Piętaszek / Friday (Friedemann Friese)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Piętaszek / Friday (Friedemann Friese)
Grafiki są ok. Największy problem tej gry to obsługa. Podobnie jak w przypadku Onirim dużo wygodniejsza jest wersja cyfrowa. Na androida apka jest za free.
-
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 552 times
Prawdopodobnie chodzi o tasowanie - ale w tej grze przetasowujesz swoją talię maksymalnie 11 razy (bo tylko tyle cykli możesz przejść), poza tym jest talia zagrożeń, którą tasujesz 3 razy (3 fazy gry). W trakcie gry niektóre karty musisz przekręcić (zużyte) lub odwrócić (zniszczone) oraz układać je po lewej i po prawej, więc w bardzo szczególnych przypadkach trochę miejsca na stole potrzeba.
Ale ja nie widzę problemu z obsługą żadnego, a grę rozkładam w mniej niż 5 minut i składam równie szybko.
Natomiast wspomniany Onirim już ma bardzo mało przyjemną obsługę - tam się talię tasuje mniej więcej 123234121123 razy na jedną grę

Nieustanne tasowanie.
Chociaż w Piętaszku faktycznie jest to mniej uciążliwe jak w Onirim.
Ja mam Friday na Androida za free. Nie wiem... może dlatego, że całkiem sporo gier kupowałem z Google i mam rabat?

Chociaż w Piętaszku faktycznie jest to mniej uciążliwe jak w Onirim.
Ja mam Friday na Androida za free. Nie wiem... może dlatego, że całkiem sporo gier kupowałem z Google i mam rabat?