Arcs - Collapse and Conflict in the Void (Cole Wehrle, Patric Leder)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Arcs - Collapse and Conflict in the Void (Cole Wehrle, Patric Leder)
Orientuje się ktoś czy zestaw z minifigurkami od portalu będzie jeszcze dostępny? Spóźniłem się z zamówieniem i dziś już pakiet był niedostępny.
-
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 656 times
Nie, była mała pula, teraz będzie dostępne na premierę pod koniec wakacji.
- wrojka
- Has thanked: 272 times
- Been thanked: 277 times
Wiem, że to nie jest odpowiedź na pytanie, ale...
Jestem wielkim fanem 'odpicowywania' swoich planszówek, uwielbiam Arcs (testowałem nawet 2 różne maty, mam żetony od BuyTheSameToken) i muszę powiedzieć to jasno: Te figurki są lipne, wszyscy narzekają na nie od początku. Kiepsko się nimi oznacza uszkodzenia statków (ludzie nawet z druku 3D robili jakieś płomienie, którymi można stabilnie trzymać statek na boku).
Drewniane meeple robią robotę, są czytelne, można złapać dwoma palacami 3-4 statki i łatwo przenieść.
Możesz świętować, że nie udało Ci się wydać na nie kasy

Spoiler:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2025, 23:37 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cytowanie
Powód: Cytowanie
To ja uzupełnię: tak. Out of the box są lipne.
Ale ktoś wymyślił mały element do podklejenia statków który niweluje problem https://www.thingiverse.com/thing:6724089
Tak. Ciągle trzeba coś dodrukować do figurek żeby nie były lipne ale same figsy są naprawdę fajne (szczególnie lubię agentów i flagshipy) - więc nie ma co się bać ale trzeba się liczyć z dużym dodatkowym nakładem pracy
- crazygandalf
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 731 times
- Kontakt:
- mat_eyo
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 1497 times
- Kontakt:
W końcu miałem okazję zagrać. Okazję, na którą polowałem już dość długo.
Cóż mogę powiedzieć? Głupia, losowa gra, w której próbujemy robić rzeczy, na które pozwalają nam karty, tylko po to, żeby kostki powiedziały, że nic z tego. Jestem zauroczony i zaintrygowany, chcę pograć więcej i chyba zamówię sobie swój egzemplarz
Przeszkadzała mi tylko jedna rzecz, ale to może być kwestia pierwszej rozgrywki. Za dużo działo się na kartach, miałem problem ze śledzeniem tego, co wartościowego jest na rynku, nie mówiąc już o pamiętaniu, co ma i może zrobić każdy z przeciwników. Chyba wolałbym, żeby karty miały tylko symbole liczące się do ambicji, bez tekstu.
Cóż mogę powiedzieć? Głupia, losowa gra, w której próbujemy robić rzeczy, na które pozwalają nam karty, tylko po to, żeby kostki powiedziały, że nic z tego. Jestem zauroczony i zaintrygowany, chcę pograć więcej i chyba zamówię sobie swój egzemplarz

Przeszkadzała mi tylko jedna rzecz, ale to może być kwestia pierwszej rozgrywki. Za dużo działo się na kartach, miałem problem ze śledzeniem tego, co wartościowego jest na rynku, nie mówiąc już o pamiętaniu, co ma i może zrobić każdy z przeciwników. Chyba wolałbym, żeby karty miały tylko symbole liczące się do ambicji, bez tekstu.