Gwent / Gwint (Damien Monnier)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1570 times
Been thanked: 1142 times
Kontakt:

Re: Gwent / Gwint (Damien Monnier)

Post autor: Hardkor »

KrzysiekL pisze: 27 cze 2025, 20:15 A wiadomo już może ile PLN i jaka mniej więcej data wydania wersji PL? :)
Nie. Dowiemy się tego w momencie przedsprzedaży. Żaden wydawca nie informuje o cenie i dacie premiery swojej gry zanim nie odpali jej przedsprzedaży. Ewentualnie tylko na zapowiedziach są mniej więcej informacje co do kwartały, ale Rebel różnie to robi. Tutaj jedna wielka niewiadoma.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
windziarz44
Has thanked: 32 times
Been thanked: 102 times

Post autor: windziarz44 »

Hardkor pisze: 27 cze 2025, 21:07
KrzysiekL pisze: 27 cze 2025, 20:15 A wiadomo już może ile PLN i jaka mniej więcej data wydania wersji PL? :)
Nie. Dowiemy się tego w momencie przedsprzedaży. Żaden wydawca nie informuje o cenie i dacie premiery swojej gry zanim nie odpali jej przedsprzedaży. Ewentualnie tylko na zapowiedziach są mniej więcej informacje co do kwartały, ale Rebel różnie to robi. Tutaj jedna wielka niewiadoma.
Premiera będzie w tym samym czasie, co światowa. Wszystkie wersje mają jeden druk. Cena będzie bardzo dobra, ale niestety nie mogę napisać jaka. Z ważnych rzeczy, będzie dostępne wszystko - czyli gra, dodatkowe decki i playmaty.
KrzysiekL
Has thanked: 29 times
Been thanked: 53 times

Post autor: KrzysiekL »

windziarz44 pisze: 27 cze 2025, 21:09 Premiera będzie w tym samym czasie, co światowa. Wszystkie wersje mają jeden druk. Cena będzie bardzo dobra, ale niestety nie mogę napisać jaka. Z ważnych rzeczy, będzie dostępne wszystko - czyli gra, dodatkowe decki i playmaty.
Dzięki! A światowa w sensie anglojęzyczna czy wszystkie inne wersje językowe?
KrzysiekL
Has thanked: 29 times
Been thanked: 53 times

Post autor: KrzysiekL »

Hardkor pisze: 27 cze 2025, 21:07 Nie. Dowiemy się tego w momencie przedsprzedaży. Żaden wydawca nie informuje o cenie i dacie premiery swojej gry zanim nie odpali jej przedsprzedaży. Ewentualnie tylko na zapowiedziach są mniej więcej informacje co do kwartały, ale Rebel różnie to robi. Tutaj jedna wielka niewiadoma.
Dzięki za próbę odpowiedzi, ale a) pytałem windziarza b) nie prosiłem o lekcję na temat praktyk wydawniczych — gram już kilkanaście lat i jakąś tam orientację mam. ;)
Awatar użytkownika
Tringa
Has thanked: 332 times
Been thanked: 361 times

Post autor: Tringa »

windziarz44 pisze: 27 cze 2025, 21:09
Hardkor pisze: 27 cze 2025, 21:07
KrzysiekL pisze: 27 cze 2025, 20:15 A wiadomo już może ile PLN i jaka mniej więcej data wydania wersji PL? :)
Premiera będzie w tym samym czasie, co światowa. Wszystkie wersje mają jeden druk. Cena będzie bardzo dobra, ale niestety nie mogę napisać jaka. Z ważnych rzeczy, będzie dostępne wszystko - czyli gra, dodatkowe decki i playmaty.
Czy to gra z boosterami (kupujesz losowe karty i składasz z nich decki), czy w dodatkowych deckach jest to samo?
"Czasami lepiej jest użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność." - Terry Pratchett – Zbrojni

Moje zbiórki: CLICK
Moje gry: CLICK
windziarz44
Has thanked: 32 times
Been thanked: 102 times

Post autor: windziarz44 »

Tringa pisze: 28 cze 2025, 00:03
Czy to gra z boosterami (kupujesz losowe karty i składasz z nich decki), czy w dodatkowych deckach jest to samo?
Nie, booster packi, to karty z alternatywną grafiką. Gwint to zamknięty produkt, kupujesz i grasz i nie masz potrzeby nic dokupować.

KrzysiekL pisze: 27 cze 2025, 23:21 Dzięki! A światowa w sensie anglojęzyczna czy wszystkie inne wersje językowe?
tak, wszystkie wersje językowe (francuska, niemiecka, polska, hiszpańska itd) mają mieć jedną premierę zaplanowaną na wrzesień. Z doniesień z fabryki, nic tu się nie powinno przesunąć, a jeśli to kwestia z 5 września (wymyśliłem tę datę) na 17 (również wymyśliłem tę datę).
ODPOWIEDZ