Android: Netrunner (Richard Garfield, Lukas Litzsinger)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 213 times
Re: Android: Netrunner (Richard Garfield, Lukas Litzsinger)
Czy do gatewaya od nisei moge spokojnie czytac polska oryginalna instrukcje i nie bedzie zadnych zmian?
Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D Niezwiązany z branżą.
NA SPRZEDAŻ Projekt Gaja - nakładki na plansze Res arcana gra+Lux et Tenebrae+Perlae Imperii Brazil Too Many Bones PL + Ghili i inne
NA SPRZEDAŻ Projekt Gaja - nakładki na plansze Res arcana gra+Lux et Tenebrae+Perlae Imperii Brazil Too Many Bones PL + Ghili i inne
- donmakaron
- Has thanked: 197 times
- Been thanked: 646 times
Niestety pozmieniali trochę rzeczy, inaczej ponazywali, dodali kilka dla uporządkowania i wprowadzili parę nowych rzeczy. Jakieś keywordy i zdolności. Nie wszystko na kartach będzie jasne po przeczytaniu oryginalnej instrukcji of FFG.
- Leviathan
- Has thanked: 457 times
- Been thanked: 1236 times
- Kontakt:
Na Wojennik TV pojawiła się recenzja Android: Netrunner. Zapraszam!
Ostatnio zmieniony 22 mar 2023, 10:33 przez Leviathan, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam pytanie do osób które ogarniają granie w Netrunner, czy jeden zestaw NISEI(podstawka ze wszystkimi dodatkami) wystarczy do grania w dwie osoby? Czy trzeba kupić 2xpodstawka czy 2xallin?
I jakie karty warto wydrukować ile razy żeby za każdym razem nie dekompletować talii?
I jakie karty warto wydrukować ile razy żeby za każdym razem nie dekompletować talii?
Jeden 'all in' wystarczy bez problemu. Nawet jedna 'podstawka' od Nisei wystarczy, ale zdecydowanie polecam cały zestaw.AndreV pisze: ↑03 sty 2022, 07:19 Mam pytanie do osób które ogarniają granie w Netrunner, czy jeden zestaw NISEI(podstawka ze wszystkimi dodatkami) wystarczy do grania w dwie osoby? Czy trzeba kupić 2xpodstawka czy 2xallin?
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1643 times
- Been thanked: 1827 times
Nadciąga nowy cykl do NISEI:
https://nisei.net/blog/announcing-midni ... ster-pack/
PS. Może czas na wydzielenie dyskusji o NISEI do osobnego wątku?
SU&SD stara się odpowiedzieć na pytanie "czy warto wejść w Netrunnera w 2022?":
https://youtu.be/Ev24b_17-Po
Spoiler:
- raj
- Administrator
- Has thanked: 333 times
- Been thanked: 1003 times
- Kontakt:
Zdecydowanie czas aby Netrunner Nisei miał własny wątek w grach, może założysz coś z szerszym opisem i linkami? ja nie dam rady się ogarnąć z tym.Mr_Fisq pisze: ↑03 sty 2022, 12:56 Nadciąga nowy cykl do NISEI:
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1643 times
- Been thanked: 1827 times
Machnę nowy temat w wolnej chwili, trochę informacji będzie do zebrania.
Edit:
Albo zrobię od razu prostą wydmuszkę, żeby można było już dyskusje przepiąć; później będzie mniej do roboty.
Edit:
Albo zrobię od razu prostą wydmuszkę, żeby można było już dyskusje przepiąć; później będzie mniej do roboty.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2022, 08:58 przez Mr_Fisq, łącznie zmieniany 1 raz.
W samą porę, właśnie zbierałem się do wystawiania na sprzedaż moich dwóch segregatorów z wszystkim co wyszło po polsku, ale zastanawiałem się, czy ktokolwiek to kupi po wyjściu NISEI.piwo08 pisze: ↑01 cze 2022, 21:59 SU&SD stara się odpowiedzieć na pytanie "czy warto wejść w Netrunnera w 2022?":
- Propi
- Administrator
- Has thanked: 564 times
- Been thanked: 413 times
Tzn. ja się trochę czułem zmuszony. W tej cenie, za taką ilość kart, byłoby głupio, gdyby miało się kurzyć na półce u kogoś innego!
- donmakaron
Trochę na tym polega nasze hobby, że się kupuje kartony z kartonem do kurzenia na półkach.
W większych miastach myślę Netrunner jeszcze ma szansę na małe, a może i średnie granie. W mniejszych jak się nie trafi, to trzeba by wciągać znajomych i rodzinę
Osobiście nie do końca mi się podoba co robi Nisei, ale to nadal rewelacyjna gra, którą warto poznać.
W większych miastach myślę Netrunner jeszcze ma szansę na małe, a może i średnie granie. W mniejszych jak się nie trafi, to trzeba by wciągać znajomych i rodzinę

-
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 213 times
Dlaczego Ci sie nie podoba?donmakaron pisze: ↑02 cze 2022, 09:54 Osobiście nie do końca mi się podoba co robi Nisei, ale to nadal rewelacyjna gra, którą warto poznać.
Ja jeszcze nie wiem co sądzić bo mam taką stertę kurzu na pudełku, że nie mogę pudła podnieść. A tyle się napracowałem z wycinaniem kart

Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D Niezwiązany z branżą.
- donmakaron
Niewiele grałem kartami Nisei, ale wydaje mi się to trochę zbyt bardzo przystrzyżona wersja ANR. Kochałem tę grę za bycie sandboxem totalnym wśród gier karcianych, a w Nisei tego nie widzę i nie czuję już tak mocno. Do tego część kart wydaje mi się zbyt bardzo specyficzna, działająca tylko z konkretną, małą pulą kart.
Pod skrzydłami FFG działy się też bardzo złe rzeczy, więc nie powiem, która wersja jest lepsza, a która gorsza - po prostu obie mają swoje wady, w moim baardzo subiektywnym odczuciu.
Pod skrzydłami FFG działy się też bardzo złe rzeczy, więc nie powiem, która wersja jest lepsza, a która gorsza - po prostu obie mają swoje wady, w moim baardzo subiektywnym odczuciu.
-
- Has thanked: 516 times
- Been thanked: 582 times
Chciałem zapytać, czy warto inwestować w samą podstawkę jako pojedynkowa karcianka do domu? Ile jest gry w grze w samej podstawce? Czy nie będzie tak, że zagramy 5-10 partii i się znudzi? Nie chcę wchodzić w żadne dodatki, tylko grywalność podstawki mnie interesuje.
- Markus
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 311 times
Nie ma co się oszukiwać. Podstawka ma swój limit.(każdy osiągnie go w innym momencie, nie nastawialbym sie na 50 rozgrywek) To nie planszowka na 100 parti.
Ta gra żyła dzięki dodatkom.
Ta gra żyła dzięki dodatkom.
Core set ma po 1 identity dla 4 korpo i 3 frakcji runnerów. Samo zagranie każdym na każdego już robi co najmniej 24 odmienne gry. Czy się znudzi po 5-10 to ciężko wyrokować, ale jak Ci mechanika siądzie, jakiś styl jakiejś frakcji szczególnie polubisz, to jest to kolejnych kilka, kilkanaście partii.
Jeśli chcesz kupić polską podstawkę, to bym rzucił okiem na dodatki z pierwszych dwóch setów wydane przez galaktę, dawniej chodziły bodajże po 50 zł, ale od dawna są duże obniżki na to, co zostało i na planszeo widzę od ręki dostępne 4 dodatki (3x 20 kart, w tym ze 2 identity nowe) - po 10zł sztuka, czyli jak za darmo. To prawie 4/5 puli kart podstawki za 40zł, wpłynie na regrywalność od ręki, wybitnie tanio.
Pozostałe 8 pewnie z drugiej ręki idzie równie tanio dostać, ja bym się nie zastanawiał - o ile celujesz w PL.
Jeśli chcesz kupić polską podstawkę, to bym rzucił okiem na dodatki z pierwszych dwóch setów wydane przez galaktę, dawniej chodziły bodajże po 50 zł, ale od dawna są duże obniżki na to, co zostało i na planszeo widzę od ręki dostępne 4 dodatki (3x 20 kart, w tym ze 2 identity nowe) - po 10zł sztuka, czyli jak za darmo. To prawie 4/5 puli kart podstawki za 40zł, wpłynie na regrywalność od ręki, wybitnie tanio.
Pozostałe 8 pewnie z drugiej ręki idzie równie tanio dostać, ja bym się nie zastanawiał - o ile celujesz w PL.