Posiadłość Szaleństwa / Mansions of Madness 2 ed (Nikki Valens)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Re: Posiadłość Szaleństwa / Mansions of Madness 2 ed (Nikki Valens)
Dzieki za info. Niestety- odpuszczam przez to gre. Nie mam laptopa "na chodzie".
Poczekam na zakup gry gdy kupie nowego laptopa (albo Iphona):)
Poczekam na zakup gry gdy kupie nowego laptopa (albo Iphona):)
- megrim
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 11 times
Pewnie. Na nowym iPhonie raczej też nie pójdzie. Ja proponuję kupić sobie stary używany tablet za 100zl z Androidem 11. Powiem więcej, Valkyrie jest więcej warta (dużo więcej) niż 100zl ^^. Z tego co pamiętam to tam jest koło 20 scenariuszów plus. Pozdrawiam
W samej grze podstawowej + z dodatkowymi przygodami ze steam jest sporo zabawy. Oczywiście z rozszerzeniami, przygody oficjalne również dają sporo godzin rozgrywki. Jednak zgadzam się z tym, że Valkyrie oferuje jeszcze więcej zabawy, więc mimo wszystko w przypadku braku lapka/tableta nie przekreślałbym tej gry i bawił się z oficjalną apką.
Zresztą najlepszy scenariusz w tej grze jest w valkirii, a nie oficjalnej apce.
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Ten z egzorcyzmem. Nie pamiętam nazwy, mogę zerknąć.
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Ja grałem w kilka najlepiej ocenianych scenariuszy z Valkyrie i niestety zdarzało mi się, że coś tam nie grało tak jak trzeba i gra się wykładała zarzucając mnie jakimiś wrogami nie do pokonania albo nie dając jasnych wskazówek co dalej. Ale były też takie, co działały bez problemu. Może to kwestia wersji i tego, że grałem jednak dość dawno, przed wyjściem poprawek. W sumie wtedy też warstwa tekstowa pozostawiała też sporo do życzenia.
Natomiast moim ulubionym scenariuszem w grze są chyba Gangi Arkham. Idealny balans pomiędzy przygodą, badaniem i walką. Jest dość długi, plansza się zmienia, ale faktycznie daje wrażenie czegoś większego, a jednak nie zbyt dużego. Bo wstyd się przyznać, ale do tej pory nie zagrałem w Przypływ. Przeraża mnie ten sześciogodzinny czas gry, który u mnie i tak zwykle okazuje się dłuższy.
Bardzo brakuje mi w tej grze jakichś mini kampanii. Czegoś podzielonego na kilka map, ale z możliwością wygodnego przerwania i kontynuowania rozgrywki po kilku dniach. I niekoniecznie potrzebuje dodatkowego rozwoju postaci. Mogłoby to działać w ramach obecnych mechanik. Valkyrie miała dać coś takiego, ale w końcu nie wiem, czy coś z tego wyszło, bo od jakiegoś czasu też nie mam gdzie tej aplikacji zainstalować.
Natomiast moim ulubionym scenariuszem w grze są chyba Gangi Arkham. Idealny balans pomiędzy przygodą, badaniem i walką. Jest dość długi, plansza się zmienia, ale faktycznie daje wrażenie czegoś większego, a jednak nie zbyt dużego. Bo wstyd się przyznać, ale do tej pory nie zagrałem w Przypływ. Przeraża mnie ten sześciogodzinny czas gry, który u mnie i tak zwykle okazuje się dłuższy.
Bardzo brakuje mi w tej grze jakichś mini kampanii. Czegoś podzielonego na kilka map, ale z możliwością wygodnego przerwania i kontynuowania rozgrywki po kilku dniach. I niekoniecznie potrzebuje dodatkowego rozwoju postaci. Mogłoby to działać w ramach obecnych mechanik. Valkyrie miała dać coś takiego, ale w końcu nie wiem, czy coś z tego wyszło, bo od jakiegoś czasu też nie mam gdzie tej aplikacji zainstalować.
FF właśnie ogłosiło nowe DLC ze scenariuszem do Posiadłości, ciekawe czy coś z tematem będą jeszcze dalej działać 
https://fb.watch/xT8jbL43Yi/
https://www.fantasyflightgames.com/en/n ... v90tZgjfmA

https://fb.watch/xT8jbL43Yi/
https://www.fantasyflightgames.com/en/n ... v90tZgjfmA
Bardzo dobra wiadomość. Byłoby świetnie, jakby choć w takiej postaci wspierali tę grę. Do tego widzę, że teraz można przenosić kupione dodatki pomiędzy platformami, co już w ogóle jest super. Ciekawi mnie tylko, czy Galakcie w jakikolwiek sposób będzie się opłacało to tłumaczyć. Kupię nawet po angielsku, choćby po to, żeby pokazać ciągłe zainteresowanie grą, ale akurat w Posiadłość wolałbym grać nie mieszając języków.
- Shodan
- Has thanked: 525 times
- Been thanked: 485 times
DLC to niewykorzystany potencjał ze strony oryginalnego wydawcy na wsparcie gry. Na szczęście sytuację ratują fani na Valkyrie, choć osobiście pozbyłem się PS już jakiś czas temu.
- Yuri
- Has thanked: 375 times
- Been thanked: 1397 times
Tej gry osobiście nie sprzedam przenigdy, mam do niej wszystko i nowych scenariuszy nie mogę się doczekać. Aż dziw bierze, że nie "doją" tym sposobem nas, bo chętnie bym im oddał parę dolców z nowe elektroniczne dlc
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
właśnie dodali nowy scenarius DLC, niestety jeszcze nie ma po polsku ale bardzo sie zdziwiłem aktualizacją apki i jestem wniebowzięty
Chyba ostatnio połączyli wszystkie platformy i teraz dlc przypisane jest do konta, a nie platformy. Może po prostu jeszcze nie wyszła wersja iOS, albo Apple jeszcze je weryfikuje pod swój sklep
Android ma aktualizacje - scenariusz póki co nie jest dostepnu po polsku
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Dostałem odpowiedź od galakty co do tłumaczenia nowego dodatku:
Więc za szybko nie będzie po polskuDzień dobry,
na chwilę obecną mamy dużo projektów w kolejce, ale możliwe, że kiedyś ten dodatek pojawi się w naszym języku, jeśli to nastąpi, będziemy informować.
Pozdrawiam,
Kuba z zespołu Galakty