varnish, ale chyba lepiej by było matowy.
Spoiler:
Jak na pierwszy raz to bardzo fajnie wyszło, resztą nawet nie koniecznie jak na pierwszymajami pisze: ↑18 lut 2025, 22:53 Moja pierwsza pomalowana gra
Nemesis Lockdown[/color]
Było to pierwsze malowanie ever, więc figurki są różnej jakości, ale tak już zostanie(i tak 4 figurki zmywałem po pomalowaniu
)
Spoiler:

Jeżeli chodzi o lakiery to ja osobiście używam Zwykłych w sprayu z Brico Marche, najpierw psikam błyskiem potem matem i jest pożądany efekt. Poniżej figurki do Talismana malowane dla kolegi:
Spoiler:
- Gromb
- Has thanked: 919 times
- Been thanked: 409 times
Zacząłem malowanie od tyłu troszkę, bo od rozszerzenia The Hunters A.D. 1492: Wasserburg Dockers:
Spoiler:
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Dwa lata temu udało się pomalować po 8 figurek wraz z moją partnerką, wracamy do tematu! Trzeba się na pewno rozgrzać, Ci bez hełmów wyszli za ciemno/mało kontrastowo, ale przynajmniej są skończeni, będziemy próbować lepiej przy następnych.
Spoiler:
Top: Blood Rage & Neuroshima Hex :)
Diorama - Bestia na cmentarzysku. Praca na tegoroczny konkurs w Bytomiu. Druk bestii od InsaneMinis.
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 12 mar 2025, 06:14 przez _Ukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Irr3versible
Przeszedłem na malowanie Primal The Awakening
Poniżej Ice oraz Venom expansions plus flora aka terrain pack. Muszę jeszcze poprawić truciznę bo kompletnie zmatowiała, ale to już detal.
Planowałem wrócić do Aeon Trespass (pomalowany 1 cykl), ale chyba wewnętrznie obawiam się że będę musiał grać gdy już zakończę całość... świetna gra, ale jakoś ciężko mi zaplanować kilka tygodni na granie
Nie śpieszy się, dokończę w przyszłości zatem idzie Primal bo tam rozgrywki są krótsze

Więcej w spoilerze
PS. W bonusie dorzucam 1 zdjęcie Podróży przez Śródziemie (pomalowana całość już dawno temu, ale będę musiał w końcu zrobić zdjęcia na forum), oraz 1 zdjęcie ze złolem z Massive Darkness 2 (tam nadal bohaterowie czekają, kilkaset innych skończone).

Poniżej Ice oraz Venom expansions plus flora aka terrain pack. Muszę jeszcze poprawić truciznę bo kompletnie zmatowiała, ale to już detal.
Planowałem wrócić do Aeon Trespass (pomalowany 1 cykl), ale chyba wewnętrznie obawiam się że będę musiał grać gdy już zakończę całość... świetna gra, ale jakoś ciężko mi zaplanować kilka tygodni na granie

Nie śpieszy się, dokończę w przyszłości zatem idzie Primal bo tam rozgrywki są krótsze

Więcej w spoilerze
Spoiler:

- Gromb
- Has thanked: 919 times
- Been thanked: 409 times
Nie... no śliczne to... zawstydzasz mnie i dołujesz skillem...
Pamiętaj, święty Mikołaj na wszystko patrzy...
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
-
- Has thanked: 698 times
- Been thanked: 99 times
Irr3versible Twoje malowanie to kosmos, brak skali
Jest przepiękne, ratki talentu!
A ja właśnie skończyłem kampanię w Primala (genialna gra) i właśnie takich cudów mi brakowało:(

A ja właśnie skończyłem kampanię w Primala (genialna gra) i właśnie takich cudów mi brakowało:(
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 2954 times
- Been thanked: 2590 times
- Kontakt:
Malowanie "na piątkę", ale green stuffu to pożałowałeś

Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
A wiesz co by było extra? jakbyś pokazał swoje pozostałe figurki z Primala

Swietne kolory! Super robota.Irr3versible pisze: ↑12 mar 2025, 13:52 Przeszedłem na malowanie Primal The Awakening
Planowałem wrócić do Aeon Trespass (pomalowany 1 cykl), ale chyba wewnętrznie obawiam się że będę musiał grać gdy już zakończę całość... świetna gra, ale jakoś ciężko mi zaplanować kilka tygodni na granie![]()
Nie śpieszy się, dokończę w przyszłości zatem idzie Primal bo tam rozgrywki są krótsze![]()
Więcej w spoilerze
PS. W bonusie dorzucam 1 zdjęcie Podróży przez Śródziemie (pomalowana całość już dawno temu, ale będę musiał w końcu zrobić zdjęcia na forum), oraz 1 zdjęcie ze złolem z Massive Darkness 2 (tam nadal bohaterowie czekają, kilkaset innych skończone).Spoiler:
- Irr3versible
Sukcesywnie będę wrzucał, ale moje tempo jest wolne - niewiele więcej pomalowałem od 10 lutego, kiedy wrzuciłem Wielką Drakę.
To dopiero początek Primala i pewnie raz na kilka tygodnie wrzucę kolejną paczkę.
PS. Żeby była jasność, dziękuję wszystkim za miłe słowa, ale żaden tu talent (ja zdania, że talent to max 5%) tylko hobby od 5 lat (a zacząłem mając 38 lat

A forum to świetne miejsce na inspirację, trochę żałuję że ostatnio coś mniej wrzutek - no ale to się może zmieni ma lepsze

A to pierwsza figurka, którą kiedykolwiek pomalowałem. Troche sponiewierana bo lata po biurku roboczym

Spoiler: