[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

1. Mrówka
2. Neurocide
3. Globiq
4. Pat
5. Avantar
6. Rzeźnik w spódnicy
7. .............
8. .............
Awatar użytkownika
AvantaR
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: AvantaR »

Izy niestety zdzisiaj nie bedzie (jutro zreszta tez nie). Takze globiq - bedziesz mogl dolaczyc do SoCa ;)
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Ok, ja juz dawno w domu. Szybkie podsumowanie.

Zagralismy w :
- Torres
- Bohnanza
- Shadows over Camelot
- Carcassonne H&G
- Samurai
- Neuroshima HEX
- Lost Cities
- Zombiaki
- Lord of the Rings - The Confrontation

SoC wypadl w sumie bardzo dobrze (jak na knajpiane warunki). Mimo, ze dostalismy dosc sromotny lomot, gralo sie bardzo przyjemnie. Z checia zasiade za jakis czas znow do tego tytulu (byle nie za szybko!)

Carcassonne H&G - bardzo przyjemne zakonczenie spotkania (dla mnie), co tu duzo mowic - MONIKA NIE WYGRALA, JUPI! :D

Na spotkaniach zawiazuje sie nieformalna koalicja, zwana "MONIKAKURDENIEMOZEWYGRAC", lub jak kto woli - solidarnoscia plemnikow ;)

Pozdrawiam i do zobaczenia jutro z co poniektorymi :)
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Post autor: Pat_Garret »

No w ostatni piątek bardzo mi się podobało. Graczy jak zwykle przyszło wielu, tak trzymać :)! Na ostatnim spotkaniu miałem okazję zagrać w nową grę, mianowicie w Samuraja. Samuraj jest grą strategiczną, osadzoną w starożytnej Japonii. Zadaniem graczy jest zdobycie jak największych wpływów w królestwie, poprzez wykładanie specjalnych żetonów i zdobywanie odpowiednich postaci. Gra jest bardzo przyjemna, niby lekka, ale miejscami nawet mózgożerna (nie, nie boję się użyć tego wyrażenia :P). Polecam Samuraja praktycznie każdemu, od fanów EiT i GoT, po wielbicieli TtR i Carcassonne. Tak więc kolejny mile spędzony (czyt. udany) piątek. Acha, jeszcze jedno, chciałem zauważyć że obsługa na ostatnim spotkaniu była bardzo miła i absolutnie, nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Zapraszam wszystkich ponownie za tydzień :wink:.
"Over the hills and far away..."
mx1010

Post autor: mx1010 »

avantar pisze:Na spotkaniach zawiazuje sie nieformalna koalicja, zwana "MONIKAKURDENIEMOZEWYGRAC", lub jak kto woli - solidarnoscia plemnikow ;)
Ja was nie rozumiem. No, dobra wygrałam (bez większych problemów 8) ) w SoC, ale żeby od razu koalicję zakładać...
To w co gramy za tydzień? :D
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

W SAMURAJA! Genialna gra!
Awatar użytkownika
Neurocide

Dou yara shinitai rashii na. Samurai jest najfajnieszy. Tak Avantar to gra miesiąca. :)
Neo

Post autor: Neo »

Piątkowe spotkanie było trzecim na którym byłem. I tak jak poprzednie zaliczam je do bardzo udanych. Poznałem kolejne gry i coraz bardziej zaczynają mi się podobać gry planszowe.

A co do przyszłego piątku to chętnie zagrałbym w GOTa. Choć skoro tak chwalicie Samuraja, to też mogę zagrać jeśli znajdzie się ktoś kto mi wytłumaczy reguły.
Awatar użytkownika
Neurocide

W zasadzie tak mnie tknęło ostatnio - wybaczcie mi tę wadę - czy by nie było dobre i zasadne posiadać własną stronę internetową, na której wisiłaby informacje o nas, o tym w co lubimy grac i tak dalej oraz głównie informacje o spotkaniach a także relacje z nich. Jesteśmy już jakby pewną nieformalną grupą, która łączy się z nazwą Avanti.

Dalej moglibyśmy wybrać kilka gier, które uznalibyśmy za turniejowe i pykalibyśmy sobie w coś na kształt ligi. Oczywiscie najlepiej jesli będą to gry szybkie typu Samurai i Neuroshima Hex, wowczas liczyłoby się zwycięstwa. Możliwe byłoby także granie w Wysokie Napięcie czy Ticket, wowczas liczyłoby się sumy punktów lub średnią.

Aha jako że to forum pełni ważną funkcje społeczną, proponowałbym z niego nie rezygnować i wszelkie wątplioscii, uwagi, umawiani się, załatwiać tu i w tym temacie.

Acha: Chciałbym zaczać prowadzić Wings of War - nieco uproszczone jako PBF - play by forum. Zasady wrzuciłem tu: http://www.neurocide.yoyo.pl/forum/view ... hread_id=7 - jesli ktoś chętny niech się wypowie.
mx1010

Może być w Samuraja, tylko zaś ktoś będzie musiał wytłumaczyć mi zasady
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Neurocide pisze:W zasadzie tak mnie tknęło ostatnio - wybaczcie mi tę wadę - czy by nie było dobre i zasadne posiadać własną stronę internetową, na której wisiłaby informacje o nas, o tym w co lubimy grac i tak dalej oraz głównie informacje o spotkaniach a także relacje z nich. Jesteśmy już jakby pewną nieformalną grupą, która łączy się z nazwą Avanti.
Ze tak powiem, juz zagadywalem Pata w tej sprawie, w mojej glowie juz sie snuja pewne plany i w sumie czy tego chcecie czy nie - taka strona powstanie w niedalekiej przyszlosci :)

Przy czym nastawiam sie glownie na informacje na temat spotkan, listy granych gier, listy do konkretnych tytulow, informacje jak dojechac itd. :)

A za mini liga w rozne tytuly jestem jak najbardziej za! :)

Pozdrawiam

Ps. Monika - Samurai ma proste zasady, w 3-4 minuty sie tlumaczy :)
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Taka strona to niezły pomysł i jestem całkowicie za, tyle że ktoś musiałby się tym zająć. Chodzi mi o to żeby potem nie było tak jak z wieloma blogami, które po paru tygodniach odchodzą w zapomnienie. Poza tym od strony technicznej niestety w niczym nie pomogę, bo jestem całkowicie zielony jeśli chodzi o informatykę, dlatego trzeba stworzyć swego rodzaju grupę do spraw technicznych. A jeśli chodzi o ligę, to jestem całkowicie za :wink:.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Jesli masz na mysli mojego bloga to coz ... nie mam czasu plodzic tekstu, a na szybko nie mam zamiaru bo to czasu nie ma.

Kodowanie to inna sprawa - na pewno predzej znajde na to czas, gdyz jest to dla mnie forma cwiczenia i ciaglego odswiezania uzytku php, MySQL itd.

Takze ja od strony technicznej moge spokojnie sie zajac, ale pozniej przydalaby sie pomoc w "prowadzeniu" tego.

Pozdro
Awatar użytkownika
Pat_Garret

W przyszły piątek chętnie bym zagrał w GoTa. Więc jeśli robicie listę, to mnie też zapiszcie :). Na spotkaniu musimy również omówić sprawy dotyczące naszej strony i przyszłego konwentu :wink:.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Ja bym z checia zagralm w Samurai'a i Funkenschlaga - jacys chetni ;> ?
mx1010

Ja się piszę na Samurai'a
Neo

Post autor: Neo »

Mnie dopisać do GOTa jak będzie. Jak nie to Samurai.
Awatar użytkownika
Pat_Garret

No dobra, małe podsumowanie:

GoT:
1.Neo
2.Pat
3.
4.
5.

Wysokie Napięcie:
1.Avantar
2.
3.
4.
5.
6.

Do Samuraja nie robię listy bo gra jest tak krótka i prosta, że chętni się zawse znajdą. Poza tym po GoT'cie może w końcu uda mi się poznać Torresa :).
Awatar użytkownika
Neurocide

1. Kto przynosi GoTa?
2. Jeśli ktoś, to mnie też dopiszcie.
3. Dopiszcie też właściciela.
Awatar użytkownika
mrowka

Post autor: mrowka »

lista na GoTa ksztltuje sie nastepujaco:

1. Neo
2. Pat
3. Neurocide
4. Mrowka
5. Multidej
6. Znajoma Multideja

a teraz czemu 6 graczy? Ano dlatego, ze Multidej napisal, ze ma znajoma, ktora ma dodatek. Czyli po raz pierwszy (dla mnie) 6 zawalczy o tron :D

Multidej jeszcze to musi potwierdzic (w sensie, ze w ten piatek moze), ale jezeli by ich nie bylo, to chyba sie jakis 5 chetny sie znajdzie (wtedy gramy w GoTa w stanie czystym). Kandydatury rezerwowe mozna zglaszac ;)
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Pragne poinformowac tylko wszystkich martwiacych sie o moja Industrie, ze jest dobrze. Osoba u ktorej kupilem ten tytul, ma juz brakujace kafelki, za jakies 2 tygodnie wraca do polski, takze jest szansa, ze jeszcze przed swietami zagramy ;)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mrowka

Chyba nici z GoTa w 6. Zdaje sie, ze Multideja nie bedzie. wiec na 95% szukamy 5 gracza.
Awatar użytkownika
mrowka

GoT byl w piatke, ale byla to chyba jedna z partii, ktore mi sie najbardziej podobaly :)

ps o ile wiem MonikaITakKurdeWygrala ;)
Awatar użytkownika
Neurocide

E tam, partia jak partia - wygrałem przez przypadek. Spodziwałem się, że Stark bedzie wspierał swoje prowincje z lądu, bo nasz mały sojusz dobrze się ukladał, ale nie wsparł - co mnie zdziwiło i konik +1 który miał wskoczyć w kierunku w Harrenhall (wiecznie nasze) - poleciał znacznie dalej niz mu się to pierwotnie wydawało. I tak w sumie niechcący, mając 6 miast, zająłem miasto Starka. Podobała mi się gra Lanistera, jak na łatwo do zmarginalizowania nację, poradził sobie szybko wchodząc w sojusz z Greyjoyem i chronił jego południowe granice. Tyrell zaś okazał się zdradliwym, łamiącym wszelkie układy i porozumienia łotrem, zresztą łatwo było mi go karać za te wybryki i nieścisłości semantyczne - teraz żałuję, że nie miałem serca go wykosić (raz można wybaczyć zdradę, ale 5 razy?), ale najwyraźniej taki już jestem, że nie lubie gnębić graczy, majac w pamieci czasy kiedy sam byłem gnębiony.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Veto

Post autor: Veto »

A ja się nie spodziewałem, że po raz drugi z rzędu będziesz mi chciał wbić nóż w plecy :P
ODPOWIEDZ