Witam.
Pytanie do starych wyjadaczy jak w temacie / tematyka ni gatunek nie stanowi znaczenia / szukam gry w której mógłbym poczuć ze brałem udział w czymś znaczącym.
Tytuł z rozmachem epickim.
Re: Tytuł z rozmachem epickim.
W sumie nie wiem co masz na myśli pisząc "znaczącym", ale pierwsze do głowy przyszło mi Horus Heresy, potem Tide of Iron (jakiś duży scenariusz), no i oczywiście wieloosobowe strategie pokroju Game of Thrones, Starcraft, Warrior Knights itp. Jak jesteś fanem Tolkiena to może podszedł by Ci War of the Ring. Takich gier jest w sumie dużo, pytanie tylko jaka tematyka pasuje Ci najbardziej (ew. jakie rozwiązania rozgrywki, mechanika itd.).
Twilight Imperium
- pierwsze co się na myśl mi nasuwa. I przede wszystkim to
Starcraft też byłby fajny na większą liczbę graczy.
Tide of Iron ani Horus Heresy mi nie pasuje bo to 2 osobówki a te z definicji jakoś mi osobiście nie pasują na gry z epickim rozmiarem.

Starcraft też byłby fajny na większą liczbę graczy.
Tide of Iron ani Horus Heresy mi nie pasuje bo to 2 osobówki a te z definicji jakoś mi osobiście nie pasują na gry z epickim rozmiarem.
- Koshiash
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 200 times
Kilka "epickich" propozycji
1 Czy może być coś bardziej epickiego od dziesiątek królestw, które rodzą się i wymierają w trakcie każdej rozgrywki?
2 Epickość może wyrażać się też realiami, w których osadzona zostaje rozgrywka. Czy nie jest bowiem epicka walka o dominację pomiędzy najpotężniejszymi siłami wszechświata?
3 Nie mniej epicka może być walka o przetrwanie, podjęta przez ostatnich przedstawicieli naszego gatunku. Tu nie ma kompromisów.
4 Last but not least - esencja epickości.

1 Czy może być coś bardziej epickiego od dziesiątek królestw, które rodzą się i wymierają w trakcie każdej rozgrywki?
2 Epickość może wyrażać się też realiami, w których osadzona zostaje rozgrywka. Czy nie jest bowiem epicka walka o dominację pomiędzy najpotężniejszymi siłami wszechświata?
3 Nie mniej epicka może być walka o przetrwanie, podjęta przez ostatnich przedstawicieli naszego gatunku. Tu nie ma kompromisów.
4 Last but not least - esencja epickości.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, 09:06 przez Koshiash, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdziwie epickie jest tylko Twilight Imperium, reszta to nedzne imitacje. 

- Edmund Czarna Szyja
Dziwnym nie jest.FormatC pisze:Prawdziwie epickie jest tylko Twilight Imperium, reszta to nedzne imitacje.
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
War of the Ring - epickość pełną gębą, syta gra pełna srogich adwersarzy. Sążnista opowieść, w której możesz uczestniczyć 

Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Here I Stand
Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest powodem, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.