1 vs All albo Wszyscy Na Jednego

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Awatar użytkownika
Jareks1985
Has thanked: 97 times
Been thanked: 149 times

1 vs All albo Wszyscy Na Jednego

Post autor: Jareks1985 »

Ciekawi mnie Wasze zdanie dotyczące Terrorscape czy Dead by Daylight, uwielbiam mechanikę overlorda sam jestem posiadaczem the Others, city of the machine, draculi i czasem z ciekawoscią spoglądam na oba tytuły, tym bardziej, że wsparcie wydawnicze zdaje się nie maleje, czym się różnią to wiem, ale jakie są wady i zalety, szczególnie jakie są wrażenia bo to nie odda najlepsza instrukcja?
Czy presia z obu stron jest jednakowa a jej wynik jest na żyletki?.
majami
Has thanked: 60 times
Been thanked: 42 times

Re: 1 vs All albo Wszyscy Na Jednego

Post autor: majami »

Z tych dwóch gier kilka razy grałem w Terrorscape i tylko o nim mogę coś powiedzieć. Zalicza się do prostych gier, chociaż prezencja na stole może wskazywać na co innego. Raczej bym powiedział, że jest to taka gra imprezowa, do pośmiania się ze znajomymi, nie do zaciekłych rozgrywek. Przy takiej grze balans jest raczej drugoplanowy i za mało grałem, żeby określić w 100%, ale w naszych rozgrywkach bywały postacie lepsze i gorsze. Są momenty napięcia, ale raczej przeplatają się ze śmiechem aniżeli z klimatycznymi rozkminami. Coś jak horror klasy B ;)
Niemniej jak nastawiasz się na zabawę a nie na masterowanie gry, to polecam.
Jeśli jednak chcesz coś bardziej złożonego, do głębszych taktyk, to wybrałbym grę Bestia. Daje o wiele więcej możliwości a dodatki już są w produkcji.
Sprzedam: viewtopic.php?t=83744
Kupię: viewtopic.php?t=83683
a resztę mam w ....... chałupie ;)
Alextasha
Has thanked: 34 times
Been thanked: 125 times

Re: 1 vs All albo Wszyscy Na Jednego

Post autor: Alextasha »

"1 vs All albo Wszyscy Na Jednego" - to nie musi być żaden konkretny tytuł. Wystarczy dowolna gra jak gram z bratem i jego kumplem. Zawsze grają przeciwko mnie XD dlatego znienawidziłam Catana
ODPOWIEDZ