Żeby była jasność: Mamuraak to mój absolutnie ulubiony potwór z Primala i zalajkuję totalnie wszystko co jest z nim związaneIrr3versible pisze: ↑13 mar 2025, 15:54 Żeby była jasność, dziękuję wszystkim za miłe słowa, ale żaden tu talent

Żeby była jasność: Mamuraak to mój absolutnie ulubiony potwór z Primala i zalajkuję totalnie wszystko co jest z nim związaneIrr3versible pisze: ↑13 mar 2025, 15:54 Żeby była jasność, dziękuję wszystkim za miłe słowa, ale żaden tu talent
Nie ty jeden, Ja też tu zaglądam żeby się poślinić do ekranu ale podobno można się tego nauczyć.....ja się nie poddaję ale, ale od samego oglądania czy pisania talentu nie przybędzie.
Zgadza się, to proxowany white lion stąd podstawka 50mm. Myślę, że by się dało to zrobić bez większych problemów. Tylko ja trochę się go przerabiałem(odwracałem ogon itp).brazylianwisnia pisze: ↑23 mar 2025, 12:48 Dopiero co wrzucałem moje figurki ale jestem mega zadowolony jak wyszedł mi Gigalion i postanowiłem podzielić się ekscytacja
Widziałem, że kolega @MgK1989 osadził go na podstawce 50x50 zamiast 100 i zastanawiam się czy dałoby się zrobić wymienna podstawkę na magnesach...Spoiler:
Bardzo bardzo dobre, klimatyczne malowanie obu figurek.brazylianwisnia pisze: ↑23 mar 2025, 12:48 Dopiero co wrzucałem moje figurki ale jestem mega zadowolony jak wyszedł mi Gigalion i postanowiłem podzielić się ekscytacja
Widziałem, że kolega @MgK1989 osadził go na podstawce 50x50 zamiast 100 i zastanawiam się czy dałoby się zrobić wymienna podstawkę na magnesach...Spoiler:
Dzięki! Był trochę kryzys przy tej figurce, mała, dużo naćapane jakiś szczegółów ale się udało
Efekt jest fajny ale jeśli chciałbyś coś jeszcze zrobić to poleciałbym poeksperymentować z delikatnym drybrushem kolorowymi akrylami. Delikatne Przejechanie piór na jasno zielony u góry, niebieski przy dole, Dziub oraz pazury kościanym kolorem i "grzywa" czerwonym podbiloby widoczność w kosmos. 10min roboty a na planszy wyglądałoby jeszcze fajniej.yrq pisze: ↑27 mar 2025, 01:12 Pomalowałem parę dni temu Gryfina z Wiedźmina: Stary Świat. Biały równy podkład, speedpaint na 3 warstwy (chciałem sprawdzić jak wyjdzie najpierw czerwony równo, potem kolor podstawowy, potem drybrush biały i poprawienie rozjaśnionym kolorem).
Efekt ciekawy, można się fajnie pobawić mieszaniem farby na figurce.
No i dla porównania wyjąłem Gryfina malowanego jakoś ze dwa lata temu. Pazur muszę dokleić oczywiście, ale widzę, że czeka mnie przemalowywanie wszystkich figurek w Wieśku
Zdjęć wiedźminów nawet nie wrzucam, tam zacznę od zapodkładowania na nowo
Wniosek: doświadczenie przychodzi z doświadczeniem.
Spoiler: