Draco wygląda tak: http://www.goldenline.pl/robert-buciakPierzasty pisze:A jak wygląda Draco
(Warszawa) Agresor - Piątek WIBHiIŚ PW
- MichalStajszczak
- Has thanked: 548 times
- Been thanked: 1610 times
- Kontakt:
Re: [Warszawa] AGRESOR Piątek Inżynieria Środowiska PW
Vasco da Gama był Adama (Jaszczur). Graliśmy we dwóch chociaż myślę, że w trzech lub czterech gra byłaby ciekawsza. Grałem pierwszy raz i mam jeszcze nie do końca sprecyzowaną opinię, ale gra jest całkiem fajna. Generalnie dysponując czterema żetonami akcji rozdysponowujemy je w danej turze, uruchamiając różne działania (zakup statków, załogi, kapitana, wysyłanie statków itp). Elementy te są mocno uproszczone, ale pozwala to na szybkie zaznajomienie się z grą i w miarę szybkie rozegranie partii. Jeśli ktoś lubi nie nazbyt złożone gry strategiczne Vasco jest na pewno warty zagrania.staszek pisze:szkoda,że nie załapałem się na Vasco-chciałem poznać, może następnym razem.
Lord of the Rings: dla mnie to takie szachy, przykryte dla niepoznaki tematem Władcy Pierścieni. Gra dobra, ale podczas rozgrywki głowa może rozboleć od analizowania potencjalnych możliwości.
Fairy Tale: narazie mi się podoba, nie jest to może jakaś rewelacja, ale gra się całkiem przyjemnie. Ilość decyzji wydaje mi się, że jest podobna do 7 wonders natomiast gra jest dużo bardziej kompaktowa (talia 100 kart). Na razie mam rozegrane tylko dwie partie, muszę jeszcze pograć więcej żeby zobaczyć w jakim stopniu da się tu coś planować i na ile da się świadomie mieszać szyki przeciwnikom (teoretycznie jest taka możliwość), jeśli to faktycznie działa gra może być mniejszym pasjansem niż 7 wonders.
Ra: jakoś straciłem serce do tej gry, jeszcze niedawno bardzo ją lubiłem, a teraz coś mniej mam ochotę w nią grać, może dlatego, że ostatnio mi w nią nie idzie, wczoraj skończyłem z 14 punktami (przy czym grę zaczyna się z 10
)
Brawl: Świetny filler, w 10 minut można ze 3 partie zagrać
Zastanawiam się tylko na ile jest tutaj miejsce na jakąś taktykę a na ile jest to po prostu sprawdzian na to kto szybciej przekłada karty. Tak czy siak podoba mi się, zwłaszcza, że dwuosobówek real-time dużo nie ma (w JABa nie grałem więc nie porównam).
Kuhhandel: gra licytacyjna z dużą dawką klimatu i śmiechu. W przeciwieństwie do raczej suchych gier licytacyjnych Knizii tutaj jest mniej matematyki, a więcej funu, gra raczej do dobrej zabawy niż na poważne optymalizowanie. Grało mi się bardzo fajnie (może dlatego, że wygrałem
)
Fairy Tale: narazie mi się podoba, nie jest to może jakaś rewelacja, ale gra się całkiem przyjemnie. Ilość decyzji wydaje mi się, że jest podobna do 7 wonders natomiast gra jest dużo bardziej kompaktowa (talia 100 kart). Na razie mam rozegrane tylko dwie partie, muszę jeszcze pograć więcej żeby zobaczyć w jakim stopniu da się tu coś planować i na ile da się świadomie mieszać szyki przeciwnikom (teoretycznie jest taka możliwość), jeśli to faktycznie działa gra może być mniejszym pasjansem niż 7 wonders.
Ra: jakoś straciłem serce do tej gry, jeszcze niedawno bardzo ją lubiłem, a teraz coś mniej mam ochotę w nią grać, może dlatego, że ostatnio mi w nią nie idzie, wczoraj skończyłem z 14 punktami (przy czym grę zaczyna się z 10

Brawl: Świetny filler, w 10 minut można ze 3 partie zagrać

Kuhhandel: gra licytacyjna z dużą dawką klimatu i śmiechu. W przeciwieństwie do raczej suchych gier licytacyjnych Knizii tutaj jest mniej matematyki, a więcej funu, gra raczej do dobrej zabawy niż na poważne optymalizowanie. Grało mi się bardzo fajnie (może dlatego, że wygrałem

Jak dla mnie, to piątek już się zbliża.
Najwyższy priorytet mają dla mnie: Urban Sprawl, Drum Roll, Drako
i inne nowości z Essen 2011.

