czemu?
Inis (Christian Martinez)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- salaba
- Has thanked: 329 times
- Been thanked: 540 times
Re: Inis (Christian Martinez)
Bo zakładam, że nie będzie jej się chciało osobno wydawać dodatków potem. Jednorazowo wejdzie w tytuł all in i tyle. Gdyby wcześniej wydała Inis to pewnie by teraz też tylko dodatek wydała. Jednak skoro wydawca nie kryje się z tym, że będzie więcej dodatków a big box prawdziwy będzie przy kolejnej kampanii to jaki ma sens wydawanie przez Galaktę udawanego big boxa? Jak dla mnie to się nie spina teraz.
---
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
Nie chcę psuć narracji ale to jest dosłownie przypadek Kemeta xDsalaba pisze: ↑10 kwie 2025, 23:06 Bo zakładam, że nie będzie jej się chciało osobno wydawać dodatków potem. Jednorazowo wejdzie w tytuł all in i tyle. Gdyby wcześniej wydała Inis to pewnie by teraz też tylko dodatek wydała. Jednak skoro wydawca nie kryje się z tym, że będzie więcej dodatków a big box prawdziwy będzie przy kolejnej kampanii to jaki ma sens wydawanie przez Galaktę udawanego big boxa? Jak dla mnie to się nie spina teraz.
Galakta wydaje właśnie podstawkę + dodatek + dodatek z Big Box a Matagot mówi że planują jeszcze przynajmniej jeden dodatek do Kemeta.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
- salaba
- Has thanked: 329 times
- Been thanked: 540 times
A widzisz xD
Dobra, to w sumie jest szansa, albo Galakta nauczona Kemetem się nie skusi, więc z 0 jesteśmy na 50/50. Tak czy inaczej kupię jedynie od Galakty, bo jak juz mam wersję PL to nową edycję też bym w takiej wersji chciała

---
- karmazynowy
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 502 times
Grzegorz dziś na planszowki TV powiedział, że Inis ukaże się po polsku. Zakładam, że mowa o Big Boxie.
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
Jakbym miał strzelać - zwykła wersja z ewentualnym update packiem dla osób które mają poprzedni druk.
Nie muszą wtedy kombinować z żadnym nowymi elementami, jedynie druknąć więcej kafli.
- Jareks1985
- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 147 times
Dlaczego mieliby cokolwiek upgrejdować? Z biznesowego punktu widzenoa było by to nie opłacalne.
Bo jak chcesz sprzedać dodatek ludziom którzy już mają polskiego Inisa to dobrze by było żeby ten dodatek był kompatybilny z ich wersją.Jareks1985 pisze: ↑19 kwie 2025, 01:23 Dlaczego mieliby cokolwiek upgrejdować? Z biznesowego punktu widzenoa było by to nie opłacalne.
Z biznesowego punktu widzenia wydaje się to raczej opłacalne.
- Jareks1985
- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 147 times
No nie, dodatku i tak nie kupią wszyscy, ale może...Pomnik pisze: ↑19 kwie 2025, 08:49Bo jak chcesz sprzedać dodatek ludziom którzy już mają polskiego Inisa to dobrze by było żeby ten dodatek był kompatybilny z ich wersją.Jareks1985 pisze: ↑19 kwie 2025, 01:23 Dlaczego mieliby cokolwiek upgrejdować? Z biznesowego punktu widzenoa było by to nie opłacalne.
Z biznesowego punktu widzenia wydaje się to raczej opłacalne.