Zrobiło się ciepło to dostałem fazy na granie w małe rzeczy na balkonie, a że czasu ma się głównie wieczorem..
Ktoś ma jakiś sprawdzony pomysł na kwestie oświetlenia? coś najlepiej bezprzewodowego co.. świeci? Buszując po internecie to większość propozycji wygląda jakby bardziej miała świecić dla klimatu niż w sposób umożliwiający przeczytanie karty na 2gim końcu stołu.
Oświetlenie, balkon i planszówki
- walkingdead
- Has thanked: 283 times
- Been thanked: 690 times
Re: Oświetlenie, balkon i planszówki
Mam na takie okazje halogen budowlany na tarasie.
Tylko to jest bardzo mocne i ostre światło. Nie wiem czy w bloku nie będzie nikomu przeszkadzać.
Ja mam przewodowy,ale są również bezprzewodowe.

Ja mam przewodowy,ale są również bezprzewodowe.
♀
- MichalStajszczak
- Has thanked: 556 times
- Been thanked: 1619 times
- Kontakt:
- walkingdead
- Has thanked: 283 times
- Been thanked: 690 times
Te antydepresyjne, które widziałam miały raczej bardziej stonowane i ciepłe światło.
To jest mocne, zimne. Nie wiem za bardzo jaki to model ani jaka moc, bo lampa została mi po ekipie wykonczeniowej
Ale naprawdę daje bardzo mocne źródło światła.
To jest mocne, zimne. Nie wiem za bardzo jaki to model ani jaka moc, bo lampa została mi po ekipie wykonczeniowej

Ale naprawdę daje bardzo mocne źródło światła.
♀
- Dako
- Has thanked: 400 times
- Been thanked: 373 times
Jeśli nie ma być koniecznie ładnie a praktycznie i mobilnie (bo garaż/piwnica/brak prądu) to może rozważysz zakup akumulatorowej lampy z serii Parkside + docelowo akumlator(4Ah) lub (2Ah) i ładowarka choć w zestawie jest też zasilacz z kabelkiem.Ayaram pisze: ↑23 kwie 2025, 07:27 Zrobiło się ciepło to dostałem fazy na granie w małe rzeczy na balkonie, a że czasu ma się głównie wieczorem..
Ktoś ma jakiś sprawdzony pomysł na kwestie oświetlenia? coś najlepiej bezprzewodowego co.. świeci? Buszując po internecie to większość propozycji wygląda jakby bardziej miała świecić dla klimatu niż w sposób umożliwiający przeczytanie karty na 2gim końcu stołu.
Mam ten model PARKSIDE PLSA 20-Li A1 można ją powiesić/ustawić na kilka sposobów, dwie moce świecenia, natężenie światła to 2300 lm a sama barwa to kompromis między ciepłą i zimną czyli coś około 5700K.
https://www.lidl.pl/p/akumulatorowy-ref ... p100385081
Film
Spoiler:
Mozna kupić wersję droższą czarną Performance ale w tym przypadku "nie idź/nie patrz w stronę światła" jest bardzo istotnym ostrzeżeniem bo wówczas przez długi czas nie zobaczysz planszy

Spoiler:
- BOLLO
- Has thanked: 1333 times
- Been thanked: 2040 times
- Kontakt:
Jeżeli mowa o bezprzewodowym źródle światła które mają doświetlić plansze karty itd to rozglądałbym się nie tylko za lampami akumulatorowymi budowlanymi ale również w Action są taśmy led na aku. Działają bardzo dobrze. Minus jest taki że je naklejasz. Więc albo zrobisz przenośne elementy albo nakleisz tam gdzie faktycznie będziesz siedzieć. Czas świecenia to ok 3h. Ładowane zwykłą ładowarką do tel.Ayaram pisze: ↑23 kwie 2025, 07:27 Zrobiło się ciepło to dostałem fazy na granie w małe rzeczy na balkonie, a że czasu ma się głównie wieczorem..
Te budowlane są mocniejsze ale nie koniecznie fajnie się je montuje na suficie po kątem prostym nad planszą.
- sliff
- Has thanked: 369 times
- Been thanked: 423 times
Lampy budowlane mają to do siebie że często dają zimne światło.
Jak ktoś nie chce mieć jasno jak w dzień latarenki kampingowe dają radę 300-400 lumenów I można grać.
Jak ktoś nie chce mieć jasno jak w dzień latarenki kampingowe dają radę 300-400 lumenów I można grać.
- BOLLO
- Has thanked: 1333 times
- Been thanked: 2040 times
- Kontakt: