Czy odrzucenie kart w celu anulowania efektu wydarzenia jest traktowane jako akcja, czy też mogę po odrzuceniu wykonać jeszcze akcję na koniec tury.
Pytam dlatego, że ciągle wygrywamy i nie wiem czy nie popełniamy jakiegoś błędu.
Proch i Stal -odrzucanie kart
Re: Proch i Stal -odrzucanie kart
Hej,
Odrzucenie kart nie powoduje straty akcji - można później wykonać ją normalnie. Lista częstych błędów w grze jest tutaj.
Gra jest najtrudniejsza przy 4 osobach a najłatwiejsza w dwie. Jeżeli chcecie utrudnić rozrywkę polecam oficjalne warianty
Przy ewentualnym wyłapaniu innych błędów może pomóc wideo z zasadami.
Odrzucenie kart nie powoduje straty akcji - można później wykonać ją normalnie. Lista częstych błędów w grze jest tutaj.
Gra jest najtrudniejsza przy 4 osobach a najłatwiejsza w dwie. Jeżeli chcecie utrudnić rozrywkę polecam oficjalne warianty
Przy ewentualnym wyłapaniu innych błędów może pomóc wideo z zasadami.
Kolekcja na BGG, sprzedam
Jestem (współ)autorem: Bitwa pod Grunwaldem, Ora et Labora, Proch i Stal, Metallum
Jestem (współ)autorem: Bitwa pod Grunwaldem, Ora et Labora, Proch i Stal, Metallum
- Smoku
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Dzięki za odpowiedź. Wychodzi na to ,że graliśmy zgodnie z zasadami.
Przejdę solo jedną rozgrywkę w wariancie ,że odrzucenie kart blokuje akcję w tej samej turze. Może w końcu przegram
...
Przejdę solo jedną rozgrywkę w wariancie ,że odrzucenie kart blokuje akcję w tej samej turze. Może w końcu przegram

Jestem ciekawy wrażeń/przemyśleń dotyczących tego wariantu. Wydaje się że ta opcja będzie super trudna ale co ja tam wiem
mnie nawet zwykłe zasady pokonują od czasu do czasu
.

Kolekcja na BGG, sprzedam