Ostatnio kupiliśmy...bo...

Tutaj można dyskutować na tematy ogólnie związane z grami planszowymi, nie powiązane z konkretnym tytułem.
Awatar użytkownika
mordimer5
Has thanked: 52 times
Been thanked: 100 times

Re: Ostatnio kupiliśmy...bo...

Post autor: mordimer5 »

Była wyprzedaż magazynowa portalu i dorwałem sobie słowołaki za 19 ziko. Ktoś z was grał? Po gameplay u wygladało fajniutko ;) taki Avalon wraz z odgadnięciem hasełka ;)
Awatar użytkownika
vnzk
Has thanked: 335 times
Been thanked: 533 times

Post autor: vnzk »

mordimer5 pisze: 03 cze 2025, 18:05 Była wyprzedaż magazynowa portalu i dorwałem sobie słowołaki za 19 ziko. Ktoś z was grał? Po gameplay u wygladało fajniutko ;) taki Avalon wraz z odgadnięciem hasełka ;)
U mnie Słowołaki wyparły Resistance'a, Avalona i Dochodzenie z kolekcji. Nie potrzebuję innego social deduction. Malutkie, szybkie (partia 4 minuty), dynamiczne i, będąc złym, nie musisz nikomu kłamać prosto w oczy, wystarczy zadawać sprytne pytania. A nawet jeśli ktoś wciąż czuje związany z tym dyskomfort, partie są tak krótkie, że nie zniechęca to do gry. Mam już ponad 50 partii i zawsze chętnie zagram. :)

Oczywiście mocne partie w Resistance pamiętało się latami, ale przez czas rozgrywki trudno było zebrać ekipę i latami czekało się też na kolejne rozgrywki :wink:
Moonz
Has thanked: 60 times
Been thanked: 30 times

Post autor: Moonz »

Po gorączkowych zakupach w przeszłości mocno ostygłem i przez ponad rok nie kupiłem żadnej gry, widząc, że jest w co grać. Sytuację przełamał maluszek o tytule Ostoja i wziął ze sobą małych kupli o nazwach Halo wieża i Szybka Kawka. Ostoja jest super do szybkiego pykanka. Resztę będę grał pewnie dziś.
Awatar użytkownika
Poochacz
Has thanked: 151 times
Been thanked: 374 times

Post autor: Poochacz »

Dragon Eclipse Premium Super (jak się nazywa ta wersja?) Special Edition - na aleplanszówki jest przedsprzedaż na wersję polską a opinie są dobre. Wziąłem w opcji za pobraniem - w ten sposób nie zamrożę pieniędzy. Ale z tymi wszystkimi dostępnymi wersjami to są jaja - godzinę sprawdzałem czym się jedno różni od drugiego.

Insert do Heroes III - po zakupieniu wszystkich dodatków muszę ściągać teraz przynajmniej 3 pudła żeby przygotować rozgrywkę a i tak zaczyna się już robić problem. Teraz wszystko prócz figsów będę miał w jednym pudle.
Awatar użytkownika
Gab
Has thanked: 118 times
Been thanked: 107 times

Post autor: Gab »

Horror w Arkham 3 ed wraz ze wszystkimi dodatkami - gra od dawna trafiła na mój radar, co jakiś czas sprawdzałem forum/olx/allegro. Pojawiła się niesamowita oferta za 450 zł + koszt przesyłki - tak oto, stałem się szczęśliwym posiadaczem całości. Już nie mogę się doczekać długich jesiennych wieczorów spędzonych na walce z mackami. Mam nadzieję, że gra dostarczy mi podobnych emocji co Posiadłość Szaleństwa 2 ed.
Dhel
Has thanked: 623 times
Been thanked: 566 times

Post autor: Dhel »

Four horsemen, coop z gaszeniem pożarów i unikatowym zagrywaniem kart. Bardzo spodobał mi się klimat oraz cała mechanika.
Awatar użytkownika
Irka
Has thanked: 1097 times
Been thanked: 429 times

Post autor: Irka »

Kingdom Legacy, a zaraz potem dodatki, bo czytając ten wątek stwierdziłam, że to gra jakby stworzona dla mnie. I nawet przeszła oczekiwania, wow :D
Uncle_Grga
Has thanked: 94 times
Been thanked: 323 times

Post autor: Uncle_Grga »

Prezentowo: chciałem zagrać, ale w sumie nigdy niw chciałem mieć ich w kolekcji: Cytadelę, Projekt Art

Do nauki GWT - El Paso

Do kolekcji z listy wszechczasow:
Keyflowera
Katedrę Koszmarow

Na wspieraczce i akcja druk:
Principes
Wynalazców Pd Tygrysu

Kolekcja +4.. :( Może puszczę El Paso do dzieciaków? I tak dużo za dużo..
ODPOWIEDZ