uważam, że każdą frakcją da się wygrać. Jedynie karty celów końcowych mogą nie podejść, ale w instrukcji jest wariant 1 karty celu, takiej samej dla wszystkich przy stole.
Revive (Helge Meissner, Eilif Svensson, Anna Wermlund, Kristian Amundsen Østby)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- ave.crux
- Has thanked: 897 times
- Been thanked: 1453 times
Re: Revive (Helge Meissner, Eilif Svensson, Anna Wermlund, Kristian Amundsen Østby)
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
- Yooreck
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 196 times
Re: Revive (Helge Meissner, Eilif Svensson, Anna Wermlund, Kristian Amundsen Østby)
Moim zdaniem balansu nie ma - zresztą jak w większości gier asymetrycznych niestety. Natomiast zanim zorientujesz się, co jest lepsze i w jakiej sytuacji, to zagrasz bardzo wiele rozgrywek 

Hej rozegraliśmy parę partii. Całkiem przyjemne euro. Sprowadzą się do generowania 3 surowców, dzięki którym możemy odkrywać kafelki/wystawiać ludzi/budować. Tematycznie i wizualnie gra na plus.
Do minusów napewno downtime pod koniec gry. Na początku jest szybko i sprawnie, ale pod koniec, tury wydłużają się w nieskończoność.
Swoją drogą czy wasze żetony też są takie spłowiałe? Wszystkie biały arkusze (czyli znaczna większość) mają inny kontrast od tych czerwonych. Szpeci to grę.
Poniżej obrazek podstawowych żetonów (po prawej) i zaawansowanych (po lewej). Te po lewej mają prawidłowe kolory.

Coś takiego można reklamować czy jestem upierdliwcem?
Do minusów napewno downtime pod koniec gry. Na początku jest szybko i sprawnie, ale pod koniec, tury wydłużają się w nieskończoność.
Swoją drogą czy wasze żetony też są takie spłowiałe? Wszystkie biały arkusze (czyli znaczna większość) mają inny kontrast od tych czerwonych. Szpeci to grę.
Poniżej obrazek podstawowych żetonów (po prawej) i zaawansowanych (po lewej). Te po lewej mają prawidłowe kolory.

Coś takiego można reklamować czy jestem upierdliwcem?
-
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 355 times
Zapewne cały nakład tak ma, mam to samo więc reklamować możesz ale Ci innych nie wyczarują.
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 340 times
Czy jest jakakolwiek nadzieja na polskie wydanie dodatku? Ostatnio Revive wrócił do nas na stół i rozważamy kupienie angielskiej wersji (np. z planszostrefy), ale raczej unikamy niepolskich wydań.
EDIT. Teraz się dopatrzyłem, że w planszostrefie jest "powiadom o dostępności". Można to gdzieś łatwo kupić?
EDIT. Teraz się dopatrzyłem, że w planszostrefie jest "powiadom o dostępności". Można to gdzieś łatwo kupić?
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Jest dostępny od wczoraj (14 marca) w Planszostrefie.Seraphic_Seal pisze: ↑16 sty 2025, 08:51 Czy jest jakakolwiek nadzieja na polskie wydanie dodatku? Ostatnio Revive wrócił do nas na stół i rozważamy kupienie angielskiej wersji (np. z planszostrefy), ale raczej unikamy niepolskich wydań.
Mark
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 340 times
najwyraźniej już wyszedł : (Mark442 pisze: ↑15 mar 2025, 15:24Jest dostępny od wczoraj (14 marca) w Planszostrefie.Seraphic_Seal pisze: ↑16 sty 2025, 08:51 Czy jest jakakolwiek nadzieja na polskie wydanie dodatku? Ostatnio Revive wrócił do nas na stół i rozważamy kupienie angielskiej wersji (np. z planszostrefy), ale raczej unikamy niepolskich wydań.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Jest jeszcze w MepelSeraphic_Seal pisze: ↑16 sty 2025, 08:51 Czy jest jakakolwiek nadzieja na polskie wydanie dodatku? Ostatnio Revive wrócił do nas na stół i rozważamy kupienie angielskiej wersji (np. z planszostrefy), ale raczej unikamy niepolskich wydań.
najwyraźniej już wyszedł : (

Mark