Na skrzydłach smoków - pytania i wątpliwości

Masz wątpliwości w sprawie zasad jakiejś gry? Zamiast pisać na forum ogólnym, wyszukaj dedykowany wątek na tym podforum i w nim zadaj pytanie.
Awatar użytkownika
Irka
Has thanked: 1072 times
Been thanked: 413 times

Na skrzydłach smoków - pytania i wątpliwości

Post autor: Irka »

Str. 5 instrukcji:
WSKAZÓWKA. Otrzymanie dodatkowej monety może być atrakcyjne, ale odkopanie ostatniego pola w każdej jaskini może być bardzo korzystne! Często warto odkopać ostatnie pole w rzędzie, nawet jeśli nie masz wystarczającej liczby elementów, aby dokonać wymiany na monetę.
Wciąż zastanawiam się, co właściwie oznacza to pierwsze zdanie. Wydaje mi się nielogiczne.
Nie wiem, dlaczego tam jest "ale". Ono sugeruje, jakby zawsze trzeba było zrezygnować z cennej monety na rzecz odkopania...
Może przegapiłam jakąś regułę?
Wystarczyłoby przecież samo drugie zdanie - i ono ma logikę, oczywiście.

PS. Może lepiej by było: "Otrzymanie dodatkowej monety może być atrakcyjne, ale już samo odkopanie ostatniego pola w każdej jaskini może być bardzo korzystne!"? Ale to wciąż powtórka drugiego zdania.

Spojrzałam na wersję angielską, ale ona też ma niejasne dla mnie to pierwsze zdanie
TIP: Although gaining an extra coin can be a nice benefit, so is building out the last space in each cave! It is often strategic to excavate this last space before you have enough extra items to make this exchange.
Awatar użytkownika
Curiosity
Administrator
Has thanked: 3071 times
Been thanked: 2668 times
Kontakt:

Re: Na skrzydłach smoków - pytania i wątpliwości

Post autor: Curiosity »

Wykupienie smoczej monety jest opcjonalne, zwłaszcza, że nie zawsze będziesz mieć zasoby na to pozwalające.

Nie zrozum mnie źle, ale nie rozumiem jakie masz pytanie? Co jest niejasne?
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Awatar użytkownika
Irka
Has thanked: 1072 times
Been thanked: 413 times

Re: Na skrzydłach smoków - pytania i wątpliwości

Post autor: Irka »

Dzięki! No to spoko.
Rozumiem więc, że mogę zignorować to pierwsze zdanie, bo to zdublowana treść.

EDIT: Co było niejasne i dlaczego:
Spoiler:
ODPOWIEDZ