Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Co do gierek - mogę przywieźć też coś z mojej kolekcji. Wiem że nie za wielka ale będę samochodem więc nie będziecie musieli taszczyć swoich skarbów
Kilka danych dla przyjezdnych:
PKP:
Po dojechaniu do dworca głównego możliwe jest dojście na piechotę (ok. 30 minut)
lub MPK. Nie pamiętam teraz, który autobus jedzie w tym kierunku - jeżeli będą zainteresowani proszę o zapytanie i umieszczę właściwe rozkłady jazdy.
Najwygodniejszy dojazd z autostrady:
zjazd na Rybnik i Gliwice, kierować się w stronę Gliwic i wyjeżdżamy bezpośrednio na ulicę Rybnicką.
Merry pisze:Moge tam podjechac, tzn do lesnego i ponegocjowac. Ale musialabym wiedziec ile osob. No chyba,ze Tycjan bierze to na siebie. Dojazd jest autobusem "normalnym" na upartego da sie dojsc na piechote, tak okolo pol godzinki:D
Wziąłem to na siebie
Dzwoniłem, rozmawiałem i to możemy mieć:
Na ten weekend (11-12) są tylko 24 miejsca
21 x pokój 1 osobowy
1 x studio: 2 osoby (łoże małżeńskie), ale z możliwością spania dla trzeciej osoby (kanapa?) tylko wtedy dopłata 20zł za śniadania dla tej dodatkowej osoby
Cena jedynki dla grupy ustaliłem na 80zł (bez zniżki 89zł)
Cena studia 160zł (lub opcja dla 3 osób 180zł) - tu się Pani nie chciał złamać na zniżki
Musimy się najlepiej jeszcze dziś zdecydować bo jak widać miejsc jest mało i może ich ubywać...
jakby co moja skromniutka kolekcja http://www.boardgamegeek.com/collection ... dgame&ff=1 tez do waszej dyspozycji. będę autem z prawdopodobnie dwoma trzema wolnymi miejscami wiec jakby co mogę kogoś z centrum Gliwic zabrać
Posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum ;)
Jax, costi, co myślicie? Nie zostawię Was na lodzie, jak chcecie jechać to się wykosztuję ale nie obrażę się jeśli jednak zostanę w Warszawie przy tych kosztach. Chociaż jeśli jednak jedziemy to jedźmy do Leśnego, przy tych kwotach 20 zł w tę czy nazad za jedynki, salę konferencyjną, brak wesela (i chyba śniadanie skoro przy trójce jest za nie dopłata?) to nie jest zły interes.
waffel pisze:Jax, costi, co myślicie? Nie zostawię Was na lodzie, jak chcecie jechać to się wykosztuję ale nie obrażę się jeśli jednak zostanę w Warszawie przy tych kosztach. Chociaż jeśli jednak jedziemy to jedźmy do Leśnego, przy tych kwotach 20 zł w tę czy nazad za jedynki, salę konferencyjną, brak wesela (i chyba śniadanie skoro przy trójce jest za nie dopłata?) to nie jest zły interes.
Mam w aucie dwa miejsca więc jeśli bardzo chcesz się wykręcić waffel mogę jaxa i costiego przejąć;) Ale generalnie najchętniej to bym z Tobą w coś pograł w nocy w Łabędach lub w leśnym więc lepiej się nie wykręcaj
asiok pisze:Co do gierek - mogę przywieźć też coś z mojej kolekcji. Wiem że nie za wielka ale będę samochodem więc nie będziecie musieli taszczyć swoich skarbów
Jako przyjezdny, nieśmiało poproszę o:
Egizia
El Grande
Havana
In the Year of the Dragon
Meuterer
Shogun
Żadnej z nich jeszcze nie znam, ale wszystkie bardzo chciałbym poznać (i moje dwa Skarby!)
asiok pisze:Nie pamiętam teraz, który autobus jedzie w tym kierunku - jeżeli będą zainteresowani proszę o zapytanie i umieszczę właściwe rozkłady jazdy.
Jeśli można to proszę! Zarówno sobotni, jak i niedzielny.
BarukKhazad! Jak mawia Folko: gry logiczne to kwintesencja rozrywki, to czysta postać gry: mechanika bez dodatkowej otoczki wnoszącej, lub starającej się coś wnieść do rozgrywki
i ja się (pod) tym podpisuję
waffel pisze:Jax, costi, co myślicie? Nie zostawię Was na lodzie, jak chcecie jechać to się wykosztuję ale nie obrażę się jeśli jednak zostanę w Warszawie przy tych kosztach. Chociaż jeśli jednak jedziemy to jedźmy do Leśnego, przy tych kwotach 20 zł w tę czy nazad za jedynki, salę konferencyjną, brak wesela (i chyba śniadanie skoro przy trójce jest za nie dopłata?) to nie jest zły interes.
