Roll Player (Keith Matejka)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
niwlak
Has thanked: 43 times
Been thanked: 67 times

Re: Roll Player (Keith Matejka)

Post autor: niwlak »

Przy braku pierwszego dodatku, który skupia się głównie na walkach z potworami, szedłbym w podstawkę i chochlik. Drugi dodatek dodaje tytułowe chochliki i chowance, ale posiada też potwory w okrojonej wersji.Jak spodoba Ci się walka to czekałabym na dodruk lub szukał z drugiej ręki. Ja po zagraniu z dodatkiem nie wracam do gołej podstawki nawet jak tłumaczę osobom pierwszy raz grającym. Minimum podstawka i potwory i slugusy.
Osobiście dla mnie mogłaby istnieć tylko podstawka oraz potwory i slugusy. Walka z potworami daje fajna alternatywę do kupna na rynku gdzie w podstawce czasami miałem wrażenie że nie było ciekawego wyboru i sprowadzało się to do odrzucenia karty za monety.
Natomiast chochliki to proste debuffy dla tych co chcą wziąć najlepsze kości, a chowańce to dodatkowy rząd z umiejętnością odpalania przy położeniu kości. W jakiś sposób to rozwija grę, ale bicie sługusów, zgarnianie za to nagród i odkrywanie słabości potwora daje mi osobiście większy fun z gry.
AxlPl
Has thanked: 31 times
Been thanked: 67 times

Post autor: AxlPl »

A jest jakakolwiek szansa na dodruk tego pierwszego dodatku?
Awatar użytkownika
Fiacik
Has thanked: 71 times
Been thanked: 77 times

Post autor: Fiacik »

AxlPl pisze: 05 lis 2024, 20:16 A jest jakakolwiek szansa na dodruk tego pierwszego dodatku?
Nie lepiej zadać to pytanie wydawcy? Tutaj to wróżenie z fusów.
gRamzel
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Post autor: gRamzel »

Nie ma nic ekstra. Masz po prostu duże pudło w którym zmieścisz wszystko.
Misioł
Has thanked: 16 times
Been thanked: 59 times

Post autor: Misioł »

Roll Player w końcu spadł z półki możliwości. Na razie tylko podstawka. I trochę jestem rozczarowany, bo rozgrywka nie dojechała za oryginalną tematyką. Ot, siedzieliśmy i wykonywaliśmy matematyczne obliczenia. Na dodatek kazdy sam sobie - to już na klasówce w szkole była większa interakcja :roll:
Uderzyło mnie też totalne oderwanie mechaniki od tematu. A zwykle mi suchość zupełnie nie przeszkadza. Tu natomiast aż bije po oczach. Siedzisz i kręcisz koscią: tu ma być 16, tam więcej niż 14. Drętwe to było.
Mam nadzieję, że dodatek to rozrusza. Bo szczerze mówiąc lepszych gier się już pozbywałem z półki.
ODPOWIEDZ