Revive (Helge Meissner, Eilif Svensson, Anna Wermlund, Kristian Amundsen Østby)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
ave.crux
Has thanked: 897 times
Been thanked: 1453 times

Re: Revive (Helge Meissner, Eilif Svensson, Anna Wermlund, Kristian Amundsen Østby)

Post autor: ave.crux »

adm1004a pisze: 20 gru 2024, 12:53 podtrzymujecie opinię, że gierka ma słaby balans? bo to zabija w moich oczach grę.
uważam, że każdą frakcją da się wygrać. Jedynie karty celów końcowych mogą nie podejść, ale w instrukcji jest wariant 1 karty celu, takiej samej dla wszystkich przy stole.
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
Awatar użytkownika
Yooreck
Has thanked: 140 times
Been thanked: 196 times

Re: Revive (Helge Meissner, Eilif Svensson, Anna Wermlund, Kristian Amundsen Østby)

Post autor: Yooreck »

Moim zdaniem balansu nie ma - zresztą jak w większości gier asymetrycznych niestety. Natomiast zanim zorientujesz się, co jest lepsze i w jakiej sytuacji, to zagrasz bardzo wiele rozgrywek :)
Sprzedam: Expeditions Ironclad + dodatek

Moja kolekcja
kozz84
Has thanked: 17 times
Been thanked: 166 times

Post autor: kozz84 »

Hej rozegraliśmy parę partii. Całkiem przyjemne euro. Sprowadzą się do generowania 3 surowców, dzięki którym możemy odkrywać kafelki/wystawiać ludzi/budować. Tematycznie i wizualnie gra na plus.

Do minusów napewno downtime pod koniec gry. Na początku jest szybko i sprawnie, ale pod koniec, tury wydłużają się w nieskończoność.

Swoją drogą czy wasze żetony też są takie spłowiałe? Wszystkie biały arkusze (czyli znaczna większość) mają inny kontrast od tych czerwonych. Szpeci to grę.

Poniżej obrazek podstawowych żetonów (po prawej) i zaawansowanych (po lewej). Te po lewej mają prawidłowe kolory.

Obrazek

Coś takiego można reklamować czy jestem upierdliwcem?
autopaga
Has thanked: 104 times
Been thanked: 355 times

Post autor: autopaga »

Zapewne cały nakład tak ma, mam to samo więc reklamować możesz ale Ci innych nie wyczarują.
Awatar użytkownika
Seraphic_Seal
Has thanked: 408 times
Been thanked: 340 times

Post autor: Seraphic_Seal »

Czy jest jakakolwiek nadzieja na polskie wydanie dodatku? Ostatnio Revive wrócił do nas na stół i rozważamy kupienie angielskiej wersji (np. z planszostrefy), ale raczej unikamy niepolskich wydań.

EDIT. Teraz się dopatrzyłem, że w planszostrefie jest "powiadom o dostępności". Można to gdzieś łatwo kupić?
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Awatar użytkownika
Mark442
Has thanked: 409 times
Been thanked: 99 times

Post autor: Mark442 »

Seraphic_Seal pisze: 16 sty 2025, 08:51 Czy jest jakakolwiek nadzieja na polskie wydanie dodatku? Ostatnio Revive wrócił do nas na stół i rozważamy kupienie angielskiej wersji (np. z planszostrefy), ale raczej unikamy niepolskich wydań.

EDIT. Teraz się dopatrzyłem, że w planszostrefie jest "powiadom o dostępności". Można to gdzieś łatwo kupić?
Jest dostępny od wczoraj (14 marca) w Planszostrefie.
Mark
Has thanked: 408 times
Been thanked: 340 times

Post autor: Seraphic_Seal »

Mark442 pisze: 15 mar 2025, 15:24
Seraphic_Seal pisze: 16 sty 2025, 08:51 Czy jest jakakolwiek nadzieja na polskie wydanie dodatku? Ostatnio Revive wrócił do nas na stół i rozważamy kupienie angielskiej wersji (np. z planszostrefy), ale raczej unikamy niepolskich wydań.

Jest dostępny od wczoraj (14 marca) w Planszostrefie.
najwyraźniej już wyszedł : (
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Awatar użytkownika
Mark442
Has thanked: 409 times
Been thanked: 99 times

Post autor: Mark442 »

najwyraźniej już wyszedł : (
Jest jeszcze w Mepel :)
Mark