The Breach pytania i wątpliwości
- choczkins
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 46 times
The Breach pytania i wątpliwości
To może zacznę, bo mam rozkminę z kilkoma rzeczami:
1. W instrukcji jest napisane że w grze na 1 gracza będą 3 karty bootów i seekerów, ja u siebie doszukałem się dwóch-tak ma być czy coś może przegapiłem?
2. Kość firewall do czego służy? To jest osłona firewalla?
3. Ile osłony ma avatar? Czy jest to liczba niebieskich kostek czy to zależy od tego ile mamy żetonów osłony na sobie?
4. Karta aktywacji I.C.E czy jeżeli nie mam na planszy żadnych figurek np. botów to karty nie rozpatruje w całości czy np. rozpatruje tylko postęp na torach I.C.E.?
Uf na razie chyba wszystko
1. W instrukcji jest napisane że w grze na 1 gracza będą 3 karty bootów i seekerów, ja u siebie doszukałem się dwóch-tak ma być czy coś może przegapiłem?
3. Ile osłony ma avatar? Czy jest to liczba niebieskich kostek czy to zależy od tego ile mamy żetonów osłony na sobie?
4. Karta aktywacji I.C.E czy jeżeli nie mam na planszy żadnych figurek np. botów to karty nie rozpatruje w całości czy np. rozpatruje tylko postęp na torach I.C.E.?
Re: The Breach pytania i wątpliwości
1) rozumiem ze chodzi o karty aktywacji botow i seekerow, jest ich ok 8 na przeciwnika i wybierasz z nich tylko te ktore sie nadaja do gry z jednym graczem (jest to oznaczone takimi kropeczkami pod nazwa przeciwnika)choczkins pisze: ↑12 gru 2024, 17:14 To może zacznę, bo mam rozkminę z kilkoma rzeczami:
2)kosc firewal glownie sluzy do skalowania przeciwnikow z czasem, wartosc ataku i obrony przeciwnikow to mniejsza z liczb: wartosc kosci firewalla vs obrona i atak na karcie
3)osłony ma tyle ile i jakich ma kosteczek na polu obrony, niebieskie liczy sie za 2 a kazda inna za 1
4)rozpatruje sie całą karte wiec jak nie masz przeciwników na planszy to te akcje przepadaja ale poruszyc kosteczki na torach ICE juz musisz
Ostatnio zmieniony 12 gru 2024, 18:51 przez Zmij, łącznie zmieniany 1 raz.
- choczkins
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 46 times
Dzięki. Już mi się rozjaśniło. Co do pkt. 1 muszę zobaczyć w takim razie jeszcze raz bo znalazłem właśnie po 2 karty z kropeczkami na 1 gracza.
-
- Has thanked: 1558 times
- Been thanked: 252 times
Mam pytanie odnośnie Guardiana. Jaki jest cel/sens przyznawania mu wirusów z ataku awatara skoro jest nieśmiertelny?
Jest to chyba zależne od Guradiana. Co prawda miałem okazję zagrać tylko raz i to jakiś czas temu, ale pamiętam, że ten który się u nas pojawił miał w opisie, że wirusy, które są mu przyznawane są traktowane jakby znajdowały się na kafelku na którym jest Guardian co mogło pomagać w hakowaniu.
Cześć
Mam 2 pytania
1) jeśli podczas tury breacherów - akcja „zainfekowanie” wypadnie mi na kostce przesunięcie na torze I.C.E kosteczki co z kolei każe mi przywołać wroga to: tylko go wystawiam, bez rozpatrywania dalszych jego efektów z karty ?
2) podczas tury Firewalla. Mam w bazie danych (na planszy)tylko 1 seekera a wyciągnę z talii kart aktywacji kartę dotyczącą bota to pomijam rozpatrywanie tej karty ?? I przechodzę od razu do kolejnej tury breacherów ?
Dziękuję i pozdrawiam
Mam 2 pytania
1) jeśli podczas tury breacherów - akcja „zainfekowanie” wypadnie mi na kostce przesunięcie na torze I.C.E kosteczki co z kolei każe mi przywołać wroga to: tylko go wystawiam, bez rozpatrywania dalszych jego efektów z karty ?
2) podczas tury Firewalla. Mam w bazie danych (na planszy)tylko 1 seekera a wyciągnę z talii kart aktywacji kartę dotyczącą bota to pomijam rozpatrywanie tej karty ?? I przechodzę od razu do kolejnej tury breacherów ?
Dziękuję i pozdrawiam
Rozpatrujesz wtedy tylko dolna część karty dotycząca przesunięć kosteczek na torach ICE
EDIT: Nieważne, mogłem najpierw Google użyć.

Tak segreguje sobie elementy do zrobienia insertu i mam pytanie dotyczace malych kart dla Breacherów SHABBY_HOBBY i R41N-TEARS. Ich karty Programu Malware maja na dole ikonke Awatara a nie Breachera. Wiecie moze czy to jest ok? Czy to jest błąd w druku?

Tak segreguje sobie elementy do zrobienia insertu i mam pytanie dotyczace malych kart dla Breacherów SHABBY_HOBBY i R41N-TEARS. Ich karty Programu Malware maja na dole ikonke Awatara a nie Breachera. Wiecie moze czy to jest ok? Czy to jest błąd w druku?