Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pytanka:
1) czy dobrze myślę, że to, na którym kliencie położymy towar ma znaczenie tylko w kontekście ewentualnego zagrania tytułowej karty przez przeciwnika?
2) czy kartę PTNS można zagrać na inną PTNS?
3) i najważniejsze - po zakupie pierwszego towaru ze sklepu mogę od razu zakupić drugi towar, jeśli nadal mam przewagę? czy w turze można zakupić tylko jeden z danego sklepu?
Chodzi mi o to, czy decyzja co do tego, na którym kliencie położyć towar ma jakieś znaczenie, oprócz tego, że takiego klienta z towarem nie można zakryć kartą PTNS?
Veridiana pisze:Chodzi mi o to, czy decyzja co do tego, na którym kliencie położyć towar ma jakieś znaczenie, oprócz tego, że takiego klienta z towarem nie można zakryć kartą PTNS?
Nie ma, to tylko ochrona najcenniejszej naszej karty przez PTNS.
Tak, to prawda, że w planszówkach najważniejszy jest klimat - klimat planszy, pionków, żetonów, kart i kostek.
1) czy dobrze myślę, że to, na którym kliencie położymy towar ma znaczenie tylko w kontekście ewentualnego zagrania tytułowej karty przez przeciwnika?
Dobrze myślisz.
2) czy kartę PTNS można zagrać na inną PTNS?
Można. Jedyne ograniczenie w zagrywaniu tej karty to zakaz umieszczania jej na karcie, na której leży zdobyty towar.
3) i najważniejsze - po zakupie pierwszego towaru ze sklepu mogę od razu zakupić drugi towar, jeśli nadal mam przewagę? czy w turze można zakupić tylko jeden z danego sklepu?
O, dzięki za to pytanie - w dodruku będzie trzeba doprecyzować.
W swojej rundzie możesz kupić tylko jeden towar.