Najwyższy priorytet mają dla mnie: Urban Sprawl, Drum Roll, Drako

Będę po 16 z Drum Rolldraco pisze:Jak dla mnie, to piątek już się zbliża.![]()
Najwyższy priorytet mają dla mnie: Urban Sprawl, Drum Roll, Drakoi inne nowości z Essen 2011.

-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 33 times
Jeśli Don Simon przyniesie Coloniala to się zapisuję,jeśli nie to zapisuję się do Jaxa na Urbana 

chętnie piszemy się z Karollem na coś z listy:
Drako
Last Will
Santiago de Cuba
Trajan
Vintage
Walnut Grove
tudzież Agricolę w doświadczonym gronie
Drako
Last Will
Santiago de Cuba
Trajan
Vintage
Walnut Grove
tudzież Agricolę w doświadczonym gronie

Herman ja z chęcią powalczę,
mam zabrać Band of Brothers ?
i zbieram chętnych do Ticketa Drużynowego na mapie Azji 3 drużyny po 2 osoby na jednej mapie :]
Jakby nie patrzeć nowość z essen
mam zabrać Band of Brothers ?
i zbieram chętnych do Ticketa Drużynowego na mapie Azji 3 drużyny po 2 osoby na jednej mapie :]
Jakby nie patrzeć nowość z essen

Papież ?? A ile on ma dywizjii ??!! (J. Stalin)
Sushi? To jedzenie dla psów. My jemy ziemniaki (Alaksandr Łukaszenka)
Sushi? To jedzenie dla psów. My jemy ziemniaki (Alaksandr Łukaszenka)
Też bym się pisał na wojenną grę. Może udałoby się zorganizować coś na trzy lub cztery osoby?
- Don Simon
- Moderator
- Been thanked: 1 time
Niestety - Colonial (o ile przyjdzie) bede w piatek prawdopodobnie testowal w gronie 2-osobowym - i to raczej co najwyzej walory smakowe pudelka i elementowstaszek pisze:Jeśli Don Simon przyniesie Coloniala to się zapisuję,jeśli nie to zapisuję się do Jaxa na Urbana

Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
-
ale rozumiem,że testy w większym gronie są Politechnicznie przewidziane, tylko nieco odroczone ?
Żona wychodzi i sam z dzieckiem zostajesz?Don Simon pisze:
Niestety - Colonial (o ile przyjdzie) bede w piatek prawdopodobnie testowal w gronie 2-osobowym - i to raczej co najwyzej walory smakowe pudelka i elementow.

Wpieriod! - niekoniecznie efektywnie, ale efektownie.
ma do recenzji ten sam egzemplarz w który graliśmy
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Skoro Coloniala nie będzie, to trzeba wdrożyć plan rezerwowy, czyli Urban Sprawl. Jak do piątku przeczytam.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
-
to ja zagram-myślę,że ryba teżjax pisze:Skoro Coloniala nie będzie, to trzeba wdrożyć plan rezerwowy, czyli Urban Sprawl. Jak do piątku przeczytam.

- Don Simon
- Moderator
Jak najbardziej - testy Colonial na Politechnice ciagle w planach.
Egzemplarz "zamowilem do recenzji" przed opiniami kolektywu GF, wiec teraz troche strach. Ale trzeba sie zmierzyc. Jak bedzie taka kupa jak (nomen omen) Colonia to sie udaje na emeryture
.
Egzemplarz "zamowilem do recenzji" przed opiniami kolektywu GF, wiec teraz troche strach. Ale trzeba sie zmierzyc. Jak bedzie taka kupa jak (nomen omen) Colonia to sie udaje na emeryture

Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
-
Don Simon pisze:. Jak bedzie taka kupa jak (nomen omen) Colonia to sie udaje na emeryture.
Ty czy Colonial

- Don Simon
- Moderator
Ja, ze znowu takiego syfa sobie wypatrzylem.
Jest lepiej niż w Colonii
Przynajmniej można sobie przy ładnej mapie posiedzieć.

- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Oczywiście. Chętnie rozpropaguję tę zacną gręoopsiak pisze:Jax, a mógłbyś przytachać Walnut Grove? instrukcję sobie sama ogarnę

Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
G. B. Shaw
--
G. B. Shaw
-
Na tego syfa może się ktoś znajdzie- w drodze wymiany na przykładDon Simon pisze:Ja, ze znowu takiego syfa sobie wypatrzylem.

Nie czytaj. Ja to chętnie zrobię za Ciebie wiadomo gdzie, oczywiście.jax pisze:Skoro Coloniala nie będzie, to trzeba wdrożyć plan rezerwowy, czyli Urban Sprawl. Jak do piątku przeczytam.