Cargo Noir

Masz wątpliwości w sprawie zasad jakiejś gry? Zamiast pisać na forum ogólnym, wyszukaj dedykowany wątek na tym podforum i w nim zadaj pytanie.
Awatar użytkownika
Neiti
Has thanked: 1 time

Cargo Noir

Post autor: Neiti »

Witam, mam pytanie odnośnie zasad CR, a konkretnie pierwszego gracza.
Zasady podstępnie milczą, czy go co rundę zmieniać czy też nie, ale od czegoś jest ten statek - symbol gracza rozpoczynającego.... ;)
W każdym razie - jak się gra zawsze w tej samej kolejności, to podnoszą się głosy, że nie fair, bo osoby zaczynające mają lepiej niż kończące (tylko na początku gry imho, pod koniec z kolei drobnego boosta mają ci z końca kolejki), ale przekazywanie przywództwa co turę skutkuje dziwnymi sytuacjami paprzącymi nieco grę.
Zatem, nie polemizując z tym, czy to gra dobra czy też nie, poprosiłabym Was o rady, co z tym fantem zrobić :)

PS: przepraszam, jeżeli taki temat już istnieje, ale naprawdę użyłam opcji szukaj i posty zawierające frazę "Cargo Noir" pojawiały się w 90% w dziale sprzedaży, a reszta to mniej lub bardziej nieprzychylne opinie nt samej gry :P
Awatar użytkownika
veljarek
Has thanked: 6 times
Been thanked: 29 times

Re: Cargo Noir

Post autor: veljarek »

Gdzieś w zasadach jest że gracz rozpoczynający jest przez całą grę ten sam. Uważam, że jest to mankament tej gry.
Ja gram ze swoim home-rulem iż gracz rozpoczynający przechodzi w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara, wtedy sytuacja jest lepsza.
Has thanked: 22 times
Been thanked: 85 times
Kontakt:

Re: Cargo Noir

Post autor: Veridiana »

Zgadza się, gracz ropozczynający się nie zmienia. ale nie wiem czy to dobrze, czy zle, bo gralam tylko raz :P
ODPOWIEDZ