Z ostatnich zagranych :katja_graffox pisze: ↑13 maja 2025, 22:16 Jakie przychodzą wam do głowy najmniej intuicyjnie zaprojektowane graficznie gry?
Era Galaktyki
Daitoshi
Baseball Highlight 2045
Z ostatnich zagranych :katja_graffox pisze: ↑13 maja 2025, 22:16 Jakie przychodzą wam do głowy najmniej intuicyjnie zaprojektowane graficznie gry?
Możesz rozwinąć konkretne problemy jakie wpłynęły na ich wybór?BOLLO pisze: ↑14 maja 2025, 08:14Z ostatnich zagranych :katja_graffox pisze: ↑13 maja 2025, 22:16 Jakie przychodzą wam do głowy najmniej intuicyjnie zaprojektowane graficznie gry?
Era Galaktyki
Daitoshi
Baseball Highlight 2045
Myśle, że mam rację tylko ja patrze na to w inny sposób. Nie chodzi o zero-jedynkowe przełożenie ile kosztuje roboto-godzina danego grafika/ilustratora/designera i jak się ma to procentowo do kosztów całości projektu. Bo jest z tym tak jak wskazałaś powyżej w artykule - jest marginalny.katja_graffox pisze: ↑13 maja 2025, 22:16 Koszty projektu graficznego i ilustracji są dość marginalne. Wszyscy zlecają je wyłącznie za stawkę, czyli raz rysowane, raz płacone. W dużych nakładach, praktycznie znikają.
Koszt jest dopasowany do praworęcznych.
Potraktuje tą wiadomość jako prowokację, bo nie pojmuję jak można nie dostrzegać tak oczywistych rzeczy. Ale pokoleji:
Np że przez to rozłożenie tekstu natychmiast widzisz słowa kluczowe? Które na oryginalnej karcie są zlane w jedną wielką ścianę tekstu. W warunkach na ekranie tego nie zobaczysz, w warunkach na stole docenisz.detrytusek pisze: ↑17 maja 2025, 12:29 To rozłożenie tekstu w nowych kartach jest straszne. Jakieś potwory z jednym 3 literowym słowem na linijkę.
Chyba miał wypadek przy pracydetrytusek pisze: ↑17 maja 2025, 16:10 I tym kluczowym słowem jest you albo each?
Ta wersja po przeróbkach jest dużo lepsza.
Feast for Odin
I w ten sposób powstaje to błędne koło kwadratowości...katja_graffox pisze: ↑20 maja 2025, 12:58 Plansza jest często wielokrotnością w wnętrza pudełka, żeby pomagać utrzymać komponenty w wytłoczkach. Poza tym sporo rzeczy jest tańsze w produkcji jeśli powiela to co fabryka już oferuje. Skoro popularne są jakieś komponenty, np. kwadratowe plansze, taniej jest z nich skorzystać niż prosić fabrykę o opracowanie produkcji nowego rozmiaru.
Nie wiem czy to najmniej intuicyjne ale mnie strasznie irytuje ikonografia w Malych Epickich Podziemiach. Jak dla mnie to tam nie powinno być ikonek tylko klasyczny opis slowny co dana karta robi.katja_graffox pisze: ↑13 maja 2025, 22:16 Jakie przychodzą wam do głowy najmniej intuicyjnie zaprojektowane graficznie gry?
Na przykład, że mylą się symbole w trakcie grania, albo że jest milion zasad do zapamiętania i zero podpowiedzi na komponentach. Albo cokolwiek innego wam najbardziej przeszkadza?
Nie.
W przypadku grafiki komputerowej - powielanej na ekranach (jak w aplikacjach mobilnych albo stronach internetowych), albo w druku (jak w książkach i planszówkach).Słownik Języka Polskiego pisze:dział sztuk plastycznych obejmujący dzieła wykonane techniką powielania na dowolnym podłożu odbitek z uprzednio wykonanej formy; też: dzieło wykonane tą techniką
Wolę zdecydowanie prostokąt , który mogę ułożyć na 2 sposoby w zależności od pojemości stołu lub ilości graczyIrka pisze: ↑20 maja 2025, 21:10I w ten sposób powstaje to błędne koło kwadratowości...katja_graffox pisze: ↑20 maja 2025, 12:58 Plansza jest często wielokrotnością w wnętrza pudełka, żeby pomagać utrzymać komponenty w wytłoczkach. Poza tym sporo rzeczy jest tańsze w produkcji jeśli powiela to co fabryka już oferuje. Skoro popularne są jakieś komponenty, np. kwadratowe plansze, taniej jest z nich skorzystać niż prosić fabrykę o opracowanie produkcji nowego rozmiaru.
A Wy wolicie plansze kwadratowe czy prostokątne?
Ja wolę układać na stole prostokąt (zwykle w poprzek). I zastanawiam się czy to kwestia stosunkowo małego stołu, czy może obiektywnych preferencji.
Pozwolę sobie odpowiedzieć tutaj, bo to też ciekawa uwaga.