Uwielbiam Eclipse, z wszystkimi jego wadami. Coś jest w tym tytule, że mnie uwiódł.
Ale otworzył się PM Master Of Orion, który mnie interesował na etapie kampanii. Miałam wątpliwości i nadal mam - nie wiem czy to dobra pozycja dla mnie.
Gramy najczęściej w 2 osoby, czasem w 3.
Przeczytałam wiele wątków porównawczych między Eclipse a MoO, wiem że jest stawiany pomiędzy Eclipse a TI4.
TI4 ze względu na brak ekipy do grania z oczywistych względów nie mam i nigdy nie grałam.
Więc ciągle się waham nad MoO, a im dłużej się waham tym szersze kręgi zataczam i znalazłam, że skoro lubię Eclipse, to mogę polubić Arcs, Andromeda's Edge, Dwellings of Eldervale.
Czytałam o tych grach, ale chciałabym, żeby wypowiedział się ktoś, kto grał w co najmniej dwa z wymienionych tutaj tytułów, żeby pogadać o różnicach, o podobieństwach, o tym co może się spodobać a co nie.
Nie wykluczam innych tytułów! Chętnie zapoznam się z innymi propozycjami.
Ciężko opisać, jakie gry lubię, bo można powiedzieć, że niby nie lubię euro, ale uwielbiam Eclipse czy Clash od Cultures. Poza tym zagrywam się w Gloomhaven, Sword and Sorcery, Star Wars Rebelia, BRW:R, Nemesis, TM.. Misz-masz