Gra Travel-Frirndly pod Solo
-
- Has thanked: 525 times
- Been thanked: 616 times
Gra Travel-Frirndly pod Solo
Dzień dobry.
Przybywam z zapytaniem o grę solo, która zmieści się w plecaku i jest swojego rodzaju przygodą, w której mamy cel do zrealizowania lub musimy pokonać wirtualnego gracza. Nie podobają mi się gry, gdzie pobijam swój własny wynik punktowy.
Posiadam sporo kolumbryn pod solo w domu:
- Mage Knight
- Spirit Island
- Robinson
- Nieustraszeni
- Shards of Infinity
- Root
- Wojna o Pierścień Gra Karciana
I tylko tę ostatnią da się ze sobą gdzieś zabrać w plecak bo jest w formie kart.
Myślałem o bohaterach z Tenefyru z dodatkiem, bo jest akurat akcja dodruk i można kupić wetsje PnP i samemu sobie druknac.
Polecicie coś drodzy forumowicze?
Przybywam z zapytaniem o grę solo, która zmieści się w plecaku i jest swojego rodzaju przygodą, w której mamy cel do zrealizowania lub musimy pokonać wirtualnego gracza. Nie podobają mi się gry, gdzie pobijam swój własny wynik punktowy.
Posiadam sporo kolumbryn pod solo w domu:
- Mage Knight
- Spirit Island
- Robinson
- Nieustraszeni
- Shards of Infinity
- Root
- Wojna o Pierścień Gra Karciana
I tylko tę ostatnią da się ze sobą gdzieś zabrać w plecak bo jest w formie kart.
Myślałem o bohaterach z Tenefyru z dodatkiem, bo jest akurat akcja dodruk i można kupić wetsje PnP i samemu sobie druknac.
Polecicie coś drodzy forumowicze?
-
Re: Gra Travel-Frirndly pod Solo
Miałem, ograłem, szybko się znudziło. Chodzi o gry większego kalibru.
-
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 83 times
Władca Pierścieni: Gra Karciana
https://boardgamegeek.com/boardgamevers ... sh-edition
tylko nie mam pojęcia jak z dostępnością tej gry obecnie
https://boardgamegeek.com/boardgamevers ... sh-edition
tylko nie mam pojęcia jak z dostępnością tej gry obecnie
Może bardziej coś w stylu Tiny Epic Galaxies (ja mam wersje Ultra Tiny Epic Galaxies), Maquis, Micro City, Pandemic: Hot Zone – Europe, Star Realms: Frontiers.
Heroes of Tenefyr to nie jest wcale aż taka mała gra, tam jest jakieś 170 kart, 3 tokeny, a po rozłożeniu też troche zajmuje (tworzysz 10 decków i pod każym dajesz jeszcze karte nagrody + talia bossa i 2 twoje ).
Heroes of Tenefyr to nie jest wcale aż taka mała gra, tam jest jakieś 170 kart, 3 tokeny, a po rozłożeniu też troche zajmuje (tworzysz 10 decków i pod każym dajesz jeszcze karte nagrody + talia bossa i 2 twoje ).
-
UTEG - miałem i sprzedałem, żałuje mocno, bo gra jest super! Poszukam, może gdzieś odkupię. Boli, że nie ma dodatku do tej wersji, nawet w formacie PnP :/kci83 pisze: ↑20 mar 2025, 08:41 Może bardziej coś w stylu Tiny Epic Galaxies (ja mam wersje Ultra Tiny Epic Galaxies), Maquis, Micro City, Pandemic: Hot Zone – Europe, Star Realms: Frontiers.
Maquis - wygląda fajnie, rzucę okiem, chociaż planszy raczej nie spakuje :/
Micro City - nie moje klimaty niestety
Pandemic - za duże
SR: Frontiers - miałem, fajne, ale z deck buildingów wolę zdecydowanie Shardsy. SR jest przyjemne ale zbyt łatwe.
Czy ogrywał ktoś Resist!? Jak wrażenia.
- poooq
- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 74 times
For Northwood! bardzo sympatyczny trick-taking z kampanią 

Po co piać, gdy można grać?
Spoiler:
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 35 times
Nie wiem na ile leży Ci ogólnie Pandemia, ale akurat polecana wyżej wersja Pandemic: Gorąca strefa – Europa jest kompaktową wersją w małym pudełku, wejdzie nawet do małego plecakasamuraj1369 pisze: ↑20 mar 2025, 08:55UTEG - miałem i sprzedałem, żałuje mocno, bo gra jest super! Poszukam, może gdzieś odkupię. Boli, że nie ma dodatku do tej wersji, nawet w formacie PnP :/kci83 pisze: ↑20 mar 2025, 08:41 Może bardziej coś w stylu Tiny Epic Galaxies (ja mam wersje Ultra Tiny Epic Galaxies), Maquis, Micro City, Pandemic: Hot Zone – Europe, Star Realms: Frontiers.
Maquis - wygląda fajnie, rzucę okiem, chociaż planszy raczej nie spakuje :/
Micro City - nie moje klimaty niestety
Pandemic - za duże
SR: Frontiers - miałem, fajne, ale z deck buildingów wolę zdecydowanie Shardsy. SR jest przyjemne ale zbyt łatwe.
Czy ogrywał ktoś Resist!? Jak wrażenia.