Botanik - pytania i wątpliwości

Masz wątpliwości w sprawie zasad jakiejś gry? Zamiast pisać na forum ogólnym, wyszukaj dedykowany wątek na tym podforum i w nim zadaj pytanie.
tomwro
Has thanked: 21 times
Been thanked: 56 times

Botanik - pytania i wątpliwości

Post autor: tomwro »

Hej.
Ktoś wie jak są liczone punkty za kwiaty? W instrukcji jest chyba jakiś babol, bo nie czaje.
W przykładzie, za kwiaty na zielonym kafelku nie otrzymuje punktów, bo "nie jest on bezpośrednio połączony rurą z innego zielonego kafelka". Dlaczego w takim razie punkty za kwiaty na kafelku czerwonym i kafelku wyższym żółtym są liczone?
Żadnego z nich nie łączy rura w tym samym kolorze.
Awatar użytkownika
Moonlight87
Has thanked: 17 times

Re: Botanik - pytania i wątpliwości

Post autor: Moonlight87 »

Czerwony kafelek z przykładu nie jest kafelkiem typu roślina/warzywo, a tylko te muszą się łączyć z innymi tego samego koloru żeby zapunktować za kwiaty.
Reszta punktuje zawsze (chyba że zostały usunięte bo się nie łączyły ze źródłem).

Żeby o tym pamiętać środki kwiatów na kafelkach roślin/warzyw są kolorowe, te na zwykłych kafelkach mają białe środki ;)
opulentus
Has thanked: 120 times
Been thanked: 45 times

Post autor: opulentus »

Kupiłem używkę i mam pytanie o liczbę komponentów czy jest prawidłowa. Każdy kolor powinien mieć po 13 kafelków?
Mam 12 zielonych kafelków, 13 żółtych, niebieskich i brązowych, 14 czerwonych i 2 kafelki źródła.
Awatar użytkownika
JollyRoger90
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 316 times

Post autor: JollyRoger90 »

Powinno byc po 13 kazdego koloru.

Obrazek
ODPOWIEDZ