Mam w aucie dwa miejsca więc jeśli bardzo chcesz się wykręcić waffel mogę jaxa i costiego przejąć;) Ale generalnie najchętniej to bym z Tobą w coś pograł w nocy w Łabędach lub w leśnym więc lepiej się nie wykręcaj
no to decyduj, waffel, czy jedziesz czy nie, jeśli nie - to faktycznie przerzucimy się do Filipa skoro wyraża zgodę - jest w puli bezpiecznych i sprawdzonych kierowców
[nocleg - dużego wyboru nie ma zostaje Leśny, bo w Łabędach brak miejsc i wesele; pewnie w Gliwicach są dziesiątki innych miejscówek, ale nie będę już robił zamieszania]
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
-- "We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
jax pisze:dużego wyboru nie ma zostaje Leśny, bo w Łabędach brak miejsc i wesele...
wesele to owszem, ale brak miejsc to chyba jednak nie.
na razie to cena Łabęd (+ sniadanie) to tyle co i Leśny, plusem jest salka konf., choć płatna.
I nie dla wszystkich jedynki to rozwiązanie optymalne.
Może jednak sprawdźmy co i jak, bo jak 5 osób będzie w Leśny, a 15 w Łabędach (bądź odwrotnie), to to nie będzie "optymalne"
niby stary koń, a jednak z ogromnym sentymentem do zabaw i uciech wszelakich
To ja dla uproszczenia rachunków się wycofuję. Jak macie innego kierowcę to czuję się usprawiedliwiony. Wstyd sknerzyć 50 zł ale tak jakoś. Miłej zabawy :)
asiok pisze:Co do gierek - mogę przywieźć też coś z mojej kolekcji. Wiem że nie za wielka ale będę samochodem więc nie będziecie musieli taszczyć swoich skarbów
Jako przyjezdny, nieśmiało poproszę o:
Egizia
El Grande
Havana
In the Year of the Dragon
Meuterer
Shogun
Żadnej z nich jeszcze nie znam, ale wszystkie bardzo chciałbym poznać (i moje dwa Skarby!)
Chętnie bym się przysiadł do szkoleniowej partii El Grande, a także dorzucił jeszcze do listy WRS AoE III
monga pisze:No więc tak, jeśli chodzi o Łabędy to tam miejsca raczej są, tylko w tych pokojach o najwyższym standardzie.
Ja, Browarion, MoniQ i Tycjan na dzień dzisiejszy śpimy w Łabędach, mamy zrobione rezerwacje i pewnie tak już zostanie.
No to my z Mustafą w takim razie na rympał dołączamy do Łabęd
Ps. Właśnie dostałem potwierdzenie rezerwacji za średnią cenę (klasa standard), czyli 50 od łebka. To jest drogo? W najtańszym jest 10 pln taniej od łba! Nie róbmy scen, za to się nawet karcianki żadnej nie kupi
Ps2. Jax, Costi potwierdźcie proszę lub zaprzeczcie przesiadce do mojego wehikułu cobyśmy jasność mieli.
Na tą chwilę w Łabędach nie ma już wolnych pokoi w klasie standard, ale nic to poszedłem za resztą i zarezerwowałęm pokój dwuosobowy do zobaczyska w sobotę rano
Filippos pisze:No to my z Mustafą w takim razie na rympał dołączamy do Łabęd
Hehe no to Biuro będzie prawie w komplecie
Brakuje nam tylko Vapora.
Właśnie! Gdzie jest Vappor? Gdzie jest Vappor?...
Bez niego ciężko będzie przysiąść do nocnej partyjkji skrob skroba W końcu to on jest ekspertem od zasad
Filippos pisze:
Właśnie! Gdzie jest Vappor? Gdzie jest Vappor?...
Bez niego ciężko będzie przysiąść do nocnej partyjkji skrob skroba W końcu to on jest ekspertem od zasad
i kto nas przeprowadzi przez zawiłości gry z bochnem chleba dostarczającym mleko
Strzeż się popełnienia morderstwa! Prowadzi ono do kradzieży, a stąd krok tylko jeden do kłamstwa [J. Tuwim]