Power Plants (Adam E. Daulton)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 152 times
Re: Power Plants (Adam E. Daulton)
zamiast drewna jest tektura 
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
I chyba meple wróżek, zamiast kosteczek…
=][= WH40k =][= X-wing, Magic, Cthulhu...
- siepu
- Has thanked: 409 times
- Been thanked: 388 times
Dobre info, jestem baaardzo ciekawy jak przetłumaczą. Nie jest łatwo

- rand
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 116 times
Spojrzałem jak retail wygląda i przecież to jest jakaś tragedia, kosteczki i słupki zamiast czarodziejów i wróżek. Do tego zwykłe tekturowe kafle, od kiedy drewniane meeple o jakimś kształce to jest de luxe? Rozumiem jeszcze te kafle bo jest ich sporo i raczej one stanowią większość ceny gry, ale meeple? Gra w wersji retail wygląda tak biednie, że aż straciłem zainteresowanie grą, ogram na jakimś konwencie jak bedzie
No ale cieszy, że ogólnie ktoś się tym zainteresował. 

Wydaje mi się, że mignęło mi na fejsbuku coś, że to będzie angielski retail, nie mają zamiaru tego chyba tłumaczyć.
- kurdzio
- Has thanked: 170 times
- Been thanked: 473 times
https://www.facebook.com/share/5ieLLN23 ... tid=WC7FNe
„Polskie wydanie” to zakładam że będą tłumaczyć.
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
-
Amatorsko spolszczona instrukcja i pomoce gracza czyli wszystko co jest potrzebne do gry jest do pobrania z bgg więc śmiało można polowac na angielskie deluxy 

- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1578 times
- Been thanked: 1783 times
W sklepie AG jest instrukcja PL:
https://alisgames.pl/pl_PL/products/pow ... instrukcja
https://alisgames.pl/pl_PL/products/pow ... instrukcja
- maciejos91
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 17 times
Czy ktoś tłumaczył na PL wariant SOLO lub karty kwiatów ?
Always Whyduck
-
U mnie gra wpadła dziś na stół przy okazji popołudniowej kawy, zdążyliśmy zagrać dwie rozgrywki w dwie osoby. Skusiłem się na zakup na wieść, że to dobre dwuosobowe area control. I gra zdecydowanie dowiozła. Na początku mieliśmy lekki problem ogarnięciem mocy poszczególnych roślin, bo gra ma z d
temat ciężko się czyta o tych grządkach i czarodziejach. Ważne jest znać każdą moc, żeby nie podkładać przeciwnikowi okazji do punktowania na tacy. Kolejne roślinki w drugiej rozgrywce postawiły kwestię budowania planszy na głowie, bo nagle okazało się, że można rozbijać przeciwnikowi większe skupiska pól. 20 minut intensywnej, pełnej interakcji i kombinowania gry.
Co do polskiego wydania, to gra ma na tyle z tyłka temat, że kosteczki i pionek dla mnie są wręcz na plus, bo dla mnie to całkowicie mechaniczny abstrakt. Natomiast nie pogardził bym drewnianymi kaflami, bo jeśli rozgrywka dalej bedzie przynosić mi taką satysfakcję, to szybko zaoramy tekturę.

Co do polskiego wydania, to gra ma na tyle z tyłka temat, że kosteczki i pionek dla mnie są wręcz na plus, bo dla mnie to całkowicie mechaniczny abstrakt. Natomiast nie pogardził bym drewnianymi kaflami, bo jeśli rozgrywka dalej bedzie przynosić mi taką satysfakcję, to szybko zaoramy tekturę.
Hej. Czy jakaś dobra dusza byłaby w stanie wrzucić skany (nie zdjęcia) planszetek pomocy z polskiej wersji? Wiem, że jest plik na bgg ale to amatorskie tłumaczenie. Mam wersję angielską i chciałem sobie wydrukować tylko pomoce 

Też jestem zainteresowany. Może Alis Games, wydałoby taki pakiet spolszczający w postaci kart pomocy i/lub kafli, dla osób posiadających anglojęzyczną wersję. Z chęcią zakupiłbym coś takiego. Podobnie kiedyś zrobili Lucrum z Kryptydą.
- kuleczka91
- Has thanked: 840 times
- Been thanked: 562 times
AlisGames swego czasu w swojej grupie udostępniła dokładnie ten sam plik, który jest na bgg

Meh. Dla mnie (to istotny zwrot) to się nie sprawdzi. Nazwy roślin się różnią no i po prostu nie jest to z oryginalnej polskiej wersji. Więc albo druknąć skany albo kupić polską wersję i przerobić angielską na polską deluxe. Innej opcji mój mózg nie przetrawi