Aplikacja z notesami punktacji

Informacje o stronach WWW nt. planszówek, adresy stron producentów, miłośników, linki do artykułów o grach planszowych w mediach, itp.
ToszekBar

Aplikacja z notesami punktacji

Post autor: ToszekBar »

Cześć!
Tak jak wszyscy tutaj grywam w gry planszowe, chociaż określiłbym się jako "niedzielny gracz" :D Niemniej trochę gier w kolekcji już się zebrało a część z nich zawiera notes punktacji (chociaż mam wrażenie, że coraz rzadziej się pojawia w grach to rozwiązanie). Po kilku spotkaniach na granie gdy widziałem jak wesoło ubywa kartek w notesiku do 7 cudów świata zacząłem myśleć nad zastąpieniem go czymś i tak zrodził się pomysł aplikacji mobilnej z notesami punktacji :)
Od pomysłu do realizacji trochę minęło (zwłaszcza, że na co dzień nie zajmuję się aplikacjami mobilnymi) ale ostatecznie udało się stworzyć taką aplikację :)
Jak ktoś również boi się, że zabraknie mu kartek w notesie punktacji albo zdarza mu się zapomnieć długopisu na wycieczki z planszówkami to zapraszam: Score it! aplikacja jest darmowa ale niestety tylko na Androida :)

P.S. Jeśli wybrałem zły dział albo naruszam regulamin to przepraszam i proszę o przeniesienie albo usunięcie posta

P.S.2 Aplikacja jest od gracza dla graczy więc jak macie jakieś uwagi to śmiało piszcie :) jeśli chcielibyście aby jakaś gra się tam znalazła to też śmiało piszcie :) nie każdy notes jest łatwo przenieść do aplikacji i zwykle zajmuje to więcej niż godzinę ale będę się starał aby w miarę sprawnie znalazły się w aplikacji ;)
Awatar użytkownika
Seraphic_Seal
Has thanked: 408 times
Been thanked: 340 times

Re: Aplikacja z notesami punktacji

Post autor: Seraphic_Seal »

Zerknąłem na szybko. Prostota i przejrzystość to zdecydowanie zaleta, na tym chyba koniec. Ale dzięki temu pewnie znajdzie grupę sympatyków.

Jest co najmniej kilka popularnych aplikacji do logowania rozgrywek (z których wiele osób korzysta), które korystają z bibliotek bgg, mają już gotowe arkusze do wielu gier (coś podobne do Twoich), czasami po kilka różnych. W Twojej apce jest tego koło 30, malutko.

Są też gry, które mają dedykowane aplikacje, w których pewnie można podliczyć punkty. Albo kalkulatory online, jak do np. Ekosystemu Naszej Księgarni. Konkurencja duża, trochę takie wymyślanie koła na nowo. Ale i tak - apka fajna! Skoro już i tak pobrałem, to pewnie kilka razy skorzystam.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
ToszekBar

Re: Aplikacja z notesami punktacji

Post autor: ToszekBar »

Dzięki za komentarz :)
prostota była jednym z założeń - miało być szybko i prosto, bez zbędnych wodotrysków :) drugim było, żeby nie bawić się w osobne aplikacje do różnych gier tylko zebrać kilka w jednym miejscu. Ale jak widzę research zawiódł bo przegapiłem rozwiązanie z wykorzystaniem bibliotek bgg :D
Na pewno w planach mam dodawanie kolejnych gier ale robie to w wolnym czasie po pracy i w weekendy wiec trochę mi to pewnie zajmie :D

Jeszcze raz dzięki za sprawdzenie i opinię :)
ODPOWIEDZ