Blog rozwija się powoli, ale - wierzcie mi - to nie wynik spadku zainteresowania tematem. Odkryłem po prostu, że czas poświęcony pisaniu można spożytkować lepiej - na samym graniu.

Razem z kilkoma znajomymi postanowiliśmy udostępnić naszą skromną kolekcje gier szerszemu gronu graczy (i potencjalnych graczy) i stworzyć klub gier planszowych.
Spotykamy się w Gliwicach, przy ul. Górnych Wałów 25, w budynku NOTu (jest tam też popularny klub bilardowy), w co drugi czwartek, o godz. 19:00-22:00. Najbliższe spotkanie - 1 grudnia.
Wiem, ze w Gliwicach w świecie planszówek dzieje się naprawdę sporo, wystarczy wspomnieć spotkania z grami w MDK czy Pionka. Nie chcemy bynajmniej tworzyć komukolwiek konkurencji - chcemy jedynie podzielić się posiadanymi grami i stworzyć miejsce do regularnych rozgrywek. Idea jest banalnie prosta: przynosimy swoje gry i gramy. Oczywiście, nie musisz znać zasad - chętnie Cię ich nauczymy.
Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych! Jak dotąd na spotkaniach pojawia się regularnie ok. 15 osób i miejsca jest jeszcze sporo.

Nieco więcej informacji można znaleźć na blogu: http://gry-z-ptakiem.blogspot.com/2011/ ... ch-np.html.
A na koniec - kilka tytułów, w które można będzie zagrać w najbliższy czwartek:
Puerto Rico, Agricola, Brass, Taj Mahal, Carolus Magnus, K2, Neuroshima HEX + Babel13, 51. Stan, Race for The Galaxy, Boże Igrzysko, Lord of the Rings, Przez Pustynię, Eufrat i Tygrys, Geniusz (edycja podróżna), Sankt Petersburg, Razzia, Modern Art, Jaipur, Tichu i kilka innych.