Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Chciałbym kupić grę przygodową z rozwojem postaci i pomyślałem o Wiedźminie Stary Świat (trochę przez to że od niedawna jestem zajarany grą komputorową)
Podobno sama podstawka jest wybrakowana, więc które dodatki byście polecili na początek? Z pierwszego rozeznania skłaniam się ku 'Na tropie potworów' + 'Zestaw przygód'.
Lub ewentualnie może jakaś inna gra przygodowa z rozwojem postaci?
Grane będzie głównie z dziewczyną, która nie jest jeszcze mocno ograna w planszówki.
W kolekcji mam głównie gry euro różnej cieżkości, a z 'ameri' jedynie Diuna Wojna o Arrakks.
Jak myślisz o graniu z dziewczyną, która nie jest za bardzo ograna to po prostu zacznij od podstawki. Ona jest wybrakowana patrząc z perspektywy doświadczonych graczy mających za sobą setki tytułów, dla bardziej początkujących graczy spokojnie wystarczy na start. Pograj, zobacz czy Wam się spodoba i wtedy myśl o dodatku.
Grałem z chyba legendarnymi łowami i skellige to wtedy gra miała rumieńce (na 3 os.). Gra Ameri ale trochę eurowaty feeling ma.
My graliśmy jeszcze we dwójkę w Uśpionych Bogów (też jest trochę optymalizacji), Podróże przez Śródziemie oraz Posiadłość Szaleństwa. Potem z bardziej złożonych jeszcze Łowcy ad 2114, Horror w Arkham i kilka innych tytułów.