mam zapytanie odnośnie gry Kraby. instrukcja wydaje mi się trochę niejasna. próbowaliśmy zagrać w tę grę w 2 osoby. w wyniku poszczególnych ruchów tworzyliśmy mega duże skupiska krabów jednego koloru. wyglądało to tak: kiedy stworzyliśmy grupę 5 krabów każdy z graczy dokładał kolejnego kraba tego samego koloru i przesuwał się po obrzeżu planszy z punktacją - i w rezultacie za każdym razem zdobywła kolejne 5 punktów - mając na koniec po ok. 100-150 punktów!! tymczasem w przykładzie w instrukcji były to małe skupiska krabów (od 1 do max. 5-6) a punkty za poszczególne kolory krabów wyniosły: od -3 do 9 i liczone były na końcu gry.Coś więć robiliśmy nie tak? czy tą punktakcję liczy się wyłacznie na końcu ? w jakim celu w takim razie wokół planszy jest tor punktacji od -30 do +100?? do czego się jej używa...
ponadto ponieważ tak naprawdę liczą się punkty uzyskane z ułożenia krabów - w jakim celu w grze są znaczki poławiaczy krabów ? do czego służą?
mój post jest chyba trochę chaotyczny ale może ktoś kto grał w tę grę będzie w stanie mi pomóc
grrr gra się wydaje fajna ale niezrozumienie zasad nie pozwala czerpać pełnej przyjemności ...

szatka