Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
Re: Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
Ja również dziękuję za miłą lekcję. Niestety grając Tyrellami zbytnio pomogłem Lannisterom zamiast dbać o swoje interesy.
Gry którymi dysponuję
http://www.boardgamegeek.com/collection/user/pstrawin
Ja im też za bardzo nie przeszkodziłem.
Chętnie zobaczę jak to wygląda na 6 osób.
Chętnie zobaczę jak to wygląda na 6 osób.
Borsuk czyli Totem czyli Borsuk.
"A ship in port is safe; but that is not what ships are built for."
"A ship in port is safe; but that is not what ships are built for."
You've heard our roar! Oba stoły GoTowe zakończyły się zwycięstwem Lannisterów. Jednak plotki o słabym setupie tego rodu się nie potwierdzają
Liczę na grę w pełnej obsadzie w najbliższej przyszłości i dziękuję mojemu ostatniemu składowi!

Paweł, przy 6p przy doświadczonej ekipie Lanni nie ma żadnych szans na zwycięstwo. Grey ma po prostu dużo lepsze karty. A Riverrun jest zdecydowanie łatwiejsze do zdobycia niż komórka Starków na północyiapetus pisze:You've heard our roar! Oba stoły GoTowe zakończyły się zwycięstwem Lannisterów. Jednak plotki o słabym setupie tego rodu się nie potwierdzająLiczę na grę w pełnej obsadzie w najbliższej przyszłości i dziękuję mojemu ostatniemu składowi!

A propos ktoś reflektuje w niedzielę na GoTa w 6p?
Nie jestem przekonany, czy ostatni stół Krzyśka był niedoświadczony, ewentualnie jeden z moich poprzednich 6p gdzie też wygrałem Lannisterami. Z zerkania z boku wynikało, że dobra dyplomacja czyni cuda - tam Grey został usunięty z planszy:) Sądzę że ta dyskusja raczej na ten wątek: http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... f=1&t=9252
Zgadza się dyplomacja czyni cudaiapetus pisze:Nie jestem przekonany, czy ostatni stół Krzyśka był niedoświadczony, ewentualnie jeden z moich poprzednich 6p gdzie też wygrałem Lannisterami. Z zerkania z boku wynikało, że dobra dyplomacja czyni cuda - tam Grey został usunięty z planszy:) Sądzę że ta dyskusja raczej na ten wątek: http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... f=1&t=9252

Odnośnie szans, w grze wszystko zależy od składu jaki zagra i sojuszy jakie zostaną zawarte. Tak btw na koncówce gry grałem przeciw Tyrell, Stark i Bratheon i było bardzo ciężko, ale udało mi się zająć w 10 rundzie ostatni zamek.
Z tego co zauważyłem grając Lannim i Greyjoy-em to aby wygrać trzeba zniszczyć szybo przeciwnika bo inaczej nie ma się szans na zwycięstwo w grze. W sumie oba rody mają ku temu predyspozycje. Ostatnio z Łukaszem przy piwie przedyskutowaliśmy około 5 różnych strategii dla Lanniego na zwycięstwo

Stół podczas ostatniej gry 4 stałych grających w GoTa (na północy) i dwie nowe osoby na południu.
A kto grał Barą i Greyem?Orpheus pisze:Zgadza się dyplomacja czyni cudaiapetus pisze:Nie jestem przekonany, czy ostatni stół Krzyśka był niedoświadczony, ewentualnie jeden z moich poprzednich 6p gdzie też wygrałem Lannisterami. Z zerkania z boku wynikało, że dobra dyplomacja czyni cuda - tam Grey został usunięty z planszy:) Sądzę że ta dyskusja raczej na ten wątek: http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... f=1&t=9252![]()
Odnośnie szans, w grze wszystko zależy od składu jaki zagra i sojuszy jakie zostaną zawarte. Tak btw na koncówce gry grałem przeciw Tyrell, Stark i Bratheon i było bardzo ciężko, ale udało mi się zająć w 10 rundzie ostatni zamek.
Z tego co zauważyłem grając Lannim i Greyjoy-em to aby wygrać trzeba zniszczyć szybo przeciwnika bo inaczej nie ma się szans na zwycięstwo w grze. W sumie oba rody mają ku temu predyspozycje. Ostatnio z Łukaszem przy piwie przedyskutowaliśmy około 5 różnych strategii dla Lanniego na zwycięstwo
Stół podczas ostatniej gry 4 stałych grających w GoTa (na północy) i dwie nowe osoby na południu.
Skała ostatniej gry:
Lannister - Ja
Greyjoy - Łukasz
Stark - Albatrros
Baratheon - Karov
Tyrell - _Paweł_
Martell - kolea Łukasza (Tomek)
Lannister - Ja
Greyjoy - Łukasz
Stark - Albatrros
Baratheon - Karov
Tyrell - _Paweł_
Nie, no to gratulacje. Miałeś z Łukim sojusz czy od początku biliście się o RR?Orpheus pisze:Skała ostatniej gry:
Lannister - Ja
Greyjoy - Łukasz
Stark - Albatrros
Baratheon - Karov
Tyrell - _Paweł_
Macek pisze:Nie, no to gratulacje. Miałeś z Łukim sojusz czy od początku biliście się o RR?Orpheus pisze:Skała ostatniej gry:
Lannister - Ja
Greyjoy - Łukasz
Stark - Albatrros
Baratheon - Karov
Tyrell - _Paweł_

Od pierwszej rundy

Łukasz dzielnie się bronił i nie wiem ktoby wygrał gdybym nie zawarł sojuszu ze Starkiem i Tyrellem

Ja bym chętnie powtórzył i zdobył nowe doświadczenia.Macek pisze:
A propos ktoś reflektuje w niedzielę na GoTa w 6p?
Gry którymi dysponuję
-
- Been thanked: 7 times
A na Eclipse'a, względnie Runewars chętni by się nie znaleźli? Nic tylko got i got...
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Chętni na niedzielnego GoTa mile widziani. Start 12.00 (pod warunkiem, że będzie komplet)
1. Macek
2. Sebastian
3. Paweł
4. Tamara
5. iapetus
6. Wolne
1. Macek
2. Sebastian
3. Paweł
4. Tamara
5. iapetus
6. Wolne
Ostatnio zmieniony 23 sie 2012, 22:24 przez Macek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
A może *le gasp!* Earth Reborn? Trzeba w końcu odczarować tą gręschizofretka pisze:A na Eclipse'a, względnie Runewars chętni by się nie znaleźli? Nic tylko got i got...

-
- Been thanked: 7 times
Możemy spróbować. Wstępnie o 13, bo w sobotę wracam późnym wieczorem. Przeczytaj instrukcję, bo ciężko się tłumaczy gry, w które się nie grało - powiedzmy do pierwszych 3 scenariuszy. Zobaczymy, ile się uda zagrać - te pierwsze są raczej krótkie, bo wprowadzające.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Kurde, myślałem raczej o 12 lub wcześniej. Ale dobra.
Instrukcję przeczytam, mam też dobre ściągi, ale tłumaczyć będzie trzeba tak czy inaczej.
Instrukcję przeczytam, mam też dobre ściągi, ale tłumaczyć będzie trzeba tak czy inaczej.
Witam. Jeżeli są wolne miejsca to proszę o dopisanie mnie do niedzielnego GoTa. Pozdrawiam.
Chętni na niedzielnego GoTa mile widziani. Brakuje jednej osoby. Start 12.00 (pod warunkiem, że będzie komplet)
1. Macek
2. Sebastian
3. Paweł
4. karov
5. iapetus
6. Wolne
1. Macek
2. Sebastian
3. Paweł
4. karov
5. iapetus
6. Wolne
Jeśli GoT nie ruszy to ja z miłą chęcią podpiąłbym się pod Eclipse lub Runewars.
Witam.
Chętnie spróbował bym pograć w GoTa i zobaczyć czy mi się spodoba. Ciekawi mnie na bym odstawał od reszty graczy doświadczeniem - czy raczej jego brakiem
Chętnie spróbował bym pograć w GoTa i zobaczyć czy mi się spodoba. Ciekawi mnie na bym odstawał od reszty graczy doświadczeniem - czy raczej jego brakiem

Sorry zapomniałem zrobić update. Mamy już komplet Startujemy o 12.00.Szadoł pisze:Witam.
1. Macek
2. Sebastian
3. Paweł
4. karov
5. iapetus
6. Albatrros
Szadoł, mój znajomy zebrał sobie ekipę poza forum i brakuje mu jednego. Postaram się go namówić żeby się ogłosił tutaj. Nie trać nadziei;)
Ech, nie udało się, jednak nie będzie drugiej ekipy.
Dla współGoTowców: zabiorę jutro Bitwy Westeros, jakby ktoś był chętny rozegrać np. Szepczący Las po podstawowej grze
Ewenutalnie może ktoś miałby ochotę na GoT LCG? Leży to i kurzy się u mnie juz parę miesięcy, ciągle się nie składa pograć.
Dla współGoTowców: zabiorę jutro Bitwy Westeros, jakby ktoś był chętny rozegrać np. Szepczący Las po podstawowej grze