Inis (Christian Martinez)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
antonio3333
Has thanked: 65 times
Been thanked: 105 times

Re: Inis (Christian Martinez)

Post autor: antonio3333 »

Szczerze to jak ktoś chce wejść w ten KS to praktycznie nie opłaca się brać niczego innego jak tego big boxa. Ja tak robię, sprzedaję 2. edycję i pieniądze przeznaczam na big boxa. Mniej więcej w cenie podczas kampanii wyjdzie to tak samo jakbym kupował boxy osobno plus tak jak wspomnial Propi ilustracja na boxie powala mnie bardzo. Jeszcze powiem moją osobistą topkę okładek do inis:

1. Big box (od teraz)
2. 1st edition
3. Edycja od portala
4. 2nd edition
Yappen
Has thanked: 140 times
Been thanked: 108 times

Post autor: Yappen »

GapcioMaluszek pisze: 29 maja 2025, 09:34 Umyka Ci fakt, że Big Box ma być wydany tylko na wspieraczce, jest zaznaczone, że nie będzie tego w wersji retail.
Z tym bym nie był taki pewny. Wydawcą jest Matagot, który przy okazji kampanii dodatku do Kemeta zarzekał się, że Big Box „not in retail”, jak i cały dodatek, ale ostatecznie Galakta to wyda. Nie zdziwi mnie, jeśli tu będzie podobnie.
Rabaty: Rebel 8%, Planszostrefa 10%, Mepel 4%.
Awatar użytkownika
rav126
Has thanked: 458 times
Been thanked: 558 times

Post autor: rav126 »

Obstawiam, że to będzie Galakta i... będzie drogo. Jak ktoś już wyżej napisał, w moim przypadku jest podobnie - mocna zależność językowa ogranicza mi potencjalnych nowych współgraczy, dlatego kampanię odpuszczam. Jeżeli zostanie wydane po polsku to być może zamienię starą wersję na nową. Uważam Inis za TOP area control, a nowy dodatek może dodać trochę świeżości do gry.
Awatar użytkownika
Scamander
Has thanked: 304 times
Been thanked: 335 times

Post autor: Scamander »

Inis to dla mnie taka najsmutniejsza przygoda z planszówką. Ja widzę w niej mnóstwo miodu, natomiast wszyscy współgracze z którymi miałem okazję ogrywać ten tytuł odbili się od niego niesamowicie. No i zostałem sam z Inisem a, że kolekcjonować nie lubię to Inis poleciał w świat.
gk1719

Post autor: gk1719 »

Czy ktoś rozważa zakup w kampanii? Myślę o zamówieniu dodatku legacy, ale przesyłka 18 euro nie zacheca. Gdyby znalazł się ktoś jeszcze (np z waw) możnaby podzielić koszt dostawy na więcej osób i każdemu wyszłoby trochę taniej. Ktoś chętny?
antonio3333

gk1719 pisze: 09 cze 2025, 21:41 Czy ktoś rozważa zakup w kampanii? Myślę o zamówieniu dodatku legacy, ale przesyłka 18 euro nie zacheca. Gdyby znalazł się ktoś jeszcze (np z waw) możnaby podzielić koszt dostawy na więcej osób i każdemu wyszłoby trochę taniej. Ktoś chętny?
Ja zamawiam, ale niestety jestem z okolic dolnego Śląska, w wawie bywam sporadycznie, ale może akurat bym był w grudniu na wawagra i jak nie będzie obsuwy z drukiem (xD) to ponoć mają dostarczać w listopadzie to może by się pokryło ładnie z ewentualnym przekazaniem, a tak to raczej wysyłka w PL.

EDIT1. Tam się kręci jakąś burza na temat spójności legacy z poprzednimi edycjami Inis i coś tam było że jak to przejdzie, to wszyscy co biorą legacy mają dostawę 3 miesiące później, tylko na osoby co biorą big box (w tym ja) nie wpływa to opóźnienie jeśli przejdzie głosowanie, więc chyba odpada takie łączenie :P
gk1719

Post autor: gk1719 »

Dziś w nocy matagot potwierdził że dodatek legacy będzie opóźniony względem big boxa.
Osoby zdecydowany na big box nie polecam czekać. Gra jest świetna, cena za BB tez bardzo dobra
Atk
Has thanked: 562 times
Been thanked: 350 times

Post autor: Atk »

gk1719 pisze: 10 cze 2025, 06:25 Dziś w nocy matagot potwierdził że dodatek legacy będzie opóźniony względem big boxa.
Osoby zdecydowany na big box nie polecam czekać. Gra jest świetna, cena za BB tez bardzo dobra
Dlatego czekam na galakte
Awatar użytkownika
Velsu
Has thanked: 51 times
Been thanked: 13 times

Post autor: Velsu »

gk1719 pisze: 09 cze 2025, 21:41 Czy ktoś rozważa zakup w kampanii? Myślę o zamówieniu dodatku legacy, ale przesyłka 18 euro nie zacheca. Gdyby znalazł się ktoś jeszcze (np z waw) możnaby podzielić koszt dostawy na więcej osób i każdemu wyszłoby trochę taniej. Ktoś chętny?
Jak dalej aktualne to pewnie bede brał dzis pledge jakiś.
antonio3333

W sumie się zastanawiam czy wchodzić w ten KS czy czekać na następny KS. Planują oni nowy dodatek I będzie wtedy też nowy big box z nową grafiką. Oczywiście cena będzie inna, ale można spekulować, że będzie tak samo korzystna jak teraz wchodząc w pełnego big boxa. To mnie dosyć frapuje plus ta grafika na big boxie. Co mi się w niej nie podoba? Mianowicie, że na środku u góry pudełka jest zaznaczone co zawiera big box czyli wymieniona podstawka i 2 dodatki. A co jeśli będzie ten nowy dodatek i będę chciał go włożyć do tego pudła i nie jest on tam wylistowany? Wiem, że to jest mega pierdoła, ale takie małe drobnostki mnie biją w oczy.

EDIT: Grę uwielbiam i grafika z Enriu? Jest mega piękna i również się cieszę, że są te akcenty niebieskie bo z tym złotem to ona by się zlewała na tej okładce.
Awatar użytkownika
Wildcard
Has thanked: 439 times
Been thanked: 254 times

Post autor: Wildcard »

antonio3333 pisze: 16 cze 2025, 19:38 Planują oni nowy dodatek I będzie wtedy też nowy big box z nową grafiką.
Skąd takie info?

Trzeci update:

"The Inis Big Box: Your Future-Proofed Celtic Kingdom!
A burning question for many has been: Is the Big Box truly "future-proofed" for upcoming content? While future Inis content is still in very early development and we can't share all the specifics just yet, we're thrilled to confirm that yes, we've intentionally left room for additional cards and tiles!"
antonio3333

@Wildcard
@Dustin When the future expansion releases, we will do a big box printing for all of the content at that time (Base+Seasons+Nemed+???). It will have a different price to include the new content.

We'll also run another poll for the cover.

The box (besides possibly the cover art) will be the same as this one as far as size, insert, tuck boxes, etc...

The Big Boxes have limited print runs only for these Kickstarters. They won't be available, besides selling off whatever leftovers we have, since we print in increments of 1,000.
Odpowiedź jakoś 20 godzin temu. Jeśli dobrze rozumuje, to grafika będzie możliwe inna? Jeśli Le rozumuje to proszę o sprostowanie mnie :)

EDIT: Tylko może grafika się zminiec a wymiary te same.
Awatar użytkownika
Wildcard
Has thanked: 439 times
Been thanked: 254 times

Post autor: Wildcard »

A ok to będzie to samo pudło tylko MOŻE z inną grafika. :mrgreen:
ODPOWIEDZ