Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nie ma wątku, więc zakładam bo kupiłem, gram i... bardzo przyjemna jest ta gra Jednak instrukcja jest koszmarna i dopiero po obejrzeniu kilku tutoriali zagrałem świadomie. Pytań wszakże pozostało sporo
1. Taka sytuacja:
Spoiler:
...obie gildie remisują, i obie mają "w przypadku remisu wygrywasz..." ale ta po lewej wygrywa gdy stawką jest Osobistość, a gildia po prawej gdy Arcanum jest Siła Bojowa. Czyli obie mają spełnione warunki. IMO remis jest nierozstrzygnięty i rozstrzyga się go w następnej kolejce. Czy tak jest jak myślę, czy może zdolność którejś gildii przeważa?
2. Jak walczyć o Arlekina? A później za jego pomocą?
ad. 1) tak jest jak myślisz
ad. 2) walcząc o Arlekina każda strona ogłasza, o które Arcanum walczy i jaką siłę w nim prezentuje. wyższa siła wygrywa. np. jeden walczy o polityczne, drugi o duchowe (nie pamiętam dokładnie nazw) i wyższa siła zabiera Arlekina. natomiast mając go już u siebie on po prostu KOPIUJE wartości Arcan dowolnego agenta (dowolnego gracza) w bitwie, jest czystą kopią innego agenta bijącego się o tę samą stawkę
Załóżmy, że Arlekin skopiował Jana (z przykładu w spoilerze). Czyli teraz cechy Arlekina są (od góry) 3, 2, 2, 0.
Czy wartość karty (do podlicznia końcowego) również jest kopiowana? W sensie, jak się Arlekina podlicza na koniec? Przecież, ten kolo zmienia się z rundy na rundę...
To ja rownież mam pytanie. Intuicja podpowiada mi co innego a niektóre opisy na kartach mówią inaczej. Mianowicie :
Czy agentem nazywamy tylko postaci z naszej gildii? A osobistości, ktore trafiają do naszej talii dalej z nazwy traktujemy jako osobistości. Czy może osobistość, która wejdzie z kart stawki do naszej talii odtąd nazywana jest agentem?