[Lublin] MDK
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 23 times
Re: [Lublin] MDK
Ustalmy to już dzisiaj bo jeśli wyjdzie, że wszyscy są za M&M to ja się nie będę fatygował. Choć nie podlega dyskusji, że gra jest bardzo dobra to mnie nie przekonuje niestety.
- Leviathan
- Has thanked: 458 times
- Been thanked: 1244 times
- Kontakt:
W takim razie proponuję Small World. Druga gra jest mi obojętna.
Fajnie, gdyby Dąbi i i Kimmo zdelarowali się czy będą bo na razie dyskutujemy scenariusze dla pięciu graczy...
Fajnie, gdyby Dąbi i i Kimmo zdelarowali się czy będą bo na razie dyskutujemy scenariusze dla pięciu graczy...
Co do mojego udziału to zależy ile to czasu by zabrało i od dzisiejszych wydarzeń.
Będę wiedział dopiero pewnie jutro rano czy dam radę. Bo jakby się okazało, że mogę przyjść na trochę to nie ma sensu dupy zawracać.
Merchant and Marauders brzmii bardzo dobrze
Jak z czasem tej gry ?
Będę wiedział dopiero pewnie jutro rano czy dam radę. Bo jakby się okazało, że mogę przyjść na trochę to nie ma sensu dupy zawracać.
Merchant and Marauders brzmii bardzo dobrze

Jak z czasem tej gry ?
No więc jak już pisałem jest mi to obojetne ale żeby zawęzić krąg gier mi z kolei najmniej pasuje Perikles. Ale w przeciweństwie do Filipa ja w niego zagram jeżeli będzie taka wola.
- Leviathan
- Kontakt:
W sumie to nawet niewiadomo ilu nas będzie. Ostatnio Kimmo mówił że przychodzi ale póki co się nie odzywa.Leviathan pisze:Czyli nic nie wiemy i nie zdecydowaliśmy![]()
Przyniosę Small World.
Ja wezmę to co napisałem. Filip też pewnie swoje przyniesie wiec dogadamy się na miejscu jak zobaczymy ilu nas jest.
- Leviathan
- Kontakt:
Small Worlda i mnie niestety nie będzie. Przepraszam, ale wypadła mi w robocie kłopotliwa sytuacja i nie mogę dzisiaj przyjść...

-
Posrało się nieco i nie mogę być.
Dziś ogłosili, że testy mam w poniedziałek i muszę przysiąść w weekend.
Dupiato
Dziś ogłosili, że testy mam w poniedziałek i muszę przysiąść w weekend.
Dupiato

No więc zagraliśmy we dwóch. Razem z Kimmo stoczyliśmy bój na wodach karaibów. Zagraliśmy w Merchant&Marauders na lekkich homerulach. Mianowicie mieliśmy po dwóch kapitanów i gralismy do 20 pkt glory przy czym tylko 7 ze złota. Okazało się iż ta gra świetnie chodzi na takich założeniach. trzebabyło realizować zdecydowanie więcej plotek i misji co podniosło poprzeczke kombinowania. ostatecznie zwycięzyłem ale trzeba przyznać że Kimmo i jego kapitanowie mieli pecha. Dwa razy zatopieni przez fregatę piracką (NPC). Ja z kolei zszedłem raz od fregaty Francuskiej.
Podsumowując tą rozgrywke stwierdzam że aby w pełni odkryć tą grę na więcej niż dwie osoby trzeba grać co najmniej do jakichś 15 punktów glory przy czym powiedzmy tylko 6 ze złota.
Podsumowując tą rozgrywke stwierdzam że aby w pełni odkryć tą grę na więcej niż dwie osoby trzeba grać co najmniej do jakichś 15 punktów glory przy czym powiedzmy tylko 6 ze złota.
- Leviathan
- Kontakt:
Fajnie, że udało Wam się zagrać. Głupio wyszło, że w końcu zostaliście sami, ale... life is life.skorpion pisze:No więc zagraliśmy we dwóch. Razem z Kimmo stoczyliśmy bój na wodach karaibów. Zagraliśmy w Merchant&Marauders na lekkich homerulach. Mianowicie mieliśmy po dwóch kapitanów i gralismy do 20 pkt glory przy czym tylko 7 ze złota. Okazało się iż ta gra świetnie chodzi na takich założeniach. trzebabyło realizować zdecydowanie więcej plotek i misji co podniosło poprzeczke kombinowania. ostatecznie zwycięzyłem ale trzeba przyznać że Kimmo i jego kapitanowie mieli pecha. Dwa razy zatopieni przez fregatę piracką (NPC). Ja z kolei zszedłem raz od fregaty Francuskiej.
W najbliższy piątek mam nadzieję wreszcie być i od razu chciałbym zaproponować partię Dominant Species.
Witam! Gdzie aktualnie gracie w Lublinie? Od czasu do czasu bym chętnie wpadł i pograł w coś (aktualnie Merchants&Marauders rządzą u mnie
), a nie zawsze jest z kim. Pozdrawiam! 

NooooooLeviathan pisze:Fajnie, że udało Wam się zagrać. Głupio wyszło, że w końcu zostaliście sami, ale... life is life.skorpion pisze:No więc zagraliśmy we dwóch. Razem z Kimmo stoczyliśmy bój na wodach karaibów. Zagraliśmy w Merchant&Marauders na lekkich homerulach. Mianowicie mieliśmy po dwóch kapitanów i gralismy do 20 pkt glory przy czym tylko 7 ze złota. Okazało się iż ta gra świetnie chodzi na takich założeniach. trzebabyło realizować zdecydowanie więcej plotek i misji co podniosło poprzeczke kombinowania. ostatecznie zwycięzyłem ale trzeba przyznać że Kimmo i jego kapitanowie mieli pecha. Dwa razy zatopieni przez fregatę piracką (NPC). Ja z kolei zszedłem raz od fregaty Francuskiej.
W najbliższy piątek mam nadzieję wreszcie być i od razu chciałbym zaproponować partię Dominant Species.

- Ink
- Administrator
- Has thanked: 132 times
- Been thanked: 207 times
- Kontakt:
To ja też się zapisuję, coby miejsc nie zabrakło.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
HA, uda mi się pojawić w pt
To jak jest jeszcze miejsce to bym się dopisał do Dominant Species 

Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
- Leviathan
- Kontakt:
Witamysztejma pisze:Witam! Gdzie aktualnie gracie w Lublinie? Od czasu do czasu bym chętnie wpadł i pograł w coś (aktualnie Merchants&Marauders rządzą u mnie), a nie zawsze jest z kim. Pozdrawiam!

Wygrzebane z trzynastej strony w niniejszym wątku:
Wojewódzki Dom Kultury, ul. Dolnej Panny Marii 3, pok. 22
Spotkania w każdy piątek, godzina 17:00 – 22:00
Jesteś czwarty więc wpisuję Cię na listę.kwiatosz pisze:HA, uda mi się pojawić w ptTo jak jest jeszcze miejsce to bym się dopisał do Dominant Species
Dwa ostatnie miejsca wstępnie zarezerwowane dla Filipa i dla Kimmo.
Hi, I'm probably not able to come tomorrow I'm afraid. Sorry again for the late notice.
I might come by for a while to meet up with you guys, but don't reserve a place for me for a game...

-
Ja też nie obiecuję, że będę. W razie gdybym się miał pojawić to przedzwonię z zapytaniem o aktualność wolnego miejsca.
- Ink
- Administrator
- Kontakt:
Jakby ktoś przeoczył, to GMT zapowiedziało dojonko... znaczy karciane Dominant Species.
A z tego, co widzę, to na maftrejdzie tylko Michał pozyskał M.v.Alturien.
Znaczy ja jeszcze pozyskałem AoE (nareszcie!), ale to akurat nikogo nie interesuje (bo gra i tak leży w szafce w klubie).
A z tego, co widzę, to na maftrejdzie tylko Michał pozyskał M.v.Alturien.
Znaczy ja jeszcze pozyskałem AoE (nareszcie!), ale to akurat nikogo nie interesuje (bo gra i tak leży w szafce w klubie).
- Leviathan
- Kontakt:
Nie przeoczyłem. Już kliknąłem preorderaInk pisze:Jakby ktoś przeoczył, to GMT zapowiedziało dojonko... znaczy karciane Dominant Species.

Jestem zadowolony! Nie jest to jakaś rewelacja, ale to kolejna gra dla 2-6 graczy. Ostatnio dokupuję tytuły właśnie pod tym kątem.Ink pisze: A z tego, co widzę, to na maftrejdzie tylko Michał pozyskał M.v.Alturien.
Panowie? Co z piątkiem?
Jeżeli nikt nie ma ciśnienia na coś nowego, to może powtórzymy Dominant Species?
- Ink
- Administrator
- Kontakt:
Jestem za i przybyłbym z kolegą Rocklinem.Leviathan pisze:Jeżeli nikt nie ma ciśnienia na coś nowego, to może powtórzymy Dominant Species?
-
Chętnie wstępnie zarezerwuję miejscówkę przy stole. Z tym, że nie bierzcie mnie jako pewniaka bo termin tuż tuż;)
- Leviathan
- Kontakt:
Miło było Cię poznać!Filip Apostoł pisze:Chętnie wstępnie zarezerwuję miejscówkę przy stole. Z tym, że nie bierzcie mnie jako pewniaka bo termin tuż tuż;)