Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
W instrukcji widnieje, że jeśli korzystamy z bonusa jakiejś karty, to zagrana dzięki takiemu bonusowi karta nie odpala własnych efektów lub bonusów ("Umieść w swoim lesie stworzenie ze wskazanym symbolem z ręki bez opłacania jego kosztu. Nie możesz jednak rozpatrzyć jego efektu ani bonusu.). Tymczasem mam wrażenie, że grając na BGA ta bonusowa karta owszem bonusa nie odpala, ale odpada efekty.
Błąd na BGA czy w instrukcji? (a może coś nie skumałem jak BGA działa )
planszomania.pl - 10% (rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
Legun pisze: ↑29 paź 2024, 07:34
Jakie są poprawne reguły do tchórza i pokrzywy - co oznacza ten symbol z drzewem i krzewem oddzielonymi przecinkiem?
Tchórz daje 10 pktów jeśli jest jedyną kartą zagraną przy danym drzewie lub krzewie.
Pokrzywa zagrana pod drzewem lub krzewem pozwala zagrać dowolną ilość motyli nad danym drzewem lub krzewem.
Miszon pisze: ↑23 mar 2024, 15:29
W instrukcji widnieje, że jeśli korzystamy z bonusa jakiejś karty, to zagrana dzięki takiemu bonusowi karta nie odpala własnych efektów lub bonusów ("Umieść w swoim lesie stworzenie ze wskazanym symbolem z ręki bez opłacania jego kosztu. Nie możesz jednak rozpatrzyć jego efektu ani bonusu.). Tymczasem mam wrażenie, że grając na BGA ta bonusowa karta owszem bonusa nie odpala, ale odpada efekty.
Nie odpala ani bonusu ani efektów. Tak jest w instrukcji angielskiej, polskiej, a także w kilku dyskusjach na bgg.
Adamez pisze: ↑27 kwie 2025, 19:43
Czy karty zagrywane z efektu kreta również aktywują swoje efekty i bonusy?
Tak bo ponosisz ich normalny koszt. Natomiast trzeba pamietac, ze dobieranie kart z efektow tych zagranych odbywa sie juz po rozpatrzeniu zagrania kreta. Czyli najpierw kret z oplaceniem jego kosztu, nastepnie wylozenie co chcesz z kreta, a na koniec dopiero rozpatrzenie wszystkich efektow z wlasnie wylozonych kart [ale ich juz nie mozesz zagrac z akcji kreta bo ta sie skonczyla].