Wiedźmin Stary Świat - które dodatki? Lub inna gra z rozwojem postaci

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
piterro88
Has thanked: 10 times
Been thanked: 5 times

Wiedźmin Stary Świat - które dodatki? Lub inna gra z rozwojem postaci

Post autor: piterro88 »

Witam :-)

Chciałbym kupić grę przygodową z rozwojem postaci i pomyślałem o Wiedźminie Stary Świat (trochę przez to że od niedawna jestem zajarany grą komputorową) :-)
Podobno sama podstawka jest wybrakowana, więc które dodatki byście polecili na początek? Z pierwszego rozeznania skłaniam się ku 'Na tropie potworów' + 'Zestaw przygód'.

Lub ewentualnie może jakaś inna gra przygodowa z rozwojem postaci?

Grane będzie głównie z dziewczyną, która nie jest jeszcze mocno ograna w planszówki.

W kolekcji mam głównie gry euro różnej cieżkości, a z 'ameri' jedynie Diuna Wojna o Arrakks.
Fojtu
Has thanked: 579 times
Been thanked: 1378 times

Re: Wiedźmin Stary Świat - które dodatki? Lub inna gra z rozwojem postaci

Post autor: Fojtu »

Jak myślisz o graniu z dziewczyną, która nie jest za bardzo ograna to po prostu zacznij od podstawki. Ona jest wybrakowana patrząc z perspektywy doświadczonych graczy mających za sobą setki tytułów, dla bardziej początkujących graczy spokojnie wystarczy na start. Pograj, zobacz czy Wam się spodoba i wtedy myśl o dodatku.
Awatar użytkownika
SwistakCZC
Has thanked: 170 times
Been thanked: 37 times

Re: Wiedźmin Stary Świat - które dodatki? Lub inna gra z rozwojem postaci

Post autor: SwistakCZC »

Grałem z chyba legendarnymi łowami i skellige to wtedy gra miała rumieńce (na 3 os.). Gra Ameri ale trochę eurowaty feeling ma.

My graliśmy jeszcze we dwójkę w Uśpionych Bogów (też jest trochę optymalizacji), Podróże przez Śródziemie oraz Posiadłość Szaleństwa. Potem z bardziej złożonych jeszcze Łowcy ad 2114, Horror w Arkham i kilka innych tytułów.
ODPOWIEDZ