[Gdynia] Środowe wieczory w SHAGA
Re: [Gdynia] Środowe wieczory w Caffe Anioł
Przyszedłem tuz po 17. Odiego już nie było, niestety coś mu wypadło. Dzielimy sie na dwie grupy i zaczynamy grę.
Po jednej stronie stołu Artur z Anią i Piotrem ogrywają Le Havre. Wydaje mi się, że pominąłem kilka zasad bo idzie im niespodziewanie dobrze

Po drugiej my z Radkiem, Anią i Grześkiem ogrywamy The Boss sympatyczną, krótką grę o wpływy mafijne w US and A. Gra ma kilka smaczków związanych z blefowaniem i wpuszczaniem w maliny przeciwników, które sprawiają, że gra się całkiem przyjemnie
Wygrałem rzutem na taśmę 

Po The Boss zagrałem z Grześkiem w A Few Acres of Snow. Grzesiek grał bardzo dobrze i mógłby spokojnie wygrac gdyby wiedział jak mnie przycinąć wykorzystując swoją przewagę pieniężną
W konću wygrałem na punkty poprzez zasiedlenie wszystkich miast ale czuję, że w ewentualnym rewanżu nie pójdzie mi już tak dobrze 
Po jednej stronie stołu Artur z Anią i Piotrem ogrywają Le Havre. Wydaje mi się, że pominąłem kilka zasad bo idzie im niespodziewanie dobrze

Po drugiej my z Radkiem, Anią i Grześkiem ogrywamy The Boss sympatyczną, krótką grę o wpływy mafijne w US and A. Gra ma kilka smaczków związanych z blefowaniem i wpuszczaniem w maliny przeciwników, które sprawiają, że gra się całkiem przyjemnie

Po The Boss zagrałem z Grześkiem w A Few Acres of Snow. Grzesiek grał bardzo dobrze i mógłby spokojnie wygrac gdyby wiedział jak mnie przycinąć wykorzystując swoją przewagę pieniężną

- Odi
- Administrator
- Has thanked: 730 times
- Been thanked: 1114 times
W końcu udało się zagrać w SE:4X. Odi ruszył do boju bardzo skoncentrowany...

Wydaje mi sie, że musimy jeszcze sporo sie nauczyć o tej grze
Ja jak zwykle za bardzo podszedłem do tematu gospodarczo i w ferworze rozwijania koloni zostałem zaskoczony przez Raidery Odiego. Niestety dla niego on sam źle rozłożył swoje siły i nie zdołał zdobyć trzech punktów gwaratujacych zwycięstwo przez co zaskoczył go wjazd z boku przeprowadzony przez Grzegorza
Niestety ostatnie ruchy wykonywaliśmy w pośpiechu ale chyba można przyjąć, że na 80% wygrał Grzegorz a na 20% Odi 

Wydaje mi sie, że musimy jeszcze sporo sie nauczyć o tej grze

Wątek w "Co kupić" sprawił, że w tę środę zamarzyła mi się np 4 osobowa rozgrywka w Napoleon's Triumph, Ktoś chętny?
A na serio czy w tę srodę ktos będzie oprócz Odiego? Teoretycznie jest święto, Artura z Ania chyba nie ma w Gdyni, Radek chyba też gdzieś wybywa... Jeżeli nikogo nie będzie to może udalibyśmy się we wtorek do Polufki z desantem SE:4X?

A na serio czy w tę srodę ktos będzie oprócz Odiego? Teoretycznie jest święto, Artura z Ania chyba nie ma w Gdyni, Radek chyba też gdzieś wybywa... Jeżeli nikogo nie będzie to może udalibyśmy się we wtorek do Polufki z desantem SE:4X?

Ja mogę wpaść tylko faktycznie jeśli byłoby nas całych 2 to chyba trzeba będzie przyatakować Gdańsk 

Grzegorz
Zmiana planu. Proponuje spotkanie w czwartek bo jutro musze popracować a w środę mam family day 
W razie czego z chęcią zagram w dwie lub trzy osoby

W razie czego z chęcią zagram w dwie lub trzy osoby

Dobra tylko nie zmieniajmy więcej planów, czwartek w Aniele tak? Ja chętnie też, nawet we 2 zagram, bo spodobało mi się AFAoS 

Grzegorz
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 730 times
- Been thanked: 1114 times
Kręcę na maksa ale ostatecznie i nieodwołalnie:
Ja mogę tylko w środę i byłbym dopiero o 18. Inne terminy odpadają.
Z chęcia przyjdę nawet jeżeli zjawi się jedna osoba.
Przepraszam za zamieszanie
Ja mogę tylko w środę i byłbym dopiero o 18. Inne terminy odpadają.
Z chęcia przyjdę nawet jeżeli zjawi się jedna osoba.
Przepraszam za zamieszanie

Edit: Nie dam rady dzisiaj jednak
Musze siedziec w pracy do 20:00

Mistrzsurmik pisze:Edit: Nie dam rady dzisiaj jednakMusze siedziec w pracy do 20:00

Grzegorz
No niestety, ciemna strona pracy na wlasną rękę u prywaciarza 

Będę o 18 w tę środę. Odi mówił,że też przyjdzie więc może nie będzie źle 

Chcesz powiedzieć, że tym razem nie powita mnie pusty stolik
?

Grzegorz