Tak na szybko co po przeczytaniu zauważyłem.Theory pisze: ↑08 maja 2025, 17:54A to ciekawe... ja mam akurat inne zastrzeżenia co do instrukcji (uszkodzenia mechaniczne i jakiś dziwny maz na drugiej stronie (wewnętrzna część okładki) [Załączam fotę] Ten maz to nie jest uszkodzenie mechaniczne - to wygląda albo jak jakaś sp********a dekoracja, albo jakaś wada papieru/drukarki?!?! Nie mam pojęcia, w życiu czegoś takiego nie widziałem xD. Napisz(cie) czy takie coś też macie? Instrukcja jest wg. mnie dobra, chodź nie miałem wglądu do angielskiej wersji, więc ciężko wyłapać błędy.rand pisze: ↑08 maja 2025, 14:52 Przeczytałem instrukcje do Darkest Doom i jestem pod wrażeniem jak nieudolnie można napisać instrukcje... Nie mówie o tłumaczeniu, przyznam, że się nie wczytywałem aż tak, raczej starałem się poznać zasady na instrukcji pdf, bo zastanawiałem się nad kupnem gry. Tak, wiec totalnie nie zwracałem uwagi na to czy sa literówki itd.
Sama instrukcja przypomina jakąś wersje beta, chyba że jest jeszcze jakaś druga instrukcja, której nie udostępniono. Na podstawie tego co przeczytałem, ciezko by mi było rozegrać gre. Dużo pytań pozostaje bez odpowiedzi, które może by się rozwiały podczas grania, ale szczerze mówiąc bez jakiegoś faqa, wideoinstrukcji, gamepaya to ja w to nie wchodzę.
Ktoś może planuje takie coś, bo filmy na zagranicznym youtube są ze starymi zasadami, ewidentnie przedawnione. Te polskie na tyle jasne nie są i też mają już ponad rok.
[...]
- nigdzie nie wspominają co jak się relikty skończą, czy mozna je jakoś zabrac przeciwnikowi. Do złamania pięczęci potrzebne są 3, jeśli 3 graczy ma po dwa, to co dalej?
- nic praktycznie o ćmach po za tym że odejmują 1 punkt dziennej sławy, jak ich się pozbyć itd?
- Tor najmroczniejszego losu, jest tam pole które mówi że wynik na kościach losu może być zmieniony na jedną z dwóch ikon, bez odrzucania karty. Znaczy kiedy zmieniony? Można tylko kartą z określoną ikoną go zmienić, na inne nie? O co chodzi z odrzuceniem karty. Totalnie jest to niezrozumiale napisane. Co najlepsze przy przykładzie walki wspominają tylko, że przesuwa się znacznik na torze losu, w ogóle nie wyjaśniając co sie z nim dzieje. No przecież to jakiś żart tłumaczy, którzy zakładali że wszyscy mają wiedzę o grze taką jak oni.
Pare jeszcze by sie znalazło, ale wg mnie jak na ilość stron ta instrukcja naprawdę nie wyjasnie wszystkiego dokładnie. Zazwyczaj instrukcji sie nie czepiam, ale teraz się dziwie, bo mieli lata na jej dopracowanie