[Lublin] MDK
-
- Been thanked: 3 times
Re: [Lublin] MDK
Hej. Skoro jest tak dużo ludzi na Netrunnera to ja przytaszczę ze sobą Teomachię w ramach alternatywy dla ustawiających się w kolejce. Kilka osób mocno się obija jeśli chodzi o poznanie naszej zajebistej karcianki;p A w Netrunnera też chętnie pyknę i zobaczę na czym to polega.
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 23 times
Adam, a może byś dołączył do nas do 1860? Przy Twoich skłonnościach pewnie będziesz sporym wyzwaniem bo gra nie ma ani odrobiny losowości;)
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Sewek - Ciuniek nie był w tym składzie, tak jak pisałem do Robinsona był skład wcześniej: Adrian, Michał i Delfin.
Tym razem pogadam z Adasiem PO partii Robinsona, tłumaczenie powinno pójść dużo sprawniej niż poprzednio
Tym razem pogadam z Adasiem PO partii Robinsona, tłumaczenie powinno pójść dużo sprawniej niż poprzednio

Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
- Ciuniek
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 422 times
Zostałem zniszczony podczas piątkowej partyjki 1860, ale faza na budowanie torów i puszczanie po nich lokomotyw została. Czy jest szansa zagrać gdzieś w okolicy w Steam? Może ktoś ma i miałby chęć przynieść? Nie chciałbym (ewentualnie) kupować w ciemno.
-
A ja wczoraj się wczoraj na nowo zachwyciłem tą grą. To niebywałe, żeby przy takiej złożoności i przy takim czasie trwania zrobić tak świetnie zaprojektowaną grę. Jeśli ekonomia to dla mnie właśnie 18xx. Jeśli ktoś miał chęć na przyszłość się tym zainteresować to długo nie będzie mnie trzeba namawiać. No i teraz mam pewność, że gra faktycznie świetnie sprawdza się na 2 osoby, zupełnie nie czułem braku innych.
Jakbyś(ewentualnie) kupował to daj znać;) Mam już w tej chwili AoS na stanie.Ciuniek pisze:Nie chciałbym (ewentualnie) kupować w ciemno.
-
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 90 times
Adrian, nadal chętny do drużyny na Drużynowe Mistrzostwa - ekonomia i strategia? Wspominałeś, że zagrałbyś.
-
Jak najbardziej, chętnie zagram.windziarz44 pisze:Adrian, nadal chętny do drużyny na Drużynowe Mistrzostwa - ekonomia i strategia? Wspominałeś, że zagrałbyś.
- Leviathan
- Has thanked: 458 times
- Been thanked: 1244 times
- Kontakt:
-
tylko Adrian - jedno ważne pytanie - jak patrzę na rozkład - to GOT turniej nachodzi się czasowo z jedną z pozycji - a Ty chyba masz zamiar w tym turnieju brać udział. Jeśli jednak chętnie zagrasz w turnieju - to twórzmy drużynę.
Myślałem o tym turnieju ale nie wiem czy chcę siedzieć na 9 osób do nie wiadomo której w nocy. WIęc piszę się na drużynówkę.windziarz44 pisze:tylko Adrian - jedno ważne pytanie - jak patrzę na rozkład - to GOT turniej nachodzi się czasowo z jedną z pozycji - a Ty chyba masz zamiar w tym turnieju brać udział. Jeśli jednak chętnie zagrasz w turnieju - to twórzmy drużynę.
- LuketheSkywalker
Jak tam Falcon? (Ja niestety nie byłem)
I mam jeszcze pytanko: czy jest możliwość, żebyśmy w najbliższy piątek zagrali w Robinsona? Bo chciałem go sobie kupić i jestem ciekaw jak się gra.
I mam jeszcze pytanko: czy jest możliwość, żebyśmy w najbliższy piątek zagrali w Robinsona? Bo chciałem go sobie kupić i jestem ciekaw jak się gra.
- Ciuniek
Na Falkonie i zaraz po nim wpadło mi parę nowych gier, które chętnie przetestowałbym w najbliższym czasie. Czy znaleźliby się zainteresowani na Mercuriusa, Amber lub Discworld: Ankh Morpork? Albo na kombo powyższych? 

- LuketheSkywalker
Ja bym chętnie w Świat Dysku przyciął, tylko musiałbyś mi zasady wytłumaczyć. No i chciałem jeszcze tego Robinsona spróbować.Ciuniek pisze:Czy znaleźliby się zainteresowani na Mercuriusa, Amber lub Discworld: Ankh Morpork? Albo na kombo powyższych?
-
No ja ciągle czekam na partię Andean Abyss. W sobotę na manewrach lubelskich wojennicy grali w to to i jak jeden mąż zachwyceni są wszyscy. Mam spore nadzieje jeśli chodzi o ta grę i jeśli faktycznie jest tak znakomita to chyba będę się musiał zastanowić nad własnym egzemplarzem. Tymczasem zamówiłem z P500 Fading Glory i zczardżowali mnie na 175zł... to był mój pierwszy i chyba ostatni zakup przez P500. Już w sklepie będę miał taniej... jak już ruszy;P
Co do 18xx. Przebrnąłem prze instrukcję do Steam over Holland. Prosta i relatywnie krótka gra zachowująca najważniejsze elementy serii. Prostsza i z pewnością łatwiejsza od 1860. W obie zagram z rozkoszą.
Mercurius, Amber, Ankh Morpork, Robinson - w te gry również zagram chętnie. Z tym, że w Pratchetta najlepiej grać w 3 osoby.
Co do 18xx. Przebrnąłem prze instrukcję do Steam over Holland. Prosta i relatywnie krótka gra zachowująca najważniejsze elementy serii. Prostsza i z pewnością łatwiejsza od 1860. W obie zagram z rozkoszą.
Mercurius, Amber, Ankh Morpork, Robinson - w te gry również zagram chętnie. Z tym, że w Pratchetta najlepiej grać w 3 osoby.
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Ja Morporka bym spróbował chętnie.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
Garść informacji.
W najbliższy piątek będzie 24h z Mangą i Anime, więc mamy tylko sale 19 i może 22. Korytarze odpadają. Inna sprawa, że bez większego problemu będzie można posiedzieć chwilkę dłużej niż do 22:00.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że kolejne 24h będzie 8 grudnia. Więcej info na dniach, ale możecie klepać sobie termin.
Jest też szansa, że następny weekend, 15 grudnia, też będzie planszowy. Będę Was informował.
W najbliższy piątek będzie 24h z Mangą i Anime, więc mamy tylko sale 19 i może 22. Korytarze odpadają. Inna sprawa, że bez większego problemu będzie można posiedzieć chwilkę dłużej niż do 22:00.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że kolejne 24h będzie 8 grudnia. Więcej info na dniach, ale możecie klepać sobie termin.
Jest też szansa, że następny weekend, 15 grudnia, też będzie planszowy. Będę Was informował.
-
Fota z Falkona i nasi gracze w X winga. Ci lepsi
i Ci nieco słabsi (ale to wina kostek z tego co słyszałem).
http://konwenty.polter.pl/Falkon-2012-p52271
ni i Ciuniek - udaje, że pracuje
http://konwenty.polter.pl/Falkon-2012-p52236

ni i Ciuniek - udaje, że pracuje
http://konwenty.polter.pl/Falkon-2012-p52236
- Leviathan
- Kontakt:
O tak! To jest ta fota robiona tuż przed akcją pt. "Przestawię sobie ten stateczek żeby zrobić fajną fotkę!". Mina Adriana po tym zdarzeniu bezcenna.windziarz44 pisze:Fota z Falkona i nasi gracze w X winga. Ci lepsii Ci nieco słabsi (ale to wina kostek z tego co słyszałem).

- Ciuniek
Leviathan pisze:O tak! To jest ta fota robiona tuż przed akcją pt. "Przestawię sobie ten stateczek żeby zrobić fajną fotkę!". Mina Adriana po tym zdarzeniu bezcenna.windziarz44 pisze:Fota z Falkona i nasi gracze w X winga. Ci lepsii Ci nieco słabsi (ale to wina kostek z tego co słyszałem).

Niestety to prawda. Jakaś laska podeszła, wzięła sobie jednego mpjego X-winga i ustawiła do fotki, potem nie było pewności jak stał.Shonsu pisze:Leviathan pisze:O tak! To jest ta fota robiona tuż przed akcją pt. "Przestawię sobie ten stateczek żeby zrobić fajną fotkę!". Mina Adriana po tym zdarzeniu bezcenna.windziarz44 pisze:Fota z Falkona i nasi gracze w X winga. Ci lepsii Ci nieco słabsi (ale to wina kostek z tego co słyszałem).
![]()
![]()
Jestem przekonany że to zawazyło o losach pojedynku

- Leviathan
- Kontakt:
Wierz mi: to było coś wyjątkowego.Ciuniek pisze:ROTFL
Chciałbym to zobaczyć na żywo.
Myślałem, że Adrian weźmie na dziewczynę zamach

Jutro będę i zagram w cokolwiek będzie. Coś przyniosę, ale jeszcze nie wiem co. Zdecyduję spontanicznie